شهر بندرعباس، این بندر زیبا و پرجنب وجوش جنوب ایران، هرساله با فرارسیدن عید نوروز و ورود خیل عظیم مسافران، چهره ای متفاوت به خود می گیرد. خیابان ها پر هیاهو می شوند، بازارها شلوغتر از همیشه اند و سواحل میزبان خانواده هایی می شوند که برای گذران تعطیلات به این شهر سفر کردهاند. اما در پس این شور و نشاط، مشکلاتی سر برمی آرند که نه تنها زندگی روزمره ی شهروندان را تحت تأثیر قرار می دهند، بلکه تجربه ی مسافران را نیز تلخ می کنند. هرساله در ایام نوروز و با شروع سفرهای نوروزی به هرمزگان در برخی شهرها و جزایر انبوه مشکلاتی که به خوبی مدیریت نمی شود، هرج و مرج های عجیبی به وجود می آورد.
مشکلاتی مانند کمبود نان به دلیل افزایش تقاضا در این ایام، کاهش فشار و کمبود آب و تجمیع زباله هایی که بدترین چهره ی ممکن در شهر را به نمایش میگذارد. نکته ای که البته در اینجا وجود دارد، تکرار این چرخه ی باطل در سال های اخیر است. به طوری که هر سال با وقوع مشکلات مشابه در این بازهی زمانی، مدتی موج انتقادی در میان رسانه ها و مردم به راه می افتد و پس از اتمام آن، مجدداً هیچ ارادهای برای مدیریت و عدم تکرار آن وجود ندارد. به عنوان مثال، تخمین تقریبی حضور مسافران هرمزگان در ایام عید نوروز، از خوردن آب برای استانداری و سایر نهادهای مدیریتی استان آسان تر است. آیا این امکان وجود ندارد تا اداره غله و خدمات بازرگانی استان، پیش از نوروز سهمیه ی آرد نانوایی ها را بر اساس پیش بینی افزایش مصرف نان افزایش دهد و این سهمیه به صورت عادلانه و براساس مصرف هر نانوایی توزیع شود؟ آیا مدیریت و توزیع آرد آنقدر عملی دشوار است که با سهل انگاری مسئولان ستاد اجرایی سفر، اداره غله و خدمات بازرگانی هرمزگان و نهادهای مشابه و گاهاً پرتعداد ذیربط، مردم هرمزگان علی الخصوص قشم و هرمز در ایام نوروز با مشکل تامین آب و نان مواجه شوند؟مسئله بغرنج مدیریت زباله ها، جمع آوری نشدن آن به موقع، افزایش تعداد زباله گردها و عدم مدیریت پسماند نیز معضلی است که گرچه اقداماتی برای آن انجام شده، اما تا نقطهی مطلوب راه زیادی در پیش است؛ اما برای حل مشکل تجمیع زباله ها که هرزچندگاهی داد اعضای شورای شهر را هم درمی آورد، چه راهبردی پیش بینی شده است؟
صرف نظر از آسیب های جبران ناپذیر به محیط زیست و اکوسیستم دریایی و خاکی هرمزگان که مهمترین بحث است، در درازمدت نمایش چنین تصویری از هرمزگان باعث رکود فلج کننده ی زیست بوم گردشگری استان خواهد شد. حداقلی ترین اقداماتی که شهرداری ها می توانند در کوتاه مدت و برای جلوگیری از اتفاقات سال های گذشته انجام دهند، نظارت بیشتر بر شرکت های پسماند، تفکیک از مبدا زباله ها، تشدید نیروهای تجمیع زباله و ایجاد ایستگاه های بازیافت موقت که تقریبا در تمامی استان های کشور و بخصوص استان های گردشگرپذیر انجام میگیرد و البته مدیریت و افزایش تعداد مراکز تجمیع زباله بخصوص در مناطق گردشگری است.
البته این امید می رود که در سال جدید و با حضور محمد آشوری در جایگاه استاندار و تاکید و اهتمامی که وی برای هماهنگی دستگاه های مختلف و بخصوص ستاد سفر دارد، لااقل در سال های آینده شاهد مدیریت بهتری در این خصوص باشیم و در کوتاه مدت و ایام جاری این آسیب ها به حداقل برسد.
اخبار مرتبط
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
نرخ کرایه حمل خودرو در مسیر پل - لافت برای سفر به جزیره قشم افزایش یافت.
با آغاز سال ۲۰۲۱ میلادی خدمات پیامرسان واتساپ برای میلیونها کاربری که از تلفنهای همراه قدیمی استفاده میکنند، متوقف خود خواهد شد.
جدیدترین اخبار