03

آذر

1403


15 اردیبهشت 1399 07:55 0 کامنت
کلنگ چندین باربر زمین فرود می‌آید، روبانی بریده می‌شود، عکس‌هایی از این لحظات برای آیندگان ثبت می‌شود. همه از آینده روشن این پروژه می‌گویند. مراسم به پایان می‌رسد و همه صحنه را ترک می‌کنند به این امید که روزی روزگاری برای افتتاح و بهره‌برداری این پروژه نه در زمین خاکی بلکه در مکانی شیک و مدرن از یکدیگر تعریف و تمجید کنند!!!
همیشه گفته‌اند، نظارت جدی باعث انجام بهتر کارها می‌شود که نتیجه آن جلوگیری از تضییع حقوق دیگران است. پروژه‌ای با هزینه‌های گزاف اجرا می‌شود اما به‌خودی‌خود به سرانجام مطلوب نمی‌رسد. متأسفانه بسیاری از پروژه‌های کوچک و بزرگ در کشور به دلیل ناتوانی سازنده آن در نیمه‌راه رها می‌شود. 
در همین استان هرمزگان نیز چه پروژه‌های ریزودرشت دستگاه‌های اجرایی نیمه‌تمام مانده و کسی سراغی از آن نمی‌گیرد. تاریخ را ورق می‌زنیم، سه سال پیش نماینده عالی دولت در هرمزگان در یکی از جلسه‌های نشست شورای فنی استان از معرفی مدیران طرح پایانه مسافربری بندرعباس به دادگاه خبر داد. در آن جلسه عنوان شد: با توجه اشکالات فنی بسیار زیاد و اعتباراتی که از بودجه عمومی برای این پروژه صرف شده و به نتیجه نرسیده است، پیمانکاران، مشاوران و مدیران وقت این پروژه به دادگاه معرفی می‌شوند. حال پس از گذشت تقریباً سه سال از این جلسه و آن بیانات شیوا و امیدوارکننده، خبری از سرنوشت پیمانکاران، مشاوران و مدیران وقت این پروژه منتشرنشده است.
آیا این افراد به دادگاه معرفی شدند؟ اگر معرفی نشدند چرا؟ این‌یکی از آن صدها و یا هزاران پروژه‌های نیمه‌تمام این استان است. در همان جلسه اشکالات سازه فضایی، اشکالات دیوار، مرتفع کردن نامناسب ستون، قرار نگرفتن گره سازه فضایی بر روی ستون، تراز نبودن پنجره‌ها و اجرا کردن نامناسب سنگ نما از مهم‌ترین ایرادات فنی ساخت پایانه مسافری بندرعباس اعلام شد. این پروژه در سال 84 آغاز شد. طبق معلوم کلنگی بر زمین فرود آمد، روبانی بریده شد و آقایان عکس یادگاری گرفتند. پایانه جدید مسافربری بندرعباس ابتدا قرار بود سال 93 به بهره‌برداری برسد که هرگز چنین نشد.
فراموش نکنیم در همان جلسه که استاندار برای کسانی که در اجرای این پروژه کوتاهی کرده‌اند خط‌ونشان کشید، مدیرکل وقت راه و شهرسازی استان، برای تکمیل طرح پایانه جدید مسافربری بندرعباس از آمادگی این کل خبر داد. او در این جلسه به همه گفت که شش ماهه این پروژه زخمی را سرحال تحویل خواهد داد اما اکنون باگذشت بیش از یک دهه وضعیت آن در هاله‌ای از ابهام است و وعده‌های چندین‌باره مسئولان برای بهره‌برداری از این پروژه بی‌نتیجه بوده است.
این نمونه‌ای از صدها و بلکه هزاران پروژه‌های ریزودرشت دولتی در گوشه و کنار این استان پهناوراست. آقایان باید در واگذاری پروژه‌های دولتی که هزینه آن از جیب بیت‌المال تأمین می‌شود حساسیت زیادی داشته باشند. چه معنی دارد که پروژه‌های کلان چند صدمیلیاردی با توسل به رابطه به افرادی واگذار شود که نه صلاحیت و نه توانایی انجام پروژه‌های بزرگ را دارند. آیا آیندگان این آقایان را به دلیل سهل‌انگاری و هدر دادن بیت‌المال در اجرای پروژه‌های مختلف خواهند بخشید. 
آقایان مسئول!! اجازه ندهید سرمایه مردم و کشور بابی دقتی به هدر رود. پرسش مهمی که اینجا مطرح می‌شود اینکه چرا همان آقایانی که هنگام آغاز یک پروژه کلنگ به دست می‌گیرند، روبان قیچی می‌کنند، عکس یادگاری می‌گیرند و باکمال افتخار به همه اعلام می‌کند که تیم او توانایی اجرای چنین پروژه‌ای را دارد، و در اجرای پروژه به هر دلیل ناتوان می‌شود، شهامت آن را ندارد که باافتخار کوتاهی‌ها و مسائلی ازاین‌دست را به گردن بگیرد.
به‌راستی در چنین شرایطی چرا هرکس در حدود مسئولیت خود پاسخگو نیست؛ و کلام آخر اینکه، این‌همه دستگاه نظارتی داریم بازهم شاهد این‌همه تخلف در حوزه‌های مختلف هستیم. با این شرایط فقط خدا به دادمان برسد.
img
دیدگاه ها (0)
img