04

دی

1403


اجتماعی

14 آذر 1402 20:00 0 کامنت

این روزها با کاهش دما در هرمزگان و افزایش نیاز به سوخت در استان های سردسیر کشور، دودهای تیره رنگ نیروگاه بخار بندرعباس بیش از پیش نمایان شده و تا شعاع چند کیلومتری، منطقه خونسرخ را تحت تاثیر قرار می دهد. دودهایی که حاوی آلاینده های خطرناک و درصد بالایی از موادشیمیایی هستند که با توجه به وارونگی هوا در این فصل، می توانند بسیار خطرناک باشند.


شهروندان بندرعباس با ارسال تصویر دود های تیره رنگ نیروگاه بخار بندرعباس از این وضعیت ابراز تاسف کردند که هر ساله با کاهش دما و وارونگی هوای زمستان در منطقه خونسرخ، نیروگاه های بندرعباس نیز اقدام به استفاده از سوخت های بی کیفیت چون نفت کوره یا همان مازوت می کنند. مسئولان در این رابطه پیشتر نیز تلویحا اعلام کرده بودند که صنایع بندرعباس هیچ‌گونه دخل و تصرفی در تعیین میزان سهمیه گاز یا سوخت ندارد و این مسئله در پایتخت مدیریت می‌شود.


آلودگی بندرعباس همانند کلانشهرها
اتفاق مازوت سوزی، همه ساله در پایتخت کشور و دیگر کلانشهرها هم می افتد؛ اما تاکنون مسئولان وزارتخانه‌های نفت و نیرو زیر بار مازوت‌سوزی نیروگاه‌ها نرفته‌اند؛ به نقل از سایت انرژی پرس، مدیران شهری، به‌ویژه اعضای شورای شهر تهران تاکید دارند که براساس گزارش‌ها و مستنداتی که در اختیار دارند، نیروگاه‌ها از سوخت مازوت به‌جای گاز استفاده می‌کنند.

مهم‌ترین دلیل مازوت‌سوزی نیروگاه‌ها در پاییز و زمستان، ناترازی گاز عنوان شده است. با شروع فصل سرما و افزایش مصرف گاز در بخش خانگی، سهمیه گاز نیروگاه کاهش می‌یابد. از آنجاییکه نمی‌توان نیروگاه‌ها را تعطیل کرد، مازوت را جایگزین گاز به‌عنوان سوخت می‌کنند و همین مسئله موجب افزایش شدید آلودگی هوا می‌شود. بنابراین تاوان ناترازی گاز و مازوت‌سوزی نیروگاه‌ها را شهروندان ایرانی با جان خود می‌پردازند و مدیران وزارتخانه‌های نفت و نیرو همچنان درحال انکار آن هستند.


دودکش هایی برای سم سازی در جو

شروع فصل باران در جنوب، و مازوت سوزی نیروگاه ها با هم مقارن می شود و از طرفی جهت وزش باد از روی دریا به سمت خشکی آن هم در این فصل، دود آلاینده های صنعتی را به سمت بندرعباس و دامنه کوه گنو منتقل می کند. در واقع شهر بندرعباس در بخش شرقی منطقه ویژه اقتصادی خلیج‌فارس قرار دارد. مسیر بادهای جنوب شرقی و جنوبی باعث شده تا دودهای غلیظ نیروگاها به سمت سکونتگاه شهری بندرعباس حرکت نکنند؛ اما به دلیل شرایط پُرترافیکی بزرگراه شهیدرجایی و مهم تر از همه تجمع صنایع و همچنین وجود روستاهای متعدد در مجاور ناحیه صنعتی، آلودگی تردد خودروها و انبار فلهٔ مواد فلزی- معدنی و در کنار آن مازوت سوزی نیروگاه ها همه با همه باعث شده که این محدوده با آلودگی منطقه صنعتی غرب بندرعباس همیشه از حد مجاز بالاتر باشد.

 



مازوت خطرناک و فاجعه بار
به گفته ی کارشناسان، مازوت حتی باران را اسیدی می کند و این باران‌های اسیدی اثرات مخرب دیگری بر جای می‌گذارند که از میان آن‌ها می‌توان به حل شدن فلزات سنگین در باران‌های اسیدی اشاره کرد. همچنین خاک‌ها نیز دیگر توانایی نگه‌داشتن ریشه درختان را نخواهند داشت. در نتیجه با فرسایش خاک و از بین رفتن پوشش گیاهی، احتمال بروز سیل افزایش پیدا می‌کند. برخی کارشناسان معتقدند که تعداد نیروگاه های فرسوده در ایران کم نیست و عدم نقدینگی موجب شده تا آن طور که باید جایگزینی نیروگاه ها صورت نگیرد.

 

دیدگاه ها (0)
img