03

دی

1403


اقتصادی

12 اسفند 1402 09:55 0 کامنت

رئیس سازمان امور مالیاتی گفت:باید به مردم نشان دهیم که زیرساخت‌های کشور و خدمات از طریق مالیات تامین می‌شود و مالیات برای خود مردم هزینه می‌شود.

     

به گزارش صبح ساحل و به نقل از تسنیم، رئیس سازمان امور مالیاتی در همایش سیاست های مالیاتی گفت: ما باید تمکین مردم را افرایش دهیم. باید به مردم نشان دهیم که زیرساخت‌های کشور و خدمات از طریق مالیات تامین می‌شود. البته در این حوزه نفت هم هزینه قابل توجهی داشته است اما باید نشان دهیم که مالیات برای خود مردم هزینه می‌شود. باید از ظرفیت مشاوران مالیاتی کمک بگیریم و طی سال اخیر فرآیند را تسهیل کردیم. تولید فیلم و سریال و محتوا اثرگذار است و ما با همکاری بخش‌های مختلف از جمله نمایش خانگی پیگیر این موضوع هستیم.

  

رئیس سازمان امور مالیاتی تاکید کرد: نظام مالیاتی یک نظام نسبتا سنتی بوده است و امروز براساس محاسبات سیستمی پیش می‌رود. این موضوع مالیات ستانی را تسهیل می‌کند و رضایت مودیان را نیز به همراه دارد. ما حرکت پرشتاب به سمت این هدف را لازم می‌دانیم. اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی در همین مسیر است. قصد داریم به طور سیستمی رسیدگی به پرونده‌های کم ارزش را کاهش دهیم. بیش از 4 میلیون مودی را در حوزه مشاغل را داریم که صرفا براساس اظهار آنها، مالیات را قطعی می‌کنیم. این هنر نظام مالیاتی مطلوب است که بتواند به گونه‌ای با مودی برخورد کند که صلاح خود را در اظهار واقعی بداند.

وی با اشاره به اینکه بخش زیادی از گلایه های فعالان اقتصادی نشأت گرفته از مالیات نیست بلکه تبعیض است، گفت: قطعا اگر افراد بدانند که محاسبه سیستمی مالیات انجام شده و برداشت شخصی در کار نبوده است، بیشتر می‌توانیم رضایت مودیان را جلب کنیم. نکته دیگر سیستمی کردن فرآیندها است. فعالان اقتصادی شرکای سازمان امور مالیاتی هستند و نباید به مانند یک گلوگاه برای آنها عمل کنیم. بلکه باید خدمات را به صورت سیستمی ارائه کنیم. امروز بخش قابل توجهی از گواهی‌های مالیاتی به صورت برخط صادر می‌شود. یکی از هدف‌های اصلی ما کاهش حضور مودیان در ادارات است. انجام خدمات مالیاتی بر روی اپلیکیشن های موبایلی نیز در دستور کار است.

ما نباید اقداماتی انجام دهیم که منجر به اخلال در فعالیت های اقتصادی شود. به همین جهت بحث تکریم مودیان یک ادبیات در سازمان امور مالیاتی است. امروز میزهای خدمت در بخش‌های مختلف کشور فعال هستند. بحث استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان برای فرار مالیاتی و حوزه‌های دیگر مطرح است. به طور مثال در سال گذشته برای شناسایی املاک لوکس، در کل کشور حدود 10 هزار خانه را شناسایی کردیم. با استفاده از یکی از شرکت‌های دانش بنیان 120 هزار خانه گران قیمت را شناسایی کنیم.

بحث استفاده از ظرفیت این شرکت‌ها برای فرار مالیاتی در دستور کار است. تمرکز بر دانه درشت ها نیز در دستور کار سازمان امور مالیاتی است. بیش از 50 درصد اصناف و مشاغل مالیات صفر دریافت کردند. 90 درصد مودیان مالیات زیر 20 میلیون تومان در سال را پرداخت می‌کنند. باور ما براین است که باید بر روی مودیان دانه درشت تمرکز کنیم و با شناسایی مودیان جدید درآمدهای مالیاتی را محقق کنیم.

پیش بینی تصویب مالیات بر عایدی سرمایه برای مقابله با سفته بازی بدون فشار بر عموم مردم

وی اظهار کرد: مالیات ستانی باید به نحوی عمل کند که جلوی فعالیت‌های غیرمولد را بگیرد. باید شیب را به نحوی تغییر دهیم که سفته‌بازان نتوانند فعالیت کنند و مالیاتی نیز نپردازند.

وی افزود، ظرفیت حقوقی این موضوع قانونی است که امیدوار هستیم در همین مجلس تصویب شود. از سوی دیگر برای اجرای این قانون دستگاه‌های دیگر باید اطلاعاتی را در اختیار ما قرار دهند. باید بتوانیم اطلاعاتی که منجر به شناسایی حجم بالای سکه، طلا، ارز و خودرو می‌شود را دریافت کنیم. اساسا مالیات ستانی از فعالیت سوداگرانه شامل عده بسیار محدودی از مردم خواهد شد و سطح معافیت ها بسیار بالا است.

رئیس سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه تلاش سازمان امور مالیاتی این است که به جای مالیات درآمد به سراغ مالیات بر مصرف برود، گفت: باید تلاش کنیم تا با اصلاحات در حوزه معافیت های مالیاتی بتوانیم به سمت ایجاد انگیزه برای تولید بیشتر حرکت کنیم. این کار را با کاهش نرخ آنجا می‌دهیم و در لایحه مجموع درآمد مالیات تولید را 10 درصد کاهش دادیم. لازم است در این زمینه حمایت انجام گیرد در غیر این صورت اقتصاد سیاسی نخواهد گذاشت ما این کار را انجام دهیم.

دیدگاه ها (0)
img