اجتماعی
صبح ساحل، اجتماعی _ معاون آبخيزداري منابع طبيعي هرمزگان گفت: هرمزگان در زمره ي سيل خيزترين مناطق كشور قرار دارد. ابوالقاسم حسين پور افزود: هرمزگان با بارندگي سالانه 205 ميلي متر داراي حجم سيلابهاي بيشتري نسبت به مناطقي است كه بارندگي سالانه آنها بيش از 1500 ميلي متر است.
صبح ساحل، اجتماعی _ معاون آبخيزداري منابع طبيعي هرمزگان گفت: هرمزگان در زمره ي سيل خيزترين مناطق كشور قرار دارد. ابوالقاسم حسين پور با تشريح الگوي بارش هاي جوي استان افزود: هرمزگان با بارندگي سالانه 205 ميلي متر داراي حجم سيلابهاي بيشتري نسبت به مناطقي است كه بارندگي سالانه آنها بيش از 1500 ميلي متر است. اين مقام مسئول وقوع بارندگي با شدت بالا، شيب زمين و فقر پوشش گياهي را از دلايل اصلي سيلخيز بودن استان برشمرد و با ذكر مصاديق اين امر نظير ثبت بارش 180 ميلي متر در مدت 24 ساعت در ايستگاه سينوپتيك ميناب طي بارندگي هفدهم و هيجدهم آذرماه سال 1388 ، بر ضرورت اجراي طرحهاي آبخيزداري و توجه بيشتر به موضوع پيشگيري بجاي مقابله و درمان تاكيد نمود.
معاون آبخيزداري منابع طبيعي هرمزگان افزود: در شرايط فعلي بيش از 8/5 ميليون هكتار معادل 81 درصد از مساحت استان كاملا" سيلخيز و در توليد رواناب سريع نقش دارند و تحت اين شرايط در استان هرمزگان 14 شهر ، 545 پارچه آبادي ، 58000 هكتار از اراضي زراعي ، 29 رشته قنات و بخش قابل توجهي از جاده ها و راههاي ارتباطي در معرض خطر سيل قرار دارند. در اين راستا طرح پيشگيري و مهار سيل در قالب برنامه آبخيزداري مشتمل بر 11 پروژه شامل سد و بند، توركينست و همچنين عمليات آبي– خاكي از قبيل اجراي بانكت، چاله هاي فلسي و ساير اقسام ميكروكچمنت با مساحتي بالغ بر 400 هكتار با اعتبار 23 ميليارد ريال طي سال گذشته در سطح استان اجرا گرديده و آماده بهره برداري است. مهندس حسين پور اضافه كرد با اجراي طرح فوق ضمن پيشگيري و كاهش خسارات سيل در حوزه هاي تحت پوشش طرح، بيش از 8 ميليون مترمكعب سيلاب در سال مهار و بهره برداري مي گردد.
گلدهی جنگلها ی مانگرو آغاز شد
هرمزگان دارای 20119 هکتار جنگلها ی مانگروست که دارای بیشترین مساحت درکشوراست این جنگلها مصعب رودخانه ها و در محل جزرو مدی دریا رویش دارند. گونه حرا از این جنگلها دارای گلهای زرد رنگ بوده که از نیمه دوم اردیبهشت گلدهی آن شروع وتا نیمه خردادماه،زمان گلدهی آن ادامه دارد. از گلدهی حرا ، علاوه بر استفاده توسط پرندگان و حشرات ،عسل طبیعی خوبی نیز به دست آمده که مردم بومی از آن استفاده می کنند.گل حرا خوشه ای کوچک ، زرد براق وبسیارمعطر و پرشهد است. چهار گلبرگ آن همیشه به نظر خیس و مرطوب می رسد. گونه چندل نیز از جنگلها مانگرو دارای بذری شمشیری شکل بوده که از بدو تشکیل به همین شکل می باشد. وگلدهی آن ازاول اردیبهشت آغاز می شود وتا پایان خرداد ادامه دارد.فصل برداشت بذر چندل و حرا پایان مرداد و اوایل شهریور ماه زمان کاشت در عرصه آبان وآذر هر سال می باشد.
تگ ها:
نظرسنجی
اخبار مرتبط
هرمزگان خشک ترين استان کشور
ازدواج و طلاق در هرمزگان افزایش یافت
بازگشت حجاج هرمزگانی از حج تمتع
رگ مصنوعی جایگزین شریان بيماربندرعباسي شد
شرکت آب و فاضلاب روستایی هرمزگان رتبه سوم دستگاه برتر استانی را کسب کرد
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار
سکه ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد
محاسبه حقوق و دستمزد وظیفه کدام قسمت است؟
قبض های نجومی برق در انتظار مشترکان پرمصرف
تیم فوتبال هفت نفره ایران فینالیست جام جهانی شد
مرزهای شلمچه و چذابه ۲ روز تعطیل می شوند
افزایش ۷۵۰درصدی نرخ عوارض آزادراه تهران-قم در یک شب؛ انتقادات به تصمیمات ناعادلانه ادامه دارد