30

آبان

1403


اجتماعی

20 فروردین 1403 08:09 0 کامنت
ساختمان خوابگاه پرستاری بندرعباس معروف به ساختمان ستاره واقع در قلب بندرعباس در حال تخریب است. تصاویر تخریب این بنای نوستالژیک در بندرعباس در شبکه‌های اجتماعی به‌سرعت دست‌به‌دست می‌شود. بولدوزرها روی طبقه نهایی این ساختمان که در حال تخریب قدیمی‌ترین سازه مدرن بندرعباس هستند، خودنمایی می‌کند. حال این سؤال به وجود می‌آید که اگر این «ستاره» برود چه چیزی به‌جای آن قد علم خواهد کرد؟
  

 تخریب ساختمان نوستالژیک بندرعباس

ساخت ساختمان ستاره در محدوده پارک شهر بندرعباس به دوره پهلوی دوم تعلق دارد. سازه‌ای که جزو اولین بلندمرتبه‌های استان هرمزگان است. با توجه به تحولات سریع کشور در آن زمان این برج هم نشان ظهور مدرنیسم و ظهور پروژه‌های بزرگ عمرانی در جنوب کشور بود. بعد از انقلاب و با توجه به تحولات کشور این ساختمان همچنان به فعالیت خود ادامه داد و تا دهه 70 شمسی محل اسکان پزشکان بسیاری در بندرعباس بود. «سلطان احمدی»، نماینده هیئت‌مدیره معدن رضوان و به نمایندگی از مالک فعلی ساختمان ستاره با «صبح ساحل» به گفت‌وگو پرداخت. احمدی در خصوص جزییات این تخریب گفت: 7 سال پیش این ساختمان از مالک قبلی خریداری شد. مالک قبلی در پی بازسازی این ساختمان بود؛ اما نتوانست این سازه را به دلیل مشکلات فنی بازسازی کند و تصمیم به فروش آن گرفت. سپس آقای مهدی فر مالک معدن رضوان این ساختمان را خریداری کرد.
  

 عدم استحکام کافی برای بازسازی 

احمدی در پاسخ به اینکه چرا بازسازی نشد، تشریح کرد: ابتدا طرح ما نیز همین بود که این سازه را بازسازی کنیم اما شهرداری بندرعباس و بخش فنی آن موافقت نکرد؛ طبق بررسی آن‌ها سازه استحکام کافی را ندارد. نماینده هیئت‌مدیره معدن رضوان با اشاره به پیچیدگی فرآیند بررسی استحکام ساختمان ستاره، افزود: در همین راستا چندین شرکت مختلف را برای تأیید استحکام بنا از تهران به بندرعباس آوردیم؛ اما آن‌ها نیز استقامت بنا را تأیید نکردند و مقاومت آن را تنها برای زلزله‌های کمتر از 6 ریشتر اعلام کردند؛ زیرا ساختمان عمری طولانی داشته و طی سال‌ها استفاده و متروک ماندن، آسیب‌دیده بود.  دو سال این پروژه طول کشید و پس از دو سال تصمیم بر این شد که کل سازه تخریب شود.
  

 تولد یک ستاره دیگر؟

در بررسی میدانی صبح ساحل مشخص شد که ساکنین محدوده ساختمان ستاره از تخریب و آلودگی‌های ناشی از آن، بسیار شاکی هستند، سلطان احمدی در این‌باره توضیح داد: تخریب این سازه طبق گفته‌های پیمانکار سه ماه طول می‌کشد و احتمالاً تا پایان خرداد تمام می‌شود.
او در خصوص تصمیمات پس از تخریب گفت:  پس از سه ماه طرح جدید آن‌ که یک سازه فاخر و درخورشان شهر است، جایگزین می‌شود. احمدی به جزییات بیشتری از طرح جایگزین اشاره نکرد و گفت: سازه جدید با توجه به روحیه کارآفرینی مالک یعنی مهدی‌فر که صاحب کارخانه معدن رضوان است به کارآفرینی مربوط است.

روزنامه صبح ساحل

دیدگاه ها (0)
img