29

آبان

1403


اجتماعی

14 مرداد 1403 08:42 0 کامنت
تغذیه سالم یکی از کلیدی‌ترین ارکان رشد  در کودکان است.  به طور کلی کودکان به سه وعده غذایی در روز نیازمندند که علاوه بر این، میان وعده های مغذی نیز می‌بایست در فواصل زمانی مناسب بین این وعده‌ها برنامه ریزی شود.تنوع در غذا باعث می‌شود، وعده‌های غذایی خوش‌طعم و لذت‌بخش شوند. سعی کنید از انواع گروه‌های غذایی در برنامه غذایی کودک استفاده کنید.
سعی کنید در ترکیبات غذایی کودک به تمامی گروه‌های مواد مغذی توجه کنید به گونه‌ای که در بشقاب کودک از درشت مغذی‌ها (کربوهیدرات و پروتئین) و ریزمغذی‌ها (ویتامین‌ها و مواد معدنی) حتما استفاده شود. علاوه بر  آن ، استفاده از میوه‌ها و سبزیجات نیز باید در فواصل معین به کودک داده شود. برخی از والدین با کودکانی به اصطلاح بدغذا مواجه اند .یکی از قدم‌های مهم در تغذیه، شناسایی و عادت دادن کودکان به انتخاب خوراکی‌های مفید  است. بهتر است در رابطه‌با تغذیه سالم با کودک خود صحبت کنید تا فرزند شما متوجه تفاوت غذاهای سالم و ناسالم شود. می‌توانید با انجام بازی  ها و یا انتخاب کتابهایی مناسب در این رابطه ، به پررنگ جلوه دادن اثرات مفید تغذیه سالم بپردازید . یا اینکه مضرات  زیاد خوردن شیرینی و شکلات را  بر روی دندان‌ها برایشان شرح دهید. سعی کنید در رژیم غذایی کودک مصرف قندهای تصفیه شده، عسل، انواع شربت‌ها و شکر قهوه‌ای را محدود کنید. ساکارز، گلوکز، فروکتوز و شکر سفید همگی در دسته قندهای تصفیه شده قرار دارند. این نوع مواد قندی همگی کالری مشابهی دارند و باعث پوسیدگی دندان کودک می‌شوند.هنگامی که کودک از شما درخواست آبمیوه دارد، به‌هیچ‌وجه از آبمیوه‌های غیرطبیعی و شیرین شده استفاده نکنید.
می توانید در همان لحظه بدون اینکه وقت زیادی از شما گرفته شود دو عدد میوه را آب بگیرید و یا حتی برخی از میوه ها را با هم میکس کنید . این نوشیدنی به مراتب تاثیر دوچندان و غیرقابل مقایسه‌ای با نمونه‌های آماده دارد. یکی دیگر از عادات غذایی بد کودکان نوشیدن مایعات بین لقمه‌های غذاست.این کار باعث سیری کودک می‌شود و باعث می‌شود تمام نیازهای تغذیه‌ای کودک کامل نشود. همچنین در استفاده از روغن‌های استفاده شده در پخت غذا نیز می‌توانید از روغن‌های گیاهی مانند روغن زیتون، کانولا و سویا  که جز چربی‌های سالم بوده استفاده نمایید. سعی کنید از دسرهایی مانند ماست یا میوه استفاده کنید و دسرهای مضر و فرآوری شده را حذف کنید و تا جای ممکن کودک را به غذاهای سالم خانگی ترغیب کنید و از رفتن به رستوران‌های فست‌فود خودداری کنید.
می توانید در وعده های صبحانه از املت قارچ، توت‌فرنگی با تکه‌های موز، پنکیک جو دو سر همراه شیر ، در وعده ناهار: مرغ آب‌پز به همراه نان و سبزیجات، ماهی‌تن همراه برنج، شام: ترکیب سبزیجات و برنج قهوه‌ای، سوپ شیر و میان وعده: سیب همراه کره بادام‌زمینی، اسموتی ماست و میوه استفاده کنید. گروههای غذایی دیگری نیز هستند که بنا به سلیقه و ذائقه کودک می توانید آن را دسته بندی کنید با این حال عده ای از والدین در انتخاب گروههای غذایی و میان وعده ها  بازهم دچار سردرگمی هستند.اگر می‌خواهید میزان دریافت کالری، پروتئین، میوه و سبزیجات برای فرزند خود را به طور دقیق بدانید، بهتر است با متخصص تغذیه مشاوره داشته باشید.
روزنامه صبح ساحل
دیدگاه ها (0)
img