02

دی

1403


اجتماعی

27 مرداد 1403 08:32 0 کامنت
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس هرمزگان ضمن بیان اینکه هرمزگان رتبه اول معماری مدارس کشور را از آن خود کرده است، اظهار کرد: بندرعباس در زمینه ایجاد فضاهای آموزشی دچار عقب ماندگی شده است؛ خوشبختانه سال جاری با یک جهش خوب 9 مدرسه در بندرعباس برنامه افتتاح داریم. 
700 کلاس درس امسال ساخته می‌شود
«مهدی باوقار زعیمی»، با بیان اینکه 200 مدرسه در قالب 800 کلاس درس سال گذشته تحویل آموزش و پرورش شد، گفت: سند توسعه فضای آموزشی استان را با هدف آگاهی از نقاط قوت و کمبودها تهیه و تدوین کردیم. این سند مشخص می‌کند که هرمزگان در کدام مناطق به فضای آموزشی بیشتری نیاز دارد و در کجاها فضای آموزشی تخریبی‌ وجود دارد.  
وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از یک هزار و 880 کلاس درس تخریبی داریم، افزود: حدود 2 هزار کلاس درس در استان کمبود داریم و استان بالغ بر 700 کلاس درس توسعه نیاز دارد. به گفته مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس هرمزگان، سرانه فضای آموزشی‌ استان 4.8 متر مربع بوده که با تحویل مدارس سال گذشته به 5 متر مربع رسیده است.
باوقار زعیمی اظهار کرد: تعهد اداره کل نوسازی مدارس هرمزگان برای امسال تحویل 600 کلاس درس است اما تلاش‌مان این است که بیشترین از این عدد یعنی 700 کلاس درس را ایجاد و به سرانه آموزشی استان اضافه کنیم. 
وی با بیان اینکه 114 پروژه در قالب 450 کلاس درس مهر ماه سال جاری تحویل می‌شود، گفت:  250 کلاس درس نیز در بهمن ماه افتتاح می‌شود. 
هرمزگان رتبه اول جذب مشارکت خیرین در مدرسه‌سازی
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس هرمزگان با تاکید بر اینکه در حوزه جذب مشارکت خیرین رتبه اول کشور را همچنین سال گذشته کسب کردیم، گفت: در سال 1401،  350 میلیارد تومان تعهد جذب مشارکت خیرین بود که  در سال 1402 به عدد 700 میلیارد تومان رسید و سبب شد که ما حائز رتبه عالی و شایسته تقدیر شویم. خیرین مدرسه‌ساز، یادگارهایی از خود باقی گذارده‌اند که نه تنها هیچ وقت فراموش نمی‌شود، بلکه، سینه به سینه و نسل به نسل به دیگران نیز منتقل می‌شود.
باوقار زعیمی ضمن بیان اینکه امسال برای مشارکت یک هزار میلیاردی خیرین در هرمزگان برنامه‌ریزی کرده‌ایم، عنوان کرد: در حوزه معاونت فنی نیز رتبه یک ایران را کسب کردیم. در واقع به واسطه این مهم، هرمزگان به عنوان قطب معماری مدارس ایران شناخته شد. پس از سال‌ها برای نخستین بار هرمزگان رتبه یک معماری مدارس کشور را کسب کرد. این رتبه پیش از این به استان اصفهان اختصاص داشت و عایدی آن برای استان جذب اعتبار بیشتر بود.
وی ضمن تاکید بر اینکه مدرسه ابن سینا بندرعباس، مدرسه شاخص سازمان نوسازی کشور است، گفت: قطب معماری مدارس ایران، هرمزگان است. مدرسه انرژی اتمی، مدرسه دیگری است که معماری شاخصی دارد و امسال دانش آموز جذب می‌کند؛ برنامه داریم سالانه حداقل 5 مدرسه دیگر با همین کیفیت اضافه کنیم.
بندرعباس نیازمند اجرای عدالت در ایجاد فضاهای آموزشی
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس هرمزگان اظهار کرد: در حوزه تجهیزات هنرستانی اعتبارات خوبی جذب کردیم؛ در یک سال گذشته 35 میلیارد تومان اعتبار برای این حوزه جذب شد که در قیاس یک ساله 35 برابر شده است. برای تجهیزات آزمایشگاهی جداگانه اعتبار جذب شد؛ حدود 7 میلیارد و 200 میلیون تومان برای نخستین بار تخصیص اعتبار داشتیم.
باوقار زعیمی اضافه کرد: وزارت نفت در یک‌سال اخیر 125 میلیارد تومان در یک مرحله و 145 میلیارد تومان در مرحله دیگر اعتبار برای ساخت فضاهای آموزشی به اداره کل نوسازی مدارس ابلاغ کرد.
وی با بیان اینکه در حوزه مدرسه‌سازی یکی از موضوعات جدی تحقق عدالت آموزشی است، عنوان کرد: به ترتیب بندرعباس، شهرک پیامبر اعظم(ص)، شهر میناب و قشم بیش از سایر شهرها به عدالت آموزشی نیاز دارند. این مقام مسئول گفت: در شهر بندرعباس در سال 1400 یک مدرسه؛ سال 1401 مدرسه‌ای ساخته نشده؛ سال 1402سه مدرسه ساخته شد و سال جاری با یک جهش خوب 9 مدرسه در برنامه افتتاح داریم.
امسال، پایان مدارس کانکسی در هرمزگان
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس هرمزگان درباره وضعیت مدارس کپری و کانکسی توضیح داد: نوسازی مدارس به عنوان متولی ساخت فضاهای آموزشی بایستی برای هر منطقه‌ای که بیش از ده دانش آموز دارد مدرسه ایجاد کند. 20 مدرسه کانکسی در استان وجود دارد که 7 مدرسه تحویل داده‌ایم وو 13 مدرسه دیگر تا مهر یا آبان ماه تحویل می‌شود.
باوقار زعیمی با بیان اینکه این مدارس را آموزش و پرورش به ما اعلام می‌کند، گفت: جاسک، بشاگرد و میناب بیش‌ترین مدارس کانکسی را دارند. ما مدارس کپری زیر ده نفر داریم اما صرفه اقتصادی ندارند که مدرسه ایجاد کنیم چرا که در گذشته مدرسه ساختیم و در حال حاضر بالغ بر 17 مدرسه ساخته شده خالی از دانش‌آموز هستند.
             
ثبت معماری هرمزگان، به نام کشورهای عربی
وی افزود: در بحث آموزش یکی از مهم‌ترین ارکان، کیفیت فضا است. فضا، بازدهی و راندمان یادگیری را بالا می‌برد و کسی نمی‌تواند منکر این موضوع شود. از همین رو بحث کیفیت آموزش برای ما مورد اهمیت قرار گرفت و باعث شد در اداره ‌کل نوسازی مدارس با استفاده از نخبگان، کارشناسان و دانشگاهیان جهت افزایش کیفیت ساخت به این موضوع بپردازیم تا دانش‌آموز هرمزگانی در فضایی با کیفیت، بیشترین یادگیری را داشته باشد.
باوقار زعیمی با بیان اینکه هرمزگان یکی از با اصالت‌ترین معماری‌های ایران را دارد، گفت: معماری هرمزگان در کشور ناشناخته است اما در فضای بین‌المللی کاملا شناخته شده است اما نه به نام هرمزگان به نام کشورهای حاشیه خلیج فارس؛ آنها این مهم را به نام خود مصادره کردند. 
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس هرمزگان عنوان کرد: این سبک معماری در جهان شناخته شده اما در کشور خودمان متاسفانه ناشناخته است. ما سه بار رتبه یک معماری مدارس ایران را کسب کردیم و سعی کردیم در حوزه طراحی، معماری هرمزگان را در سطح کشور معرفی کنیم. 
آنچه در معماری هرمزگان بسیار می‌توانیم به آن اهمیت دهیم سادگی فضاها، کوران هوا، ایجاد مشبک ها، جانمایی ساختمان به گونه‌ای که بیشترین استفاده از نور شمال و جنوب برده شود. در واقع می‌توانیم بگوییم مهم‌ترین رکن آن قرینگی و سادگی فضا است. معماری هرمزگان بیش از آنکه تجملاتی باشد، ساده است.
صبح ساحل برند خبری جنوب کشور
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس هرمزگان ضمن قدردانی از همکاری و همراهی رسانه صبح ساحل با این اداره، اظهار کرد:  صبح ساحل برند خبری جنوب کشور است. بسیار منتخر و خرسندیم که صبح ساحل چندین سال است در بین رتبه‌های برتر کشور قرار دارد. تاکنون رسالت کارِ خبری خود را به درستی انجام داده و امیدواریم در ادامه هم این روند مثبت و پیش رو را ادامه دهد. مردم هرمزگان به عنوان یک منبع خبری موثق از صبح ساحل استفاده می‌کنند. 

دیدگاه ها (0)
img