29

آبان

1403


سیاسی

30 مرداد 1403 08:24 0 کامنت
بر اساس ماموریت‌های مهم تعریف شده، وزارت دفاع، وزارتخانه‌ای فراقوه‌ای محسوب می‌شود و ارتباط مستمر با سپاه پاسداران و ارتش جمهوری اسلامی دارد.
   
به گزارش صبح ساحل، وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح مطابق با قانون وظیفه تجهیز نیرو‌های دفاعی برای مقابله با تهدیدات احتمالی را عهده‌دار است و سازمان‌های مهمی چون، سازمان صنایع دفاع، سازمان صنایع هوافضا، سازمان صنایع هوایی، شرکت صنایع الکترونیک ایران، سازمان صنایع دریایی و ... زیر مجموعه آن تعریف شده‌اند.
بر اساس ماموریت‌های مهم تعریف شده برای این وزارتخانه، وزارت دفاع وزارتخانه‌ای «فراقوه‌ای» نیز محسوب می‌شود و ارتباط مستمر با سپاه پاسداران و ارتش جمهوری اسلامی دارد.
  
اما عملکرد این وزارتخانه و دستاورد‌های آن در این سه سال چه بوده است؟
امیر محمدرضا آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح در سخنانی به مناسبت روز صنعت دفاعی، با اشاره به رویکرد جدید این وزارتخانه اظهار داشت: «امروز وزارت دفاع رویکرد توسعه درون زا و چند قابلیتی را برای ایفای نقش‌های ذاتی و قانونی خودش فراهم کرده است که علی‌رغم سرعت فزاینده توسعه علم و فناوری و به تبع تنوع‌ها و تقاضا‌های متنوع نیرو‌های مسلح، نسبت به دستیابی به تجهیزات و سامانه‌های دفاعی پیشرفته می‌تواند در کوتاه‌ترین زمان ممکن به عنوان پشتیبان راهبردی و قابل اتکا نیرو‌های مسلح کشور عمل و جبهه مقاومت را به گونه‌ای مؤثر و عملیاتی پشتیبانی کند و از این طریق سهم روشن و بسزایی را در تولید و استحکام مؤلفه‌های قدرت ملی به خود اختصاص دهد».
وزارت دفاع در این ۳ سال عملکرد قابل دفاعی را در زمینه پرتاب ماهواره انجام داد. از مهمترین این عملیات‌ها می‌توان به پرتاب موفق موشک ماهواره‌بر سیمرغ و تزریق همزمان سه ماهواره در مدار، پرتاب تحقیقاتی ماهواره بر ذوالجناح و پرتاب موفقیت‌آمیز زیرمداری کاوشگر فضای سامان اشاره کرد.
در زمینه ساخت موشک هم می‌توان از طراحی و ساخت موشک خرمشهر ۴ و ابومهدی و دستیابی به قابلیت نقطه‌زنی محصولات موشکی صحبت کرد. ساخت و تحویل سامانه پدافند هوایی ۱۵ خرداد و سامانه‌های پدافندی مرصاد و آرمان که امکان درگیری همزمان با چند هدف را دارند، طراحی و ساخت پهپاد راهبردی مهاجر ۱۰، آزمایش پروازی موفق هواپیمای ترابری سیمرغ برای اولین بار، آزمایش پروازی موفق هواپیمای جت آموزشی یاسین و تکمیل و بهره‌برداری از ناوشکن دنا از دیگر اقدامات مهم وزارت دفاع در این ۳ سال بوده است.
همچنین می‌توان توسعه سامانه‌های کشف و شناسایی و مقابله با اهداف ارتفاع پست و موشک‌های کروز را از جمله اقدامات وزارت دفاع در دولت سیزدهم نام برد.
همچنین از زمان استقرار دولت سیزدهم تا به امروز رشد ۲۰ درصدی صادرات محصولات و خدمات به کشور‌های هدف، رشد ۱۵ درصدی برنامه تحقیقات و توسعه فناوری‌های صنعت دفاعی، اتمام بومی سازی ۴۱۹ قلم از اقلام کلیدی مواد، قطعات و تجهیزات به دست آمده است.
وزارت دفاع با عملکرد عنوان شده به صورت مستقیم و غیرمستقیم در کاهش آثار تحریم‌ها بر صنایع پیشرفته نظامی و غیرنظامی، ایجاد اشتغال و زمینه سازی برای توسعه پایدار و فرصت سازی برای صادرات، جلوگیری از خروج ارز و کمک به تولید ملی و ارزآوری برای کشور نقش ویژه‌ای داشته است.
  
وزیر پیشنهادی دفاع کیست؟
حالا دولت سیزدهم به پایان رسیده است و رئیس‌جمهور جدید کشورمان نام امیر عزیز نصیرزاده را به عنوان وزیر دفاع جدید معرفی کرده است.امیرنصیرزاده در سال ۱۳۹۱ به درجه سرتیپی رسید و در ۲۸ مرداد ۱۳۹۷ نیز با حکم فرمانده کل قوا به فرماندهی نیروی هوایی ارتش منصوب شد.
امیر نصیرزاده نشان ایثار و ورزش را دریافت کرده است و علاوه بر آنها نشان «دوره اول دانشکده افسری»، «دافوس»، «دوره دوم دانشکده افسری»، «دوره سوم دانشکده افسری» و «مقدماتی» را هم در کنار نشان «خلبانی جنگنده» بر سینه دارد.
  
دفاع کمیسیون کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی از نصیرزاده
بهارستانی‌ها روز گذشته به بررسی دیدگاه‌های سرتیپ نصیرزاده پرداختند. و کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی پس از  بررسی سوابق و برنامه‌های وزیر پیشنهادی و استماع پاسخ‌های این مقام به سوالات اعضای کمیسیون، امیر سرتیپ نصیرزاده  را واجد صلاحیت برای تصدی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح دانست.
این کمیسیون ضمن بررسی برنامه‌ها و رویکردهای وزیر پیشنهادی بر حمایت و همراهی ایشان در پیشبرد برنامه‌های راهبردی، توسعه قابلیت‌های فناورانه دفاعی کشور، به‌کارگیری فناوری‌های نوین در محیط‌های مختلف زمینی،‌ دریایی،‌ هوایی،‌ فضایی، سایبری، زیستی در ماهیت‌های گوناگون (نرم، نیمه‌سخت و سخت) تأکید کرد. 
اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی سرتیپ نصیرزاده را با اکثریت قاطع آرا واجد شرایط تصدی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح دانسته‌اند.
به نظر می‌رسد امیر سرتیپ نصیرزاده کار سختی برای کسب رای اعتماد از نمایندگان مجلس ندارد. 
دیدگاه ها (0)
img