02

بهمن

1403


حوادث

08 شهریور 1403 08:25 0 کامنت
کلاهبردار 35 ساله با بیش از 153 شاکی، در بندرعباس دستگیر شد. این فرد در حال حاضر در زندان بندرعباس به سر می‌برد، او با هویت‌های مختلف جعلی و ایجاد صفحات مجازی اخاذی می‌کرد.وی در مواردی نیز با رسيدسازی جعلی فروشندگان کالا در سایت دیوار را فریب می‌داد که اواخر هفته گذشته ، شناسایی و به دام قانون افتاد.
                                 
کارنامه کلاهبرداری
مرد جوان به نام هومن حدود دو سال گذشته با هدف کلاهبرداری از تهران راهی بندرعباس شد و در اینجا با راه‌اندازی‌ صفحات مختلف اینستاگرام  با هویت جعلی  و همچنین اغفال فروشندگان کالا به‌خصوص موبایل و طلا در سایت دیوار  توانست از 153 نفر در کل کشور کلاهبرداری کند. این حقه‌باز چندين فقره سابقه کلاهبرداری با عناوين اسکيمر، فيشينگ، رسيد جعلی و...در کارنامه دارد و درگذشته نيز توسط پليس فتا دستگير و روانه زندان شده بود که پس از آزادی دوباره به کار خود ادامه داد.
                 
 مثلث سایبری 
ماجرای این پرونده بدین‌صورت است که هومن با سرک کشیدن در سایت دیوار و پس از انتخاب کالای موردنظر باارزش، به بهانه خرید کالا، شماره‌حساب را از فروشنده اخذ می‌کرد. 
در همان حال، وی که با فن بیان خاص خود، با طرح دوستی اعتماد کاربر مجازی را جلب و با هویت جعلی، طرف مقابل را متقاعد کرده بود که نیاز به مبلغی پول دارد و پس از مدتی، آن مبلغ را پس خواهد داد، همان شماره‌حساب را به آن کاربر انتقال می‌‌داد.  کاربر موردنظر بدون اینکه تصور کند با فرد شیادی روبرو است مبالغ موردنظر رابه شماره‌حساب ارائه‌ شده واریز می‌کرد. فروشنده کالا در سایت دیوار نیز پس از دیدن فیش واریزی، آن کالا را به هومن تحویل می‌داد. هومن پس‌از رسیدن به هدف، کانال‌های ارتباطی با  آن کاربر مجازی را  مسدود می‌کرد و دیگر جوابگو نبود.  این مجرم سایبری در اغلب موارد با  فیشینگ یا رسید ساز جعلی قربانیان خود را در سایت دیوار انتخاب می‌کرد.
                   
اعتراف
سردار "علی‌اکبر جاويدان" فرمانده انتظامی استان هرمزگان در خصوص  این پرونده گفت: مدتی قبل در پی مراجعه و اعلام شکايت فردی به پليس فتا مبنی بر اينکه در سايت ديوار مورد کلاهبرداری قرارگرفته است، پيگيری موضوع به‌صورت ويژه در دستور کار کارشناسان اين پليس قرار گرفت.
به گفته وی با بررسي‌های به‌عمل‌آمده توسط پلیس فتا مشخص شد که شاکی  پس از بارگذاری آگهی فروش طلا در سايت ديوار، کلاهبردار در نقش خريدار با وی تماس گرفته و پس از اخذ شماره‌حساب، رسید واریزی‌ مبلغ موردنظر را به وی ارسال کرده است و کالا را از وی دریافت کرده است، درحالی‌که فروشنده مدتی بعد متوجه کلاهبرداری می‌شود. تا اینکه با تلاش همه‌جانبه و انجام اقدامات فني، فرد کلاهبردار شناسايی و در يک عمليات پليسی دستگیر شد. هومن در بازجويی ابتدا منکرِ جرم ارتکابی شد که پس از روبرو شدن با ادله ديجيتال لب به اعتراف گشود.
                                    
 مراجعه به پلیس فتا و شعبه هفتم دادیاری
سردار «جاويدان» از شهروندان خواست اگر با اين روش مورد کلاهبرداری قرار گرفته‌اند به پليس فتا يا شعبه هفتم دادياری شهرستان بندرعباس مراجعه کنند. وی  به  عموم ‌مردم  و کاربران فضای مجازی توصيه کرد که  هرگز در شبکه‌های اجتماعی به افراد اعتماد نکنند چراکه ممکن است کلاهبرداران با جعل هويت و يا هويت جعلی اقدام به مهندسی اجتماعی کنند،همچنين جهت فروش کالا از درگاه پرداخت امن ديوار اقدام به خریدوفروش نمايند تا مورد سوء استفاده قرار نگيرند.اسم متهم مستعار است 

دیدگاه ها(0)
img