به گزارش صبح ساحل، محمدصدیق ارم اظهار کرد: این طرح به صورت روش کنترل و پیشگیری با شناسایی دام آلوده است و برای آن آزمایش های سرم تشخیصی انجام می شود.
وی با بیان اینکه بیماری مشمشه نوعی بیماری کشنده باکتریایی و یکی از بیماری های مشترک بین انسان و دام است که از تک سمی های آلوده به انسان منتقل می شود، افزود: این بیماری با درگیر کردن دستگاه تنفس در انسان میتواند کشنده باشد.
رییس اداره دامپزشکی قشم ادامه داد: براساس دستورالعمل سازمان دامپزشکی کشور، مبنی بر خونگیری و انجام آزمایشهای سرمی برای تشخیص بیماری مشمشه در اسبهای این جزیره، کارشناسان این اداره با حضور در محل نگهداری اسبها در روستای مسن این جزیره نسبت به اخذ نمونه خون از ۶ راس اسب و ارسال نمونه ها به آزمایشگاه اداره کل دامپزشکی هرمزگان اقدام کردند.
ارم توضیح داد: تب، سرفه، ترشح چرک از بینی از جمله علائم آشکار این بیماری در دام است و رعایت شرایط قرنطینه ای کامل، ضد عفونی نواحی آلوده و پیشگیری از هر گونه رفت و آمد غیر مجاز دام از مهم ترین روش ها برای مهار این بیماری است و هیچ واکسن موثری برای پیشگیری از بیماری مشمشه وجود ندارد.
وی اضافه کرد: مهمترین راه کنترل و پیشگیری از این بیماری مشترک بین انسان و حیوان، شناسایی و حذف حیوان آلوده است و مهمترین علل ابتلای تک سم ها به این بیماری تغذیه نامناسب و نگهداری حیوان در مکانهای غیربهداشتی است.
رییس اداره دامپزشکی قشم تصریح کرد: با توجه به این که مهمترین راه کنترل و ریشه کنی این بیماری شناسایی و حذف حیوانات آلوده است، توصیه می شود ساحل نشینان بزرگ ترین جزیره ایرانی خلیج فارس و افرادی که به نوعی با اسب سر و کار دارند هنگام خرید اسب نسبت به انجام آزمایش های لازم و پایش سرمی این بیماری توسط دامپزشکی مبدا اقدام و مجوز سلامت و حمل بهداشتی را دریافت کنند و با رعایت شرایط بهداشتی و قرنطینهای در حفظ و ارتقای بهداشت عمومی جامعه و جزیره تلاش کنند.