02

آذر

1403


اقتصادی

17 مهر 1403 08:57 0 کامنت

چندی پیش خبری در برخی رسانه‌ها مبنی بر تقدیر شما از ایران‌خودرو و نادیده‌انگاری ضعف‌های قابل‌توجه این شرکت در ایمنی و امکانات منتشرشد، علت خوش‌بینی شما به بازار این شرکت خودروسازی را توضیح دهید.


این مصاحبه با یک خبرگزاری وابسته به ایران‌خودرو انجام شده بود و صحبتی که خبرنگار داشت راجع به این بود که ایران‌خودرو برای جبران ضعف‌های خود چه‌کار باید کند و چه شرایطی داشته باشد. بحث اساسی بنده در این مصاحبه این بود که شرکت‌های خودروسازی بزرگ مثل ایران‌خودرو بایستی به سمتی رود که با کالاهای مشابه خارجی رقابت کنند، دراین‌بین باید انتقاد و رضایت مشتریان را در نظر بگیرند. همچنین برای دست‌یابی و محقق شدن ارتقای کیفی خودروها باید زمینه تحقیقات و پژوهش در خودروسازی‌های مطرح جهان را افزایش دهند و از تکنولوژی‌های به‌روز استفاده کنند. بنده در این مصاحبه تنها از تلاش شرکت‌های خودروسازی برای بهتر شدن کیفیت، رفع عیوب خودروها تقدیر و تشکر کرده‌ام. منتهی این شرکت‌ها باید به فکر افزایش رضایت‌مندی مشتریان باشند و با نزدیک کردن تکنولوژی‌های موجود در کشور به تکنولوژی‌های روز دنیا از رقابت با خودروهای خارجی هراسی نداشته باشند که مبادا شرکت‌های خودروسازی داخلی ورشکسته شوند! در حال حاضر، مشتریان ایرانی، خودروهای ایرانی استفاده می‌کنند؛ اما نسبت به هزینه‌هایی که پرداخت می‌کنند؛ ایمنی و رفاه دریافت نمی‌کنند و مصرف سوخت بالای این خودروها {با توجه به وضعیت سهمیه‌بندی بنزین} با نارضایتی مردم مواجه هستند. نکته قابل‌تأمل دیگر شرکت‌های خودروسازی، کیفیت نامطلوب خدمات پس از فروششان است؛ به‌طوری‌که یک مرحله خدمات مطلوب ارائه می‌دهند، مرحله دیگر نامطلوب. این در حالی است که جامعه از سابقهٔ 70-80 ساله شرکت‌های خودروسازی انتظار دارد خودروهایی با استانداردهای روز جهانی را داشته باشیم، نه اینکه خودروسازان با مشکلاتی اعم از نارضایتی مشتریان مواجه شوند یا ترس بر جان کارگران این شرکت‌ها بیافتد که نکند از کار بیکار شوند.

  

آیا علت عمده ضعف خودروهای داخلی مربوط به انحصاری بودنشان است؟
بله کاملا موافق هستم. عمده ضعف خودروهای داخلی، مربوط به دولتی بودنشان است، اینکه این شرکت‌ها به رقابت مستقیم وارد نمی‌شوند و همیشه دولت حامی آن است. دولت این دیدگاه را دارد که اگر حمایت نکنیم، کارخانه تعطیل می‌شود یا بدهی انباشته پیدا می‌کند، بنابراین با کاهش سودآوری مواجه می‌شوند و اعطای دستمزد کارگران مشکل می‌شود و درنهایت مجبور به اخراج کارگران و افزایش نرخ بیکاری در کشور خواهد شد. 
دیدگاه بنده در این زمینه این است که باید به‌تدریج خصوصی‌سازی شود. برای مثال در پروژه خودروسازی، یک خودرو خاص را به بخش خصوصی دهیم تا با توانمندی و فنّاوری روز و ایجاد انگیزه، کیفیت خودروها را ارتقا بخشند. شرکت‌های توانمند می‌توانند تحولی جدید در صنعت خودروسازی ایجاد کنند و به‌تدریج واگذاری، بهینه‌سازی یا برون‌سپاری را جا می‌اندازیم و مسائل مربوط به سرمایه در گردش این شرکت‌ها، تأمین مالی، به‌روزآوری تکنولوژی را مدیریت کنیم.

   

واردات خودروها تا چه میزان بر کاهش یا افزایش قیمت بازار خودروهای داخلی اثرگذار است؟
اگر میزان عوارض واردات خودرو غیرمنطقی باشد، قیمت‌ها افزایش پیدا می‌کند و تاثیر آن بر بازار داخلی احساس می‌شود؛ بنابراین عوارضی تعیین شود که تفاوت قیمت محصولات خارجی در خارج با قیمتی که در داخل کشور است، خیلی متفاوت نباشد تا موجب ایجاد بازار سیاه نشود و حالت واسطه‌گری نمایان نشود. کشور در بخش سواری، وانت، آمبولانس، خودروهای مینی‌بوس و اتوبوس، آتش‌نشانی، فنی، خودروهای سنگینی، ماشین‌آلات کشاورزی، پیمانکاری و سنگین موردنیاز فنی و مهندسی کشور نیازمند است و با واردکردن آنان می‌توانیم نیازها در بخش حمل‌ونقل را برطرف کنیم. از طرفی با واردات این خودروها، شرکت‌های داخلی می‌توانند از آنان ایده بگیرند و مشکلات را برطرف کنند و باعث تقویت خودروهای کشور شوند.

  

ضعف شرکت‌های خودروسازی داخلی چگونه رفع می‌شود؟
درست است که کشور ما در تحریم است، اما ما می‌توانیم با استفاده از تکنولوژی‌های روز دنیا درزمینهٔ مدیریت صنعتی، تأمین مالی در بخش‌های فنی و طراحی و مشاورین خودروهای داخلی را کیفیت بخشیم.  از طرفی وزارت صمت از سمت دولت به‌عنوان متولی حمایت لازم را داشته باشد اما به‌گونه‌ای نباشد که خودروسازها یک مشکل را بهانه کنند و خودروهای بی‌کیفیت را به مشتریان تحویل دهند. 
متأسفانه به دلیل کمبود خودروهای باکیفیت یا گرانی خودروهای خارجی، متقاضی برای خودروهای داخلی ماندد ایران‌خودرو زیاد است و شمار شرکت‌کنندگان در قرعه‌کشی‌ها روزبه‌روز در حال افزایش است. زمانی که رقابت نباشد، خودروسازها دست به ارتقای کیفیت نخواهند زد و تنوعی به محصولات خود نمی‌دهند. در حال حاضر، مردم از شرایطی که خودروهای داخلی دارند، ناراضی هستند و خودروسازان باید به سمت ارتقا کیفیت روند. بالاخره خودروسازی، بخشی از صنعت کشور ما است و اگر انتقادی می‌کنیم، انتقاد در جهت بهبود وضعیتشان است، چراکه؛ مردم از کیفیت خودروهای داخلی راضی نیستند و باید شرایط را فراهم کرد تا تولید باکیفیت‌تر و در شأن مردم کشور را صورت پذیرد.
    

روزنامه صبح ساحل

دیدگاه ها (0)
img