03

دی

1403


سیاسی

23 مهر 1403 09:27 0 کامنت

 گزینه‌های مقابله با اسرائیل
این کارشناس امور بین‌الملل در رابطه با گزینه‌های ایران برای مقابله با اسرائیل گفت: جبهه مقاومت و ایران هنوز به نقطه نبرد برای نابودی اسرائیل نرسیده‌اند لذا اصراری به گسترش تنش و نبرد ندارند و فقط به دنبال مدیریت و کاهش جنگ هستند تا به سمت آتش‌بس و توقف جنگ در غزه برسد و فعلا نیازی به نبرد نهایی در جبهه مقاومت احساس نمی شود.

تغییر در دکترین دفاعی 
غلام‌زاده در رابطه با تغییر دکترین دفاعی کشور با بیان اینکه مهم این است که احساس آمادگی ایران به تغییر در دشمن ایجاد شود و بدانند که اگر حرکتی انجام دهند یکی از گزینه‌ها تغییر این موضع ایران است و این موضوع به عنوان هزینه‌ای است که در رابطه با رفتار خود باید پرداخت کنند، گفت: این مساله باعث خواهد شد که در محاسباتی که یک بازیگر عقلانی در صحنه بین الملل انجام می‌دهد، هزینه و فایده را لحاظ کند به این صورت که اگر به ایران حمله مستقیم نظامی انجام دهند برای آن‌ها هزینه‌ای در برخواهد داشت و باعث منع آن‌ها خواهد شد. لزوما تغییر عملی رخ نخواهد داد و لزومی هم به رخ دادن ندارد ولی سایه آن باید بر سر آن‌ها باشد.

واکنش کشورهای همسایه 
وی در ارتباط با واکنش کشورهای همسایه نسبت به تغییر دکترین هسته‌ای ایران گفت: برای اینکه ایران بخواهد دکترین هسته‌ای خود را تغییر دهد باید از ان.پی.تی خارج شود و خروج از ان.پی.تی مدتی زمان خواهد برد و این مساله طبیعتا کشورهای همسایه را نگران خواهد کرد؛ به همین دلیل لزوما تغییر دکترین صورت نمی‌پذیرد ولکن آن‌ها باید این احساس خطر را داشته باشند و ما باید تا آستانه آن برویم؛ بیشتر باید به عنوان یک نقطه تهدید برای همسایگان و دشمنان تلقی شود زیرا اگر از این نقطه عبور کنیم باعث ایجاد احساس خطر در همسایگان خواهد شد و نگرانی امنیتی برای آنها به وجود خواهد آمد و باعث ابراز مخالفت آن‌ها با ما خواهد شد.
این کارشناس بین‌الملل در ادامه ضمن اشاره به اینکه اگر کشورهای همسایه صرفا احساس خطر و قدرت ایران را باور کنند همراهی خواهند کرد و علیه ایران اقدامی انجام نخواهند داد، افزود: از این‌رو تا زمانی که تهدید ایران وجود خواهد داشت نه تنها اجازه نخواهند داد از قلمرو زمینی و حریم هوایی آن‌ها علیه ایران استفاده شود بلکه خود آن‌ها نیز علیه ایران اقدامی انجام نخواهند داد.

کاهش تهدیدات امنیتی
وی در رابطه با تاثیر تغییر دکترین هسته‌ای در کاهش تهدیدات امنیتی علیه ایران گفت: به طو ر کلی هر چقدر که ما توانمندتر باشیم در حوزه امنیت جایگاه بهتری خواهیم داشت و مواضع همسایگان و کشورها متناسب با قدرت ما تنظیم خواهد شد. 
در صورت تعرض به ایران هزینه‌ها برای آن‌ها افزایش پیدا خواهد کرد از این‌رو ما در این جایگاه باید بایستیم و قدرت خود را نشان دهیم و تصویری که قرار است آن‌ها از ما داشته باشند یک
تصویر قدرتمند باشد که موازنه 
قدرت را تنظیم می‌کند و اگر برخوردی با آن شود متقابلا برخورد خواهد کرد و این برخورد در سطح بالا انجام خواهد پذیرفت. 
وی  در پایان گفت: زمانی که این تصویر قدرتمند از ما وجود داشته باشد، حتما تهدیدات امنیتی علیه ما کاهش پیدا می‌کند و بسیار کمتر محل تهدید خواهیم بود. طبیعتا یکسری رفتارها و شیطنت‌ها وجود خواهد داشت اما این قدرت‌نمایی ایران و حرکت نظامی مستقیم علیه ما را کنسل خواهد کرد و افزایش قدرت ایران باعث خواهد شد اینچنین تهدیداتی به صورت نظامی و مستقیم وجود نداشته باشد.
 

روزنامه صبح ساحل

تگ ها:

دیدگاه ها (0)
img