29

آبان

1403


فرهنگی و هنری

13 آبان 1403 09:10 0 کامنت

آغاز زندگی با نام پیامبر رحمت


«عادل پیغامی»، مدیرعامل منطقه آزاد قشم در این مراسم ضمن تبریک این ازدواج، خطاب به دامادها گفت: شادی شما با شادی مردم لافت و شهرها و روستای اطراف همراه شده است. ان‌شاالله که شما هم در زندگی همیشه شاد و خرم باشید. وی افزود: در این مراسم اشعاری در مدح پیامبر اکرم (ص) خوانده شد که امیدوارم خداوند، برکت نام پیامبر (ص) را در زندگی شما ساری و جاری کند. پیغامی اظهار کرد: آن‌چه در شهر تاریخی و کهن لافت می‌بینیم، همدلی و شادی است که این‌گونه دور هم گردآمده‌ایم و این جز با حضور بزرگان ممکن نیست. بزرگان در جمع ما مایه برکت هستند و باید قدر آن‌ها را بدانیم. 
احیای میراث ناملموس
«سید احمد پوازی»، رئیس شورای شهر لافت نیز در این باره اظهار کرد: مراسم ازدواج دسته‌جمعی هرساله در لافت برگزار می‌شود، اما مراسم امسال با بقیه متفاوت است، از این جهت که ناخدایان بندر تاریخی کنگ هم در این مراسم حضور دارند. او که خود از ناخدایان قدیمی است، گفت: بزرگان، ملوانان و ناخدایان، نغمه‌ها و سرودهایی که در سفرهای قدیمی روی لنج خوانده می‌شد را در مراسم عروسی می‌خوانند. او درمورد آیین‌هایی که در این مراسم ازدواج اجراشد، گفت: ناخدایان لافت و کنگ با هم از دامادها استقبال کردند، بادبان بوم را بالا بردند و با اجرای مراسم عزوا و خواندن اشعار در مدح پیامبر اسلام (ص) شادی مضاعفی به این جشن بخشیدند. پوازی افزود: سال گذشته هم ما از لافت به کنگ رفتیم و با هم‌سفران قدیمی‌مان دیدار و آیین‌های سنتی دریا را اجرا کردیم. رییس شورای شهر لافت ادامه داد: هدف کلی از اجرای برنامه‌های این‌چنینی احیای میراث ناملموس است. 
او بیان کرد: انجمن‌های خیریه این ازدواج آسان را برگزار می‌کنند و همه هزینه‌های برگزاری مراسم برعهده خیریه است.

 


رویه‌ای نوآورانه و متفاوت از سایر مدیریت‌ها


شهردار لافت که از زمان آغاز به کار خود در این شهر دغدغه اصلی احیای مراسمات سنتی را دنبال می‌کند از سفر ناخدایان کنگ به لافت گفت: سفر ۵۰ دریانورد اهل بندر کنگ به این شهر، در قالب یک حرکت فرهنگی و به منظور زنده نگاه داشتن یاد و خاطره سفر‌های دریایی گپ (بزرگ) انجام می‌شود.
«محمد آتشین‌ماه» شهردار بندر تاریخی لافت اظهار کرد: خلیج فارس یک آبراه ارزشمند از ابتدای تاریخ با تمدن‌های بزرگ جهان است، از همین رو دریانوردی در این آبراه قدمتی به بلندای تاریخ دارد. 
وی با اشاره به اینکه دریانوردی شغل دیرینه مردم هرمزگان بوده است، افزود: از ابتدای فعالیت در مجموعه شهرداری بندر تاریخی لافت به دنبال ایجاد رویه‌ای نوآورانه و متفاوت از سایر مدیریت‌ها بوده‌ایم که در همین مسیر، تازگی از طریق پرداختن به آیین‌های کهن حوزه دریا و دریانوردی را ایجاد کرده‌ایم.
شهردار بندر لافت با تاکید بر اینکه حافظه تاریخی شهر از سفر دریایی و دریانوردی حکایت دارد، تصریح کرد: دریانوردان لافتی در گذشته به کشور‌هایی مانند مصر، یمن، زنگبار، عراق و ... مراجعت داشته‌اند که این امر با همراهی دریانوردان بندر کنگ صورت می‌گرفته است.
آتشین‌ماه با اشاره به وجود آثار متعدد از سفر‌های مشترک کنگی‌ها و لافتی‌ها با جهاز بادبانی به سرزمین‌های دور، گفت: بر همین اساس، تصمیم گرفتیم خواهرخواندگی شهر بندر لافت را، از شهر‌های داخلی شروع کنیم، چرا‌که در گذشته برخی از شهر‌ها مانند بندرکنگ با بندر لافت، مکمل همدیگر بوده و نیاز‌های همدیگر را برطرف کرده‌اند.

 

 

عکاسان/ احسان ایرانی، آرش تولیتی

روزنامه صبح ساحل

دیدگاه ها (0)
img