06

آذر

1403


اجتماعی

20 آبان 1403 08:26 0 کامنت

صحبت کردن و مراودات خانوادگی عامل اصلی ایجاد صمیمیت بین اعضای خانواده است. اینکه بر سر موضوعات مختلف بحث کنید، مشاوره بگیرید و لحظات خوش را با تعریف کردن روزتان برای یکدیگر شادتر کنید، یکی از عوامل اصلی نزدیکی و رفیق بودن با یکدیگر است. اما این روزها  کاهش ارتباطات کلامی میان اعضای  خانواده  به دلایل گوناگون تبدیل به یک رویه شده است که بهتر است با روش ها و ارائه راهکارهای مختلف  زمینه ایجاد روابط کلامی بین اعضای خانواده، علی الخصوص والدین و فرزندان مستحکم تر شود.
در ابتدا  باید به این باور برسید که تحمل کردن تمام مشکلات، گرفتاری‌ها و تلاش‌های شبانه روزی شما برای آینده فرزندتان است. بسیاری از والدین گاهی فراموش می‌کنند غیر از مسائل مالی، روح و روان کودکان نیز نیاز به تقویت و هزینه دارد. اغلب پدران خانواده، به دلیل حضور کمتر در خانه و مواردی همچون گرفتاری شغلی و مشکلات مالی زمان بسیار کمی را با فرزند خود می‌گذرانند. این دسته از پدرها باید بدانند که با تمام خستگی‌‌ها، باز هم صحبت کردن با کودک و همچنین گوش دادن به حرف‌ها و آرزوهایش یکی از ضروری‌ترین و موثرترین اقدامات برای داشتن روحیه‌ی بهتر و آینده‌ای روشن‌تر برای آنهاست. هنگام صحبت کردن با آنها به پاسخ بله و یا خیر اکتفا نکنید. برای آنها به اندازه کافی وقت بگذارید، به صحبت های آنها گوش دهید و به چشمانشان نگاه کنید. گوش دادن به حرف‌های کودکتان باعث ایجاد اعتمادبه‌نفس می‌شود و کودک احساس ارزشمند بودن خواهد کرد. با هر کودک در هر سن باید با توجه به شرایط فکری، عاطفی و سنی آنان برخورد شود؛ بنابراین باید روش‌های تعاملاتی خود را به‌روز کنید و هوشیار باشید که به موقع متناسب با مراحل رشدی و شخصیتی کودک از آنان استفاده کنید.
احترام گذاشتن به کودک  یعنی وقت گذاشتن و توجه کامل به او، یعنی نظرات و افکار فرزندتان برای شما مهم و حائز اهمیت است. پس او نیز به شما توجه می‌کند و احترام خواهد گذاشت. در مقابل حرف‌ها و اتفاقات او جبهه نگیرید، از امر و نهی و نصیحت کردن بپرهیزید. اجازه دهید فرزندتان، بدون ترس و واهمه از مواخذه، تمام اتفاقات روزمره را برای شما تعریف کند. می توانید همگام او باشید و شما نیز از خاطرات دوران نوجوانی تان برایش تعریف کنید. حتی اشتباهاتتان را برایش همانند داستانی تعریف کنید. مطمئن باشید کودک از تجربیات شما درس می گیرد  و تلاش خود را برای رسیدن به کاری که درست است و شما می‌خواهید بیشتر می‌کند. بچه‌ها فقط به صحبت‌های شما توجه نمی‌کنند، بلکه وضعیت، حرکات بدن، اضطراب، نگرانی، لحن و تن صدایتان راهم می‌بینند و می‌شنوند. پس هنگام حرف زدن با کودکان به این موارد نیز توجه کنید. یعنی اگر حالتان خوب نیست و از چیزی ناراحت هستید، بهتر است کودکتان را در این ناراحتی سهیم نکنید یا اصلاً سعی نکنید با او در این مورد درددل کنید.
سعی کنید دنیا را از دید فرزندتان هم ببینید. برای بچه‌ها همه‌چیز می‌تواند فرصتی برای یادگیری باشد و بسیاری از مسائل می‌توانند در عین جالب و جدید بودن، ترسناک هم باشند. به کودکان خود اجازه دهید افکار درون ذهنشان را بیرون بریزند، حتی اگر در حد چند کلمه نامفهوم و بی‌معنی باشد. مهارت استفاده از زبان که مهم‌ترین وسیله در ارتباط با دیگران و همچنین کشف دنیای پیرامون خواهد بود، لازم است از همان بدو تولد توسط والدین آموزش داده و تقویت شود.

دیدگاه ها (0)
img