07

آذر

1403


اجتماعی

07 آذر 1403 09:12 0 کامنت

 آن‌ها به طور حیرت‌انگیزی فاقد احساس پشیمانی، عذاب وجدان و اخلاق هستند. عمده‌ی رفتار آنان را میل به سوار شدن به احساسات و استثمار دیگران تشکیل می‌دهد و خودشیفتگی افراطی آمیخته با بزرگ‌نمایی و خودخواهی نیز بخشی از این رفتارهاست که در تمایل آن‌ها به اعمال قدرت و تسلط بر دیگران برای لذت منعکس می‌شود». ترول‌های اینترنتی  رفتارهای تخریب‌گر خود را زمانی که آنلاین هستند نشان می‌دهند و ممکن است در فضای زندگی واقعی افرادی عادی، موقر و دارای موقعیت اجتماعی بالایی باشند، اما ناشناس بودن در فضای رسانه‌های اجتماعی، ویژگی‌ها و رفتارهای شخصیتی ترولینگ را تقویت می‌کند. از طرفی اثر بازدارندگی سمی نیز در این فرایند دخیل است، پدیده‌ای که به دلیل دوری مجرمان از قربانیان خود رخ می‌دهد. این دوری نه تنها از نظر مسافت، بلکه از نظر زمان نیز تاثیرگذار است، احساس مسئولیت ترول‌ها در قبال اعمالشان با آگاهی از این که ممکن است اهداف آن‌ها برای روزها یا حتی بیشتر نظرات زشت آن‌ها را نخوانند، کاهش می‌‎یابد.

 ترول چیست؟
دکتر تایسون ترول‌ها را به عنوان افرادی که سعی می‌کنند تعاملات آنلاین طبیعی را مختل کنند، تعریف می‌کند. او توضیح می‌دهد: «بسیاری از مردم ترول‌ها را شخصیت‌های نفرت‌انگیزی می‌دانند که سعی می‌کنند رفتارهای مخرب را گسترش دهند، اما ترولینگ در واقع این نیست. برخی از محققان معتقدند که رفتار ترولینگ محدود به یک اقلیت پر سر و صدای اجتماعی است که اغلب در میان افراد دارای ویژگی‌های شخصیتی «تتراد تاریک» از جمله روان‌پریشی، ماکیاولیسم، خودشیفتگی و سادیسم ظاهر می‌شود». با این حال، محققان دانشگاه کرنل توضیح می‌دهند که ترول‌ها اغلب افراد عادی هستند و ترول کردن یک ویژگی موقعیتی است نه یک ویژگی ذاتی. به عبارت دیگر، هر کسی می‌تواند تبدیل به یک  ترول اینترنتی شود. مطالعات حول این حوزه، دو عامل کلیدی را نشان می‌دهد که می‌تواند احتمال رخداد این پدیده‌ی تخریب‌گر اینترنتی را افزایش دهد: وضعیت عاطفی و زمینه بحث.  وضعیت عاطفی افراد در نوسان دائمی است و تحقیقات نشان می‌دهد که احتمال ترول کردن در اواخر شب یا در ابتدای هفته کاری بیشتر است. به‌علاوه، اگر کسی «نظرات ترول» را در یک بحث ببیند، می‌تواند تأثیر منفی تقلیدی داشته باشد که احتمال پیوستن و تبدیل شدن به ترول‌های همکار را دو برابر بیشتر می‌کند. در واقع تمام بحث این است که هر فردی که "در سمت اشتباهی از تخت بیدار می شود" یا به عبارت ساده‌تری روز بدی را سپری می‌کند، می‌تواند رفتار ترولینگ داشته باشد. این مساله باعث می‌شود افراد از منفی بودن یکدیگر تغذیه کنند و باعث می‌شود که کل جوامع آنلاین با پست‌های ترول مواجه شوند.

روانشناسی پشت ترولینگ: علل و انگیزه‌ها
به نظر می‌رسد حملات مبتنی بر عقده حقارت در بسیاری از ترول‌های اینترنتی رخ می‌دهد. ترول‌ها می‌خواهند هر کسی را که باهوش‌تر یا منسجم‌تر از آنها به نظر می‌رسد، از بین برده و تخریب کنند. آن‌ها اغلب یک ضدیت طبیعی با منطق، دانش و آموزش نشان می‌دهند. این افراد ممکن است در کودکی توسط والدین یا خواهر و برادرها تحقیر و تمسخر شده باشند یا در مدرسه مورد آزار و اذیت قرار گرفته باشند. حتی ممکن است در مشاغلی گیر کرده باشند که احساس می‌کنند صلاحیتی بیش از آن دارند و مورد تقدیر قرار نمی‌گیرند. دکتر تایسون توضیح می‌هد که انگیزه‌های ترولینگ را می‌توان به دو گروه کلیدی تقسیم کرد: موانع و مشوق‌ها. موانع بسیار کمی برای درگیر شدن در رفتار ترول آنلاین وجود دارد. چیزهایی مانند مسدودی محتوا، تعدیل و فیلتر کردن در کاهش ترول گاها موثر است اما ساخت حساب‌های کاربری متعدد و امکان ساخت حساب‌های فیک  این امکان را مهیا می‌کند که افراد ناشناس باشند و طوری رفتار کنند که هرگز در یک فضای واقعی و با هویت واقعی خود انجام نمی‌دهند. انگیزه‌های ترولینگ احتمالاً با مشوق‌هایی که در دنیای فیزیکی وجود دارد، همسو هستند. انگیزه‌های قلدری آنلاین شبیه به مشوق‌هایی است که افراد را به سمت زورگویی در دنیای فیزیکی سوق می‌دهند، مانند ناامنی، احساس حقارت درونی، زمینه‌ی اختلال‌های شخصیت ضداجتماعی. یکی دیگر از انگیزه‌های مهم این است که دنیای آنلاین فاقد طردهای فضای واقعی است، به این معنی که ترول‌ها می‌توانند تحت عنوان ناشناس بودن از عواقب رفتار خود فرار کنند. دکتر تایسون می‌گوید: «این مساله می‌تواند رفتارهای افراطی‌تر و شدیدتری را تقویت کند، زیرا ممکن است شخصی که ترول را انجام می‌دهد به شکل اتفاقی در چرخه‌ی تقویت رفتار خود بیفتد. برای مثال سخنان رکیک و نظرات مخرب آنان لایک‌های زیادی به دست می‌آورد، سپس آن‌ها می خواهند این تایید را دوباره و دوباره تجربه کنند. بنابراین ممکن است دفعه بعد چیز بدتری بگویند به این امید که لایک‌های بیشتری دریافت کنند.» به همین ترتیب، مخالف بودن و مخرب بود می‌تواند منفی‌گرایی بیشتری را در یک جامعه تبلیغ کند.  به گفته دکتر تایسون، "رفتار ترولینگ در همه ما وجود دارد." این واقعیت که هر کسی می‌تواند ترول شود چیزی است که همه ما باید از آن آگاه باشیم. اگر در این انجمن‌های آنلاین شرکت می‌کنیم، مهم است که تشخیص دهیم چه زمانی روز بدی را سپری می‌کنیم یا احساس آسیب‌پذیری یا عصبانیت می‌کنیم و قبل از پرداختن به ترولینگ، در مورد آن احساسات فکر کنیم. اگرچه هر کسی قادر به ترول کردن است، اما توجه به ماهیت سیستماتیک ترول‌ها برای تعیین دقیق روش‌های پیشگیری مهم است.

جلوگیری از ترولینگ 
ترولینگ به طور جدی قربانیان خود را تحت تأثیر قرار می‌دهد، منجر به اثرات روانی مانند افسردگی و اضطراب، علائم فیزیکی و گاهی خودکشی می‌شود و این پیامدها به شدت گسترده است.  یک نظرسنجی اتحادیه اروپا از 8000 جوان نشان داد که دو سوم از جوانان 16 تا 19 ساله درگیر نوعی جرایم اینترنتی یا انحراف سایبری هستند و از هر چهار یک نفر آنها را به صورت آنلاین حداقل یک بار ترول اینترنتی را انجام داده است.  در سال 2022، اقدامات جدیدی به لایحه ایمنی آنلاین بریتانیا برای مبارزه با ترول‌های ناشناس آنلاین اضافه شد. طبق قانون پیشنهادی، شرکت‌های رسانه‌های اجتماعی باید کنترل بیشتری را در اختیار کاربران بگذارند که چه کسی می‌تواند با آن‌ها تعامل داشته باشد. دکتر تایسون می افزاید، اگرچه این گامی در مسیر درست است، اما در عمل، بسیار زمان بر است و بعد از رویداد انجام می‌شود. بنابراین به طور بالقوه آسیب قبلاً وارد شده است و فقط برای خود ما صدق می‌کند. بنابراین اگر من کسی را مسدود کنم، مانع از پست کردن ترول‌ها برای شخص دیگری نمی‌شود.  آموزش از سنین پایین نیز نقش زیادی در جلوگیری از ترولینگ دارد. همه مردم باید در مورد ابزارهای در دسترس‌شان دیده باشند  و یاد گرفته باشند چگونه تعاملات، امیال و هیجانات خود را کنترل کنند و آگاه باشند که با چه کسانی در تعامل آنلاین قرار می‌گیرند. بیشتر ما به درجات مختلفی می‌توانیم در تعاملات فیزیکی همدلی را تجربه کنیم،  می‌توانیم شخص مقابل خود را ببینیم و فوراً تأثیری را که روی او می‌گذاریم، تشخیص دهیم، اما همدلی و درک زمینه می‌تواند در دنیای آنلاین کاملا ناپدید شود.

اگر به صورت آنلاین مورد آزار و اذیت قرار گرفتم چه کار کنم؟
اگر به صورت آنلاین مورد هدف قرار می‌گیرید، موثرترین اقدام این است که به سادگی از تعامل خارج شوید. حتی ممکن است یک اقدام جدی حذف حساب‌های رسانه‌های اجتماعی باشد. با این حال، روشن است که این توصیه تنها به حرف راحت بوده و اغلب انجام آن دشوار است. بسیاری از مردم، به ویژه نوجوانان، احساس می کنند که هویت خود یا حداقل بخش قابل توجهی از آن را در فضای مجازی به دست آورده‌اند و از بین بردن منبع هویت می‌تواند از نظر عاطفی فلج کننده باشد. برای قربانیان مهم است که حداقل از سلامت عاطفی خود در زمانی که خارج از فضای آنلاین هستند، مراقبت کنند. فعالیت‌ها و سرگرمی‌های آرامش‌بخش یا لذت‌بخش می‌تواند به حواس پرتی کمک کند، فعالیت‌هایی مانند پیاده روی، ورزش، کتاب‌خوانی و ملاقات با عزیزان.  صحبت کردن با یک دوست قابل اعتماد در مورد نظرات و احساسی که ترولینگ در شما ایجاد می‌کنند ممکن است به درک همه چیز کمک کند. مشاوران می‌توانند به شما کمک کنند تا درک کنید که واقعاً نظرات ترول‌ها چقدر بی اهمیت و تک بعدی است و  همین دیدگاه می‌تواند ثبات احساسی شما را در دفعه بعدی که در مواجهه با ترولینگ قرار می‌گیرید، تقویت کند. 

دیدگاه ها (0)
img