06

دی

1403


اجتماعی

10 آذر 1403 08:43 0 کامنت

حوالی یکی از مدارس سورو نیز با انباشت نخاله‌های ساختمانی تزیین‌شده است و دانش‌آموزان هرروز هنگام ورود یا خروج از مدرسه علاوه بر اینکه این تصویر را می‌بینند از جوی‌هایی پر از گنداب با جلبک‌های متعفن سبزرنگ عبور می‌کنند. مسئولان شهری آن‌قدر دغدغه‌ شادی و تفریح دانش‌آموزان را داشته‌اند که یک پارک دقیقاً در مجاور محلی که نخاله‌های ساختمانی در آن تلنبار شده، ایجاد کرده‌اند. البته این تنها پارک محله نیست. پارک دیگر محله سورو را باکمی سختی به خاطر نیزار یا درختان خشک و البته رهاشده می‌توانید ببینید. ما با تعدادی از ساکنان سورو، دقیقا در میانه‌ی نخاله‌های رهاشده، چاله‌های کوچه‌ها و در مجاور همین جوی‌ها گفتگو کردیم. یکی از ساکنین خاطره‌‌ای برایمان تعریف کرد و از خانم مسنی گفت که روزی گریان و نفرین‌کنان از کوچه دانشمند 21 رد ‌شده و علت وضعیت مستأصل این شهروند، افتادن درون یکی از چاله‌های پر از فاضلاب بوده است. یکی دیگر از خانم‌های محله ماجرای پیگیری چندماهه‌اش برای نبود سطل زباله در سورو را مطرح کرد. مسئولان شهری در جواب پیگیری این شهروند گفته بودند «عکس بیارید تا تمیز کنیم!».

 کلنگت را زمین بگذار
احتمالاً اگر مسئولان شهری کلنگ حاضر و جاسازی‌شده در ماشین‌هایشان را با یک بیل معاوضه کنند و به‌جای کلنگ‌زنی‌های روزانه، بیل به دست برای جمع‌آوری نخاله‌ها و زباله‌های انباشته در شهر یاری رسانند یا کار نظارتشان را درست انجام می‌دانند؛ محله‌های بندرعباس ازنظر تنظیف شرایط بهتری داشت. به گفته «خانم آبتین»، یکی از ساکنین سورو، سطل زباله در سورو نایاب است و تعدادش نهایتاً به پنج عدد فرسوده و خراب سوراخ شده برسد. «ما در محله هیچ سطل زباله‌ای نداریم. چند ماه پیش درخواست دادیم که سطل زباله برای زباله‌های تفکیکی به ما بدهند اما هیچ همراهی از طرف شهرداری نداشتیم. مردم محله می‌خواهند با شهرداری همکاری کنند تا چهره محله سورو را تغییر دهند». این شهروند دغدغه‌مند بابیان اینکه از مسئولان درخواست می‌کنم که به محلات قدیمی مثل سورو توجه کنند، افزود: «سورو توریست پذیر است، اگر به این محله توجه شود گردشگر می‌آید و به اقتصاد محله، شهر و مردم بومی کمک می‌کند». با این شهروند روی نخاله‌های رهاشده گفتگو کردیم. 


خانم آبتین می‌گوید طبق شنیده‌هایش ابتدا شهرداری نخاله‌ها را در این محل تخلیه کرده است. سپس برخی از شهروندان این اقدام را تکرار کردند و حالا یک خیابان، پسماند ساختمانی و انواع و اقسام زباله را پشت دبستان سورو شاهد هستیم. اهالی با نصب یک پارچه و کاشت چند نهال در مقابل این نخاله‌ها قدم اول را برای جلوگیری از تخلیه مجدد پسماندها در این مکان برداشتند. خانم آبتین می‌گوید کاشت نهال در چند جای محله را با همکاری مردم آغاز کردیم تا محله از وضعیت نازیبا خارج شود. بااین‌حال نیاز است شهرداری همکاری بیشتری برای جمع‌آوری نخاله‌ها و تنظیف سورو انجام دهد.


مُردیم از سُهاری
در لهجه بندری‌ «سهار» به معنای کثیف است. «مُردیم از سُهاری» را یکی از ساکنین سورو در توصیف وضعیت محله به کار برد که استیصال اهالی از شرایط عدم رسیدگی به سورو را نشان می‌دهد. کوچه‌های آسفالت نشده و پر چاله در سورو کم نیستند. یک نمونه آن، کوچه دانشمند 21 است که بخشی از این کوچه آسفالت و همان بخش آسفالت چاله‌های بزرگی دارد و شکستگی لوله فاضلاب، این چاله‌ها را با گنداب پرکرده است. «آسفالت تماماً تخریب‌شده. اغلب دانش‌آموزان و سالمندان وقتی از این کوچه رد می‌شوند، می‌افتند. شب‌ها اینجا کاملاً تاریک است و با نور موبایل باید رد شویم. وضعیت اکثر کوچه‌ها به همین صورت است». این اظهارات یکی از ساکنین بود. یکی دیگر از اهالی درباره وضعیت کوچه‌ها می‌گوید: «شرکت گاز کوچه‌ها را کنده‌کاری و رها کرده است. برای فاضلاب محله سورو هم هیچ برنامه‌ای ندارند. بعضی از کوچه را بارها شن‌ریزی کردند اما آسفالت نمی‌کنند و آسفالت مربوط به سال‌ها قبل است. خانه‌هایمان پر از خاک است. نه آسفالت، نه گازکشی و نه شبکه فاضلاب داریم. در مواقع بارندگی اینجا رودخانه جاری می‌شود و آب به داخل خانه‌هایمان می‌رود و چون کوچه آسفالت نیست خانه‌هایمان پر از گل می‌شود». او اضافه کرد: «بیاید آسفالت کنید ما مُردیم از سُهاری و لنجی که اینجا جمع شده. بارها و بارها مسئولان شهری آمدند و دیدند اما اقدامی نکردند. عمل در کارشان نیست».

 

قایق‌های سرگردان
پیرمرد سورویی از ما می‌خواهد همراهی‌اش کنیم. او با دست قایق‌های رهاشده در کوچه‌ها و خیابان را نشانمان می‌دهد. می‌گوید اگر پارکینگی برای قایق‌ها و شناورهای سبک ایجاد شود، اهالی مجبور نیستند قایق‌هایشان را درِ خانه‌ پارک یا در گوشه‌ای از خیابان رها کنند که جلوه‌ی قشنگی هم ندارد. پیرمرد سورویی زیر لب می‌گوید زمانی که شهر یا محله قانون داشته باشد این‌گونه نمی‌شوند. او درباره پارک‌ وقفی محله گفت: «درخواست تجهیز و رسیدگی به پارک وقفی محله را داشتیم که شهرداری اعلام کرده ابتدا این پارک را به نام ما بزنید بعد به آن خدمات می‌دهیم. اهالی مسئله‌ای با این موضوع ندارند فقط شهرداری سریع‌تر این موضوع را تعیین تکلیف کند». همچنین بازگشایی مسیر تردد خودرو تا مسجد سورو یکی دیگر از درخواست‌های این شهروند بود.

 

شورا تا انتخابات وجود ندارد
ترافیک و شلوغی چهارراه سورو برای مردم دردسر ایجاد کرده است. تصادفات زیادی در این محل رخ می‌دهد. برخی از خانواده‌ها از نبود یا کمبود سرعت‌گیر در دو طرف این چهارراه گلایه دارند. دانش آموزان با ترس‌ولرز از خیابان رد می‌شوند. 
خط‌کشی، سرعت‌گیر و پل عابر پیاده وجود ندارد. یکی دیگر از ساکنین سورو بابیان اینکه وقتی وارد محله سورو می‌شوید پر از زباله است و افسردگی می‌گیرید، گفت: «شوراها هنگام انتخابات می‌گویند ما برای سورو کار انجام می‌دهیم. الآن کجا هستند»؟ این شهروند به زبان محلی می‌گوید: «شورا؟ شورا وجودی نی تا موقعی که رای‌گیری بشد».
وضعیت تنظیف محلات بندرعباس یکی از چالش‌های مسئولان شهری است که نتوانستند همچون سنوات قبل عملکرد قابل دفاعی در این زمینه ارائه دهند. محله قدیمی سورو نیازمند توجه ویژه متولیان امر است تا به یکی از کانون‌های توریستی شهر تبدیل شود. 
 

دیدگاه ها (0)
img