فرهنگی و هنری
گردشگری عاملی مهم در توسعه شهرهاست و گردشگری پایدار و توسعه پایدار با یکدیگر ارتباطی متقابل دارند. توسعه گردشگری با اثرات مثبت و منفی همراه است.
آگاهی ساکنان مناطق گردشگری از این اثرات و میزان رضایتمندی ساکنان از چنین تاثیراتی، در دستیابی به توسعه پایدار نقش بسزایی دارد. از طرفی سیاستهای مدیریت شهری باید بتواند با توجه به ابعاد اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، تاریخی و زیست محیطی، بهگونهای عمل کند که اثرات مثبت بیشتر باشد. در میان شهرهای هرمزگان، بندر تاریخی لافت بهواسطه وجود بادگیرهای قدیمی زیبا بهعنوان شهر بادگیرها شناخته میشود و گردشگران زیادی را به خود جذب میکند. امروز درک ساکنان لافت از اهمیت گردشگری و اقتصادی که در پی آن ایجاد میشود، موجب خلق کاربریهای محرک زیادی در این شهر بندری شده است. به گفته شهردار لافت، در حال حاضر رستورانها و کافههایی نظیر «بِن حسن»، «لالاچین»، «واداش»، «سَربُن»؛ تعدادی شناور دریایی ازجمله «لنج کادلا» و اقامتگاههایی مثل «ماهی»، «باور» به عنوان کاربریهای محرک مثل قطعات پازل کنار هم قرار گرفتهاند و در بیداری و زندهسازی شهر نقش مهمی را ایفا میکنند.
راهاندازی گالریهای هنری در لافت
«محمد آتشینماه»، شهردار بندر تاریخی لافت با اشاره به ارتباط فرهنگ و هنر و اقتصاد گفت: ما در شهرداری بستههای آموزشی مختلفی را به شهروندان ارائه کردیم که به فرهنگ و هنر آغشته هستند و در قالب فرهنگ و هنر، پیام زمینه و محیط زیست بندر تاریخی لافت را به جامعه محلی و گردشگران معرفی کردیم.
او افزود: زمانی که سکان شهرداری را در دست گرفتیم، لافت هیچ کافه و رستورانی نداشت و کاربری محرکی در آن ایجاد نشده بود. امروز علاوه بر اینها، تفریحات دریایی نیز ایجاد شده و بهزودی در شهر لافت گالریهای هنری نیز راهاندازی میشود.آتشینماه ادامه داد: کاربری محرک درواقع جایی است که در آن گفتوگوی فرهنگی ایجاد شود، حرکت شکل بگیرد و اقتصاد به گردش درآید.
شهردار لافت گفت: به دنبال ارائه بستههای آموزشی در قالب فرهنگ و هنر، سرمایهگذاران یکی یکی در این مسیر قدم گذاشتند و کافهها و رستورانها در شهر ایجاد و تبدیل به یک توقفگاه برای گفتوگوهای فرهنگی شد.
او اضافه کرد: به این ترتیب گردشگرهایی که پیش از این به سرعت از شهر عبور میکردند، اکنون در شهر توقف میکنند و از کاربریهای ایجاد شده مثل کافهها، رستورانها، صنایع دستی، شناورهای تفریحی و ... استفاده میکنند. به گفته آتشینماه هرچه فعالیت در شهر بیشتر باشد، انرژیهای درون شهر بهتر آزاد میشود، شهر رونق میگیرد و روند توسعه آن سریعتر پیش میرود.
شهردار بندر تاریخی لافت اظهار کرد: این فرصت به جوانان لافتی داده شد تا کاربریهایی را برای خود ایجاد کنند که نتیجه آن همین اقامتگاهها، کافهها و رستورانهاست. درواقع امروز آنها توانستهاند چرخ اقتصاد گردشگری را به گردش درآورند و درآمد حاصل از آن را سر سفره خانواده خود ببرند.
آتشینماه گفت: در حال حاضر رستورانها و کافههایی نظیر «بِن حسن»، «لالاچین»، «واداش»، «سَربُن» و ... در بندر لافت ایجاد شده است. همچنین تعدادی شناور دریایی ازجمله «لنج کادلا» در این بندر تاریخی به گردشگران خدمات تفریحی ارائه میکنند. وجود اقامتگاههایی مثل «ماهی»، «باور» و ... نیز اقامت در بندر تاریخی لافت را برای گردشگران سهولت بخشیده و به اقتصاد ساکنان شهر رونق داده است.
وی در پایان افزود: تمام این کاربریهای محرک مثل قطعات پازل کنار هم قرار میگیرد و شهر بیدار و زنده میشود. انرژیهای شهر آزاد میشود و به آن روح میبخشد.
روزنامه صبح ساحل
نظرسنجی
اخبار مرتبط
جزییات خواندنی از فیلم زندگی رضا صادقی
عمل به قرآن رمزموفقيت ملت ايران است
عرضه کتاب با 40 درصد تخفیف در نمایشگاه کتاب
پشتكوهی: از نمایشی كه دغدغه مردم ندارد، بیزارم!
معرفی برگزیدگان جشنواره تئاتر خیابانی حوزه هنری هرمزگان
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار
کاهش شدید دما و یخبندان در بشاگرد و حاجی آباد
بیش از ۴۴۰ هزار نفر در نوبت اول کنکور سراسری ثبت نام کردند
اسکیت رولبال قهرمانی آسیا؛ ایران نایب قهرمان شد
آغاز نشستهای هماندیشی متخصصان رسانه و روابط عمومی در بندرعباس / تجربهای نو در دنیای ارتباطات
احتمال توقف قطعیهای برق تا دو هفته آینده
تیراندازی و جان باختن دو ایرانی در فرانسه