29

آذر

1403


سیاسی

20 آذر 1403 07:53 0 کامنت

در گفتگو با اشکان ممبینی کارشناس مسائل بین‌الملل به بررسی علت سقوط حکومت بشار اسد، نقش ایران در سوریه پسا اسد و آینده مقاومت پرداخته‌ایم.

 


 

سقوط دمشق
 

«اشکان ممبینی»، کارشناس مسائل بین‌الملل در رابطه با علت سقوط بشار اسد و تسلط تحریرالشام در بازه زمانی کوتاه بر سوریه گفت: سقوط دمشق بسیار با شتاب انجام شد و این شتاب و سرعت در عملیات‌ها نشان از یک هماهنگی از قبل انجام شده است که شاید طی ۲ سال اخیر صورت گرفته باشد. 
خیلی ساده‌لوحانه به نظر می‌رسد اگر فکر کنیم که این عملیات‌ها ماحصل یک طرح یک شبه یا چند ماهه باشد. سرعت این تجاوز و عملیات‌ها بی‌شک نشان هماهنگی و برنامه‌ریزی‌های گسترده بین چند کشور آمریکا، اسرائیل و ترکیه است و بعضا برخی از گروه‌های مسلح و تکفیری در این مسیر کمک‌هایی کرده‌اند.

 

 

عدم تضعیف محور مقاومت
 

وی افزود: سوریه همیشه به عنوان یکی از حلقه‌های محور مقاومت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و اصولا سوریه و بشار اسد به عنوان یک حلقه و ساختار سیاسی آن به عنوان حلقه نهایی محور مقاومت در رابطه با موضوع فلسطین همیشه مطرح بوده است.
این کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه امروز شاهد هستیم که در سوریه تغییراتی ایجاد شده و ممکن است برخی بر این باور باشند که با سقوط بشار محور مقاومت تضعيف خواهد شد تصریح کرد: اینگونه تحلیل‌ها درست نیست چرا که محور مقاومت از یک کشور تشکیل نشده بلکه مجموعه‌ای از کشورها با محوریت ایران مانند لبنان، یمن، سوریه، فلسطین و عراق می‌باشند و در عملکرد محور مقاومت و اهدافی که این جبهه در مقابله با رژیم صهیونیستی دنبال می‌کند تغییری ایجاد نخواهد کرد.

 

هراس آمریکا از محور مقاومت
 

ممبینی با اشاره به اینکه محور آمریکایی- صهیونیستی همیشه به دنبال تضعيف این محور و کشورهای عضو مقاومت بوده گفت: آن‌ها از قدرت گرفتن و نفوذ این کشورها در منطقه همیشه هراس داشته و با حضور در این کشورها قصد غارت منابع آنها را داشته‌اند و گسترش جاه‌طلبی‌های خود را دنبال می‌کنند ولی این چند ساله شاهد کاهش نفوذ و قدرت آمریکا و افزایش قدرت و نفوذ کشورهای جبهه مقاومت بوده‌ایم.
وی گفت: آمریکا و اسرائیل و هم‌پیمانان آن‌ها طی چند دهه گذشته همیشه تلاش داشتند با ایجاد جنگ و ناامنی و تنش و بی‌ثباتی در منطقه و انجام پروژه‌های تجزیه در این کشورها از افزایش قدرت آن‌ها جلوگیری کنند اما شاهد بودیم که با مقاومت و اتحاد محور مقاومت این توطئه‌ها با شکست مواجه شد.

 

 

عوامل داخلی سقوط بشار اسد
 

این کارشناس مسائل بین‌الملل ضمن اشاره به اینکه شرایطی که امروز در سوریه شاهد آن هستیم حاصل همین توطئه‌ها و فتنه جدید آمریکایی- صهیونیستی می‌باشد خاطرنشان کرد: برخی عوامل داخلی نیز در سوریه به این کار کمک کرد. بشار اسد از سال‌های قبل فرصت بازسازی و بازیابی و همسوسازی بعضی از گروه‌ها و 
احزاب داخلی سوریه را داشت ولی انجام نشد. 
در سال‌های اخیر ارتش سوریه باید به نوعی بازیابی می‌شد. گروه‌های مقاومت مردمی که در جنگ سال ۲۰۱۳ به کمک آمده بودند احیا نشدند و همین امر باعث شد که روزنه‌های نفوذ و شکاف در نقاط مختلف ایجاد شده و گسترش یابد و گروه‌های تکفیری و مسلح با رهبری و فتنه‌انگیزی آمریکا و اسرائیل از این فرصت استفاده کردند تا بتوانند این توطئه شوم را انجام دهند که متاسفانه به این وقایع اخیر ختم شد. وی از دلایل دیگر سقوط بشار اسد را جدا شدن او از محور مقاومت دانست و اشاره داشت: بشار اسد خود را تا حدودی از مقاومت جدا کرده بود و اعتراضات، مخالفت‌های سیاسی، جنگ داخلی ۱۳ ساله و مشکلات اقتصادی به نوعی این کشور را در بن بست قرار داده بود.

 

 

نقش ایران در حفظ موازنه قدرت
 

ممبینی در رابطه با نقش ایران گفت: ایران می‌تواند بخشی از محور مقاومت همانند یمن یا نقاط دیگر را تقویت کند که این محور از جنبه دیگر تقویت شود و حفظ موازنه قدرت با قواعدی دیگر و مختصات جدیدی شکل بگیرد. 
ایران فتنه‌های سیاسی بسیار بزرگتر از این را به کمک رهنمودهای هوشمندانه و مدبرانه مقام معظم رهبری، حضور و هوشیاری مردم و استحکام سیاسی و امنیتی خود پشت سر گذاشته است. 
بنابراین پشتوانه مستحکم و قدرت داخلی قدرتمند ایران می‌تواند بازسازی و تقویت جبهه مقاومت را با روش‌ها و راه‌های جدید به سرانجام برساند.
 

 


سخن پایانی


وی در پایان با اشاره به تهدیداتی که در منطقه وجود دارد گفت: با توجه توطئه‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی در جهت تضعیف محور مقاومت، باید بیش از گذشته مراقب فتنه‌ها بود زیرا منطقه بسیار حساس شده است و تحرکات جدیدی در حال رخ دادن است که باید کشورهای منطقه با رصد و تحلیل و پیگیری ثانیه به ثانیه این تحولات، اقدامات و تمهیدات لازم را در جهت جلوگیری و خنثی‌سازی هرگونه تهدید از جانب گروه‌های تروریستی به رهبری رژیم صهیونیستی را داشته باشند.
 

 

روزنامه صبح ساحل

دیدگاه ها (0)
img