29

آذر

1403


سیاسی

21 آذر 1403 08:18 0 کامنت

«زونگ پی وو» با اشاره به شهر بندرعباس به‌عنوان یک نقطه کلیدی در ارتباطات تجاری و راهبردی بین دو کشور، از فرصت‌های گسترده همکاری در حوزه‌های اقتصادی و فرهنگی سخن گفت. وی هرمزگان را با برخورداری از ظرفیت‌های مهم اقتصادی و موقعیت ژئوپلتیکی، فرصتی مهم برای سرمایه‌گذاران چینی ذکر کرد و ابراز امیدواری نمود  که در راستای رفع موانع تجاری، تسهیل صادرات و واردات و افزایش حجم مبادلات تجاری همکاری‌های اقتصادی دو کشور گسترش یابد.
«زونگ پی وو» با تأکید بر اهمیت تقویت همکاری‌های اقتصادی و معرفی ظرفیت‌های این استان طی اظهاراتی گفت: چین همچنان بزرگ‌ترین شریک تجاری ایران است و در آینده امیدواریم که همکاری‌های بیشتری در زمینه‌های اقتصادی و تجاری در ایران به‌خصوص هرمزگان داشته باشیم. سفیر چین که به همراه «ژو وی»، سرکنسولگر چین، در این جلسه حضور داشت با اشاره به حضور سرکنسولگری چین در بندرعباس گفت: این سرکنسولگری باعث تسهیل روابط تجاری، گردشگری خواهد شد.
وی ادامه داد: «ژو وی» سرکنسولگری در هرمزگان، به امور ایران کاملاً مسلط هستند، سال‌ها در تهران بوده و هم‌اکنون در بندرعباس مشغول به فعالیت هستند که برای تقویت همکاری‌ها و همراهی دو کشور به‌خصوص استان‌ تلاش‌های زیادی انجام داده است.
سفیر جمهوری خلق چین با اشاره به ارائه مشکلاتی توسط فعالین اقتصادی در این نشست، گفت: به همه این مشکلات و معضلات  ذکرشده واقف هستیم و آماده‌ایم با همکاری نزدیک با سرکنسولگری چین در بندرعباس، در راستای رفع این چالش‌ها  گام برداریم. زونگ پی وو به جاده دریایی ابریشم که چین را از طریق دریا به جنوب شرق آسیا و آفریقا مرتبط می‌کند اشاره‌ای داشت و یادآورشد: این راه اقتصادی یک پروژه کلیدی است که بایستی در توسعه آن پیش‌رو باشیم، مشکلات صادرات و مسائل دریایی نه تنها مربوط به ایران و چین بلکه بخشی از این موضوعات ناشی از موانع در سایر کشورها، مانند هند است.»

سفر نماینده‌ای از چین به هرمزگان در 600 سال قبل 
سفیر چین در ایران به روابط تاریخی دو کشور نیز پرداخت و بیان داشت: نخستین باری است که به بندرعباس سفر می‌کنم، اما پیش‌تر سرکنسول چین، آقای «ژو وی»، چندین مرتبه به این استان سفر کرده‌اند، من در این شهر با مردمی بسیار مهربان و مهمان‌نواز روبه‌رو شدم که تأثیر عمیقی بر من گذاشته‌اند.
وی در مورد روابط ایران و چین طی سال‌های گذشته افزود: این سفر فرصتی پیش آورد که علاوه بر پیگیری همکاری‌های اقتصادی، فرهنگ چین را نیز معرفی کنم، 600 سال قبل نماینده‌ای از چین به هرمزگان سفر کرد و امروز، بار دیگر نماینده‌ای از چین در این استان حضور دارد. «زونگ پی وو» اظهار امیدواری کرد که  این تعاملات تاریخی و اقتصادی بیش‌ازپیش گسترش یابد.وی در خصوص تنوع و کیفیت میوه‌ها و غذاهای ایران سخن گفت و ادامه داد: غذای دریایی ایران موردعلاقه بسیاری از مردم چین است وبر اساس  آمار رسمی ،تقاضا برای این محصولات رو به رشد است .
تأکید بر رفع موانع  صدور ویزا
سفیر خلق چین در خصوص مشکلات صدور ویزا برای فعالین اقتصادی ایرانی بیان داشت که این چالش صدور ویزا همچنان پابرجاست. به گفته وی، سرکنسولگری چین در هرمزگان مدت‌هاست تقاضای مکان اختصاصی  برای صدور ویزای حضوری در نزدیکی سرکنسولگری چین ارائه داده است، اما باگذشت بیش از هفت ماه، هنوز پاسخی از سمت مقامات محلی دریافت نکرده‌اند. زونگ پی وو بابیان اینکه این تأخیر در ایجاد تسهیلات برای ویزا، سفرهای تجاری و گردشگری را محدود می‌کند ادامه داد: این معضل فرصت‌های فرهنگی و علمی میان دو ملت را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد.
زونگ پی وو به تعاملات علمی و دانشگاهی میان دو کشور گریزی زد و تصریح کرد: ایران و چین تمایل شدیدی به تبادل دانش و تجربه ‌دارند و هم‌اکنون دانشجویان بسیاری از چین در دانشگاه‌های ایران، ازجمله دانشگاه هرمزگان، مشغول به تحصیل هستند و عده‌ زیادی از دانشجویان ایرانی نیز در دانشگاه‌های چین در حال فراگیری علم و دانش هستند. او اظهار امیدواری کرد که با رفع این موانع، شاهد گسترش هرچه بیشتر همکاری‌های علمی، اقتصادی و فرهنگی میان دو کشور باشیم.

هیئت سرمایه‌گذاری چینی در هرمزگان
محمدرضا  صفا رئیس اتاق بازرگانی هرمزگان نیز در این نشست با قدردانی  از سرکنسول سفارت در بندرعباس به دلیل تعامل و همکاری خوبی که با فعالان اقتصادی استان دارد ،به اهمیت استان هرمزگان به‌عنوان یکی از مهم‌ترین دروازه‌های تجاری کشور پرداخت که نقش کلیدی در توسعه اقتصادی کشور دارد .وی میزان واردات استان  از کشور چین از مسیر بندر شهید رجایی بندرعباس در سال گذشته معادل 9 میلیارد دلار و صادرات از این بندر به کشور چین را  معادل 6/3 میلیارد دلار ذکر کرد و ادامه داد: بیشترین صادرات در زمینه  سنگ آهن، فولاد، قیر و آبزیان بوده است.صفا افزود:سفیر از اینکه دولت و کشور شما در موقع تحریم‌ها همراه کشور جمهوری اسلامی ایران و فعالان اقتصادی بوده است سپاسگزاریم و امیدواریم مسائل و موانعی که توسط فعالان اقتصادی مطرح می‌گردد با همت شما برطرف گردد .
رئیس اتاق بازرگانی هرمزگان  بر رفع موانع  صدور ویزا برای فعالین اقتصادی استان توسط سرکنسول چین  در بندرعباس،  اعزام هیئت سرمایه گذاری به استان هرمزگان برای آشنایی با ظرفیت‌های طبیعی و اقتصادی استان هرمزگان  و برگزاری تورهای گردشگری به استان هرمزگان تأکید کرد.

کاهش صادرات محصولات دریایی به چین
مهردادبازرگان، رئیس اتحادیه آبزیان هرمزگان، در این نشست خواهان استحکام روابط تجاری میان شرکتهای ایرانی و چینی در حوزه صادرات آبزیان شد. وی با بیان  کاهش صادرات محصولات دریایی به چین در دو سال اخیر یادآور شد: استان هرمزگان  پتانسیلهای بالای در زمینه پرورش آبزیان به ویژه میگو دارد در این رابطه  بخش زیادی از محصولات آبزی تولیدی به چین صادر می شود که در این دو سال اخیر به دلیل مشکلاتی ،میزان صادرات به چین کاهش یافته است. بازرگان افزود: اکثر شرکتهای تولیدی ایرانی و چینی مرتبط با محصولات دریایی میتواند به توسعه این صنعت در روابط دو کشور تاثیر زیادی داشته باشد.

روزنامه صبح ساحل
 

دیدگاه ها (0)
img