29

آذر

1403


اقتصادی

25 آذر 1403 08:28 0 کامنت

 اجزای سیستم كنترل كیفیت
1. سیستم كنترل كیفیت مؤسسه باید شامل سیاستها و روشهایی باشد كه هر یك از اجزای زیر را مورد توجه قرار دهد:
الف ـ   مسئولیت های مدیریت درباره كیفیت در درون مؤسسه. ب ـ الزامات اخلاقی. پ ـ پذیرش و ادامه كار.ت ـ منابع انسانی.ث ـ اجرای کار.
ج    ـ   نظارت.
2. سیاستها و روشهای کنترل کیفیت باید مستند و به كاركنان مؤسسه اطلاع داده شود. در این گونه اطلاع‌رسانی، سیاستها و روشهای كنترل كیفیت و اهدافی كه برای دستیابی به آن طراحی شده‌اند توصیف می‌شود و شامل این پیام است كه هر فرد، مسئولیت شخصی در مورد كنترل كیفیت دارد و از وی انتظار می‌رود آن سیاستها و روشها را رعایت كند. افزون براین، مؤسسه برای بازخورد دریافتی از كاركنان خود درباره سیستم كنترل كیفیت، اهمیت زیادی قایل می‌شود. ازاین‌رو، مؤسسه همواره كاركنان خود را به اعلام نظرات یا دغدغه‌های خود درباره موضوعات كنترل كیفیت تشویق می‌كند.
مسئولیتهای مدیریت درباره كیفیت در درون مؤسسه
3. مؤسسه باید سیاستها و روشهایی را برای ترویج فرهنگ درون سازمانی مبنی بر اینکه کیفیت، جزئی اساسی از اجرای کار می‌باشد طراحی و برقرار کند. این گونه سیاستها و روشها باید مدیریت یا شرکای مؤسسه را ملزم به پذیرش مسئولیت نهایی سیستم کنترل کیفیت مؤسسه کند.
4. مدیریت مؤسسه و الگوهایی كه برقرار می‌كند فرهنگ سازمانی مؤسسه را به شدت تحت تأثیر قرار می‌دهد. ترویج فرهنگ کیفیت محور درون سازمانی، به اقدامات و پیامهای روشن، هماهنگ و متناوب همه سطوح مدیریت مؤسسه برای تأكید بر سیاستها و روشهای كنترل کیفیت و الزامات زیر بستگی دارد:
الف ـ انجام كار، طبق الزامات استانداردهای حرفه‌ای، قانونی و مقرراتی.
ب  ـ صدور گزارشها، متناسب با شرایط موجود.
این گونه اقدامات و پیامها، فرهنگی را ترویج می‌كند كه در آن، كار با كیفیت بالا مـورد تأکیـد و تشویق قـرار می‌گیرد.
اطلاع‌رسـانی این موضوع می‌توانـد با برگـزاری سمینارهای آموزشی، جلسات، گفتگوهای رسمی و غیررسمی، منشور سازمانی، رسانه‌های درون سازمانی یا یادداشتهای کوتاه صورت پذیرد. این موارد در مستندات داخلی و مواد آموزشی مؤسسه و در روشهای ارزیابی کار و كاركنان به گونه‌ای می‌آید كه نقطه نظرهای مؤسسه درباره اهمیت كیفیت و چگونگی دستیابی به آن را در عمل پشتیبانی و تقویت ‌كند.
5. مهمترین نکته این است که مدیریت مؤسسه در تدوین راهبرد عملیاتی مؤسسه، همواره کیفیت انجام کارها را در اولویت قراردهد. از این رو:
الف ـ مؤسسه مسئولیتهای مدیران خود را به گونه‌ای تعیین می‌كند كه ملاحظات تجاری، كیفیت كار مورد اجرا را تحت تأثیر قرار ندهد.
ب  ـ سیاستها و روشهای مؤسسه در ارتباط با ارزیابی عملکرد، حقوق و ترفیع کارکنان (شامل طرحهای انگیزشی) چنان طراحی می‌شود که پایبندی مؤسسه را در اولویت دادن به کیفیت به روشنی بیان کند.
پ  ـ مؤسسه، منابع كافی را برای بهبود، مستندسازی و پشتیبانی از سیاستها و روشهای كنترل كیفیت خود اختصاص می‌دهد.
6. فرد یا افرادی که مسئولیت اجرایی سیستم کنترل کیفیت مؤسسه توسط مدیریت یا شرکا به آنان واگذار می‌شود باید تجربه کافی و مناسب و توانایی و اختیار لازم را برای پذیرش مسئولیت داشته باشند.
7. تجربه كافـی و مناسـب و توانایی موجب می‌شود فرد یا افراد مسئول بتوانند موضوعات كنترل كیفیت را شناسایی و درک کنند و سیاستها و روشهـای مناسب را تدویـن نمایند. اختیار لازم سبب می‌شود که ایشان بتوانند آن سیاستها و روشها را اعمال کنند.

الزامات اخلاقی
8. مؤسسه باید سیاستها و روشهایی را برای کسب اطمینان معقول از رعایت الزامات اخلاقی مربوط توسط مؤسسه و کارکنان آن، طراحی و برقرار کند.
9. الزامـات اخلاقی مربوط به حسابرسی، سایر خدمات اطمینـان‌بخشـی و خدمـات مرتبـط، در بخشهای ”الف“ و ”ب“ آیین رفتار حرفه‌ای آمده است. طبق آیین رفتار حرفه‌ای، اصول بنیادی اخلاق حرفه‌ای به شرح زیر است:
الف ـ  درستكاری.ب  ـ بی‌طرفی.پ  ـ صلاحیت و مراقبت حرفه‌ای.ت  ـ  رازداری.
ث  ـ رفتار حرفه‌ای.ج  ـ اصول و ضوابط حرفه‌ای.
10. موضوع استقلال در خدمات اطمینان بخشی، مشتمل بر تهدیدها و تدابیر ایمنی مربوط، در بخش ”ب“ آیین رفتار حرفه‌ای آمده است.
11. سیاستها و روشهای مؤسسه بر اصولی بنیادی تأکید می‌کند که با نحوه مدیریت مؤسسه، آموزش و کارآموزی، نظارت و فرایند برخورد با موارد عدم رعایت، تقویت می‌شود.
 

روزنامه صبح ساحل

دیدگاه ها (0)
img