05

دی

1403


سیاسی

05 دی 1403 08:07 0 کامنت

به گزارش صبح ساحل، استیضاح‌ها و دخالت‌های سیاسی‌ و عدم رضایت مردم از عملکرد نظارتی تعدادی زیادی از شوراها در کشور، ناتوانی‌ شوراها در تسهیل امور شهری، وعده‌های بی‌سرانجام، افشای زد و بندها و فساد اعضای پارلمان شهری به خصوص در سال‌های اخیر، همه و همه مجموعه سیاستگذاران و مجریان کشور را بر این داشته است که تغییراتی در قانون و اختیارات شوراهای شهر ایجاد کنند که در این راستا مهم‌ترین وظیفه شورا که «انتخاب شهردار» است قرار است از این نهاد سلب شود. 
اینکه شهردار یک شهر 600 هزار نفری مانند بندرعباس توسط شهروندان انتخاب شود تا 11 نفر از یک یا چند جریان فکری یکی از مزایای انتخاب شهردار از طریق صندوق رای است که می‌تواند بر کاهش حواشی و بهره‌کشی‌های سیاسی برای عده‌ای خاص اثرگذار باشد. 
اکثر مخالفان این طرح دلایلی چون کاهش اختیارات شورا و ایجاد اختلال در روند مدیریت کلان شهری را مطرح می‌کنند و معتقدند که این اقدام دست نظارتی شورا را کوتاه می‌‌کند و خلاف مردم سالاری دینی است. برخی نیز می‌گویند برگزاری انتخابات برای شهردار بار مالی در پی دارد و ممکن است شورای نگهبان به این علت آن را رد کند که رئیس کمیسیون شوراها در پاسخ به این مهم گفته است: ـ«خیر بار مالی ندارد تنها بحثی که وجود دارد این است که می‌گویند اختیارات شوراها کم می‌شود».
دیگر مخالفان نیز معتقدند فلسفه برگزاری انتخابات عملی سیاسی است که خواه ناخواه انتخاب شهردار را به این سمت سوق می‌دهد به طوری که چهره‌های سیاسی یا کسانی که توسط جناح‌های سیاسی حمایت می‌شوند ظهور و بروز خواهند کرد در مقابل موافقان می‌گویند شهروندان می‌توانند با بررسی کارنامه و تخصص به فرد رای دهند.

انتخاب شهرداران توسط مردم در دستورکار نمایندگان
«محمدصالح جوکار» رئیس این کمیسیون درباره این‌که وزیر کشور اخیراً عنوان کرده است مدیریت شهری نیاز به اصلاح ساختار دارد و اینکه مجلس چگونه می‌تواند در این امر به وزارت کشور کمک کند، گفت: این گفته وزیر کشور در رابطه با انتخاب شهرداران توسط مردم و با رأی آنان است. یکی از نکات‌ِ در دستور کار نمایندگان همین است، طرح انتخاب شهرداران توسط مردم  با امضاء ۲۰۰ نفر  مطرح و به کمیسیون ارجاع شده، البته در حال حاضر کمیسیون بررسی نکرده است. انشاالله بررسی کند، نظر نهایی را برای صحن ارسال می‌کنیم.
وی درخصوص پاسخگویی به عملکرد شهری گقت: نکته‌ای که وجود دارد این است که بحث ما جامع‌تر و کلان‌تر است، این‌که شهر بایستی یک مدیر داشته باشد؛ چراکه امروز شهرهای ما مدیران زیاد و متعددی دارند و هرکدام از این‌ها به نوعی اعمال مدیریت در حوزه شهری می‌کنند و نظرمان این است که دولت هم بیاید کمک کند و طرح جامع مدیریت شهری تصویب شود.
جوکار خاطرنشان کرد: این طرح کمک می‌کند یک نفر پاسخگو و مدیر در شهر باشد و نسبت به همه مشکلات تنها او پاسخ دهد و دستگاه‌های مختلف و متفاوتی در امورات شهری دخالت نکنند اینگونه حجم دولت هم کاهش پیدا می‌کند‌.
وی یادآور  شد: تقریبا حجیم بودن دولت مصیبتی برای بودجه کشور شده است و بخش مهمی از بودجه دولت را می‌بلعد، می‌توانیم بخشی از این مسئولیت را در اختیار شهرداری قرار دهیم و در حقیقت حکمرانی مردمی در شهرها شکل بگیرد.
حال باید دید طرح انتخاب شهردار از طریق صندوق رای در کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس چه زمانی مطرح و بررسی می‌شوند. 

دیدگاه ها (0)
img