16

دی

1403


سیاسی

14 دی 1403 18:57 0 کامنت

به گزارش صبح ساحل، وی با اشاره به اهمیت حفظ سنت‌های بومی، گفت: ما حامل یک فرهنگ و سنت قدیمی هستیم که در عروسی‌ها، عزاداری‌ها، صیادی، آداب‌ورسوم محلی و احترام به بزرگان نمود دارد. این سنت‌ها نقطه قوت جامعه هستند و باید از آن‌ها محافظت شود. احیای این سنت‌ها می‌تواند در برابر ناهنجاری‌ها و فرهنگ‌های وارداتی مقابله کند.
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان به زیبایی مراسم عروسی‌های گذشته در هرمزگان اشاره کرد و گفت: در گذشته، عروسی‌های ما با رعایت سنت‌های زیبا و ارزشمند برگزار می‌شد. برای مثال، داماد زندگی خود را با زیارت یک مکان مذهبی آغاز می‌کرد، یا سنت‌های ارزشمندی مانند حنابندان وجود داشت. این مراسم‌ها نشاط‌آور بودند و پیغمبر اسلام (ص) نیز بر شادی در عروسی‌ها تأکید داشتند.
آیت‌الله عبادی‌زاده با انتقاد از برخی ناهنجاری‌های اخیر، افزود: رقص مختلط و حضور زنان و مردان در مراسم به‌صورت نامناسب، قطعا حرام است و نباید ترویج شود. رقص سنتی هرمزگان شامل حرکات موزون و متوازن است که با فرهنگ بومی سازگار است، اما رفتارهای غیرشرعی در این مراسم‌ها قابل‌قبول نیست.
امام جمعه بندرعباس خطاب به دستگاه‌های اداری تأکید کرد: اگر مجوزی برای چنین برنامه‌هایی صادر می‌کنید، باید نظارت دقیقی بر آن داشته باشید. نباید پس از بروز ناهنجاری‌ها، مسئولیت را انکار کنید. بخش زیادی از این جشنواره خوب برگزار شده، اما درصد کمی از آن مشکل‌ساز بوده که باید اصلاح شود.
وی همچنین از سازمان‌های مردم‌نهاد خواست ضمن ادامه فعالیت‌های فرهنگی خود، مسئولیت نظارت بر برنامه‌ها را بپذیرند و از بروز ناهنجاری‌ها جلوگیری کنند و افزود: این‌گونه اقدامات فرهنگی باید در راستای احیای سنت‌ها و مقابله با ولنگاری‌های وارداتی باشد، نه ترویج رفتارهای ناپسند.
در پایان، امام جمعه بندرعباس به جامعه مذهبی توصیه کرد مراقب باشند در دام دوقطبی‌سازی نیفتند و گفت: نباید جامعه را به موافقان و مخالفان نشاط تقسیم کرد. نشاط مردم امری پسندیده است، اما باید در چارچوب ارزش‌های فرهنگی و دینی باشد.

دیدگاه ها (0)
img