17

تیر

1405


اقتصادی

12 مرداد 1404 12:49 0 کامنت

به گزارش صبح ساحل، بانک مرکزی طی بخشنامه‌ای خطاب به مدیران عامل بانک‌های دولتی، غیردولتی، پست‌بانک، مؤسسات اعتباری غیربانکی و بانک مشترک ایران - ونزوئلا، بر لزوم اصلاح روش محاسبه سود تسهیلات تک‌قسطی کوتاه‌مدت، توسط شبکه بانکی تاکید کرد.

در بخشنامه بانک مرکزی خطاب به شبکه بانکی آمده: «در پی بررسی‌های نظارتی بانک مرکزی، مشخص شده است که برخی بانک‌ها در محاسبه سود تسهیلات تک‌قسطی، هم روز پرداخت (روز واریز تسهیلات به حساب مشتری) و هم روز سررسید را لحاظ می‌کنند؛ که از نظر بانک مرکزی این امر موجب دریافت سود به میزان یک روز بیشتر از متشریان بانکی می‌شود.

برهمین اساس، در پی طرح این موضوع در نهمین جلسه کمیسیون مقررات و نظارت مؤسسات اعتباری مورخ ۲۷ اردیبهشت ماه سال جاری، موارد زیر به تصویب رسیده است:

در محاسبه سود تسهیلات تک‌قسطی، فقط روز پرداخت (روز واریز به حساب مشتری) لحاظ گردد.

روز سررسید تسهیلات، در صورتی که مشتری در همان روز بازپرداخت نماید، نباید در محاسبه سود منظور شود.

در صورت عدم پرداخت در سررسید، تنها روز سررسید در محاسبه وجه التزام تأخیر تأدیه دین لحاظ می‌شود؛ اما روز وصول مبلغ (پس از سررسید) نباید به‌عنوان مبنای محاسبه وجه التزام در نظر گرفته شود.

تسهیلات تک‌قسطی (یا وام‌های با بازپرداخت در یک مرحله) نوعی از تسهیلات بانکی هستند که مشتری در ابتدای قرارداد مبلغ کامل وام را دریافت کرده و در سررسید مشخص‌شده، کل مبلغ وام به‌همراه سود آن را به‌صورت یک‌جا به بانک بازمی‌گرداند.

در این نوع وام‌ها، بانک سود را به‌صورت روزشمار بر اساس مدت زمان بین تاریخ پرداخت و تاریخ بازپرداخت محاسبه می‌کند.

گفتنی است؛ بانک مرکزی اعلام کرده که اجرای این بخشنامه باید با لحاظ مفاد بخشنامه شماره ۹۶/۱۴۹۱۵۳ مورخ ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ صورت پذیرد.

دیدگاه ها (0)
img
img

نرخ انواع ارز در ۱۷ تیر در مرکز مبادله ایران مشخص شد

تردد کشتی‌های تجاری از تنگه هرمز طبق ضوابط جمهوری اسلامی آزاد است

چهره ۸ تیم مرحله چهارم نهایی مشخص شد/ برنامه دیدارهای حساس جام

زمان توزیع کارت آزمون ارشد اعلام شد/نحوه رفع نواقص کارت

تجمع دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد بندرعباس در اعتراض به برگزاری حضوری امتحانات

یک سال پس از کوچ مردی که آینده را در ظرفیت‌های بومی دید

حملات آمریکا نقض فاحش بند یک یادداشت تفاهم خاتمه جنگ است

اجتماع امشب مردم بندرعباس؛ ۱۷ تیر ۱۴۰۵

دور جدید تشدید تنش در تنگه هرمز

پاسخ دانشگاه آزاد به مطالبه امتحانات مجازی؛ تصمیم‌گیری در اختیار سازمان مرکزی است

همه زیرساخت‌ها سالم است، اما یک پرواز لغو شد

نسخه آزمایشی عمومی iOS 27 به‌زودی از راه می‌رسد

شاگردان پیاتزا در آزمون بزرگ؛ هفته‌ای تعیین‌کننده برای والیبال ایران

ورزش چگونه عضلات پیر را سالم نگه می‌دارد؟

پرداخت تسهیلات به فعالان حوزه گردشگری در هرمزگان

img
خـبر فوری:

جزئیات کامل محدودیت‌های ترافیکی مراسم تشییع رهبر شهید