29

آبان

1403


اجتماعی

04 مرداد 1391 10:00 0 کامنت

 صبح ساحل، اجتماعی _  نخستین کتاب تن پوش(بادله پوشان) مردم استان هرمزگان  رو نمایی شد.این کتاب که اولین کتاب مصور پوشاک استان است توسط فاطمه باستانی از هنرمندان استان به چاپ رسیده است.در این کتاب که تقریبا از تمام پوشش زنان  و مردان تمام نقاط  استان نام برده شده است  وبه دو زبان به چاپ رسیده است.

مدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری بندرعباس در حاشیه این مراسم با تاکید بر اهميت و جايگاه فرهنگ عفاف و حجاب در پوشش زنان هرمزگاني گفت:پوشش استان هرمزگان، علاوه بر زيبايي خيره كننده،به عنوان پوشش کامل ایرانی است که حتی می توان آن را جهانی کرد و به جرات می توان گفت که لباس و پوشش و زبان در هر قومی از نشانه های تمدن و غنای فرهنگی آن قوم است.معظمی گودرزی با بیان سخنانی در خصوص حجاب هرمزگانی ها، آن را با تنوع رنگ ها، نشان دهنده ذوق و سلیقه مردم خواند و ادامه داد:طراحان لباس سنتي استان بايد توجه ويژه اي به نياز هاي روز مردم در خصوص پوشش و لباس داشته باشند و سعي نمايند تلفيقي صحيح بين طرح هاي سنتي و نياز هاي روز مردم ايجاد كنند.

فاطمه باستانی  هنرمند هرمزگانی گفت : هدف اولیه من چاپ کتاب نبوده بلکه ثبت لباس های استان بوده که بتوان آنها را جمع آوری کرد و به ثبت رساند. وی ادامه داد:در طی مراحل پژوهش و جمع آوری لباس ها، متوجه شدم که در استان ما تنوع زیادی در زمینه پوشاک و تزیینات آن ها وجود دارد و می توان کار را به صورت گسترده تر انجام داد. باستانی  هدف اصلی اش را جمع آوری   تن پوش هایی که در جامعه از بین رفته دانست.وی از مراحل جمع آوری و پژوهش کتاب جدیدش مطالبی بیان کرد و اظهار داشت: کار از مرداد سال 89 آغاز شد، یک تیم 10 نفره با من همکاری می کردند و اولین دوره عکاسی از فروردین سال 90 در جزیره هرمز انجام شد بر همین اساس به مناطق مختلف استان سفر کردیم.

باستانی ادامه داد: از جاسک شروع شد،لباس های متفاوت زنان این منطقه را دیدم از نظر طراحی زری دوزی های روی آن ها وسفرهای بعدی،میناب ،رودان، حاجی آباد، خمیر، قشم، وبسیاری شهرها وروستاهی دیگر وبا کمک اهالی و افرادی که آگاهی داشتن به جمع آوری لباس و اطلاعات پرداختم . وی تصریح کرد: در زمینه پژوهش هم هیچ اطلاعات و منابعی در ارگان های مربوط مثل اداره ارشاد و میراث فرهنگی وجود نداشت و می بایست از صفر شروع می کردیم.

 باستانی ارزش لباس های سنتی استان را در ابزار و وسایل هایی که خود جامعه از آن ها استفاده می کند دانست و بیان کرد: این که تماما این لباس ها کار دست است و مدل ها هیچ تغییری پیدا نکرده و فقط بعضی تزینات آن ها تغییر کرده واین نکته ای است که این نوع لباس ها را با لباس های بازار متمایز می کند.این هنرمند هرمزگانی گفت: عکاسی کتاب حدود یک سال به طول انجامید، از این رو ما در این کتاب از عکس های بیشتری استفاده کرده ایم چون در زمینه پوشاک مهمترین جنبه عکس و تصویر که در ذهنیت گنجانده می شود تا مدل ها دیده شود و افراد با لباس های استان به طور کامل آشنا شوند و اشتیاق بیشتری برای دوختن و پوشیدن این نوع لباس ها داشته باشند که برگرفته از سنت و هویت خودمان باشد.

باستانی  کار بعدی خود را در زمینه شلوارهای استان دانست که به صورت تخصصی شروع کرده است.همچنین وی  این را بیان کرد که می توان از این راه اشتغال زایی خوبی بوجود آورد ، هنرمندان بخش صنایع دستی که در این زمینه مشتاق هستند با کمک آنها  وگذاشتن کلاس ها و دوره های تخصصی صنایع دستی (پوشاک ) استان به روز کرد  در شکل و چار چوب خاص برای تمام اقشار جامعه، وتبدیل به اجناس دیگر و در بازار عرضعه شود و منبع در آمد خوبی هم باشد.

این هنرمند هرمزگانی،برگزاری اولین نمایشگاه مانتوهای سنتی و مدرن الهام گرفته از شلوار بندری در خانه شهریاران  شرکت در نمایشگاه های داخل و خارج از استان، تخصصی کار کردن در بخش مد  به خصوص مانتو  از جمله فعالیت های قبلی خود ذکر کرد.

گفتنی است: فاطمه باستانی متولد 1359 وفارغ التحصیل کارشناسی طراحی پارچه و لباس از دانشگاه یزد است که بعد از به اتمام رساندن دوران تحصیلات دانشگاه علاقه زیادی برای کار در زمینه صنایع دستی استان(پوشاک) طرح ها و رنگ ها و نقش و نگارهای آن ها پیدا می کند و از آن جایی که پوشاک به خصوص تن پوش های زنان استان را خاص می داند و از نظر هنری دارای ارزش و اعتبار فراوان، تمام تلاش و کوشش خود را برای به ثبت رساندن آن ها نهاده است .

دیدگاه ها (0)
img