11

تیر

1405


علم و فناوری

18 اسفند 1404 10:50 0 کامنت

به گزارش صبح ساحل، در ادامه مسیر حمایت از نخبگان علمی کشور و با وجود شرایط سخت نبرد و حملات دشمن، چرخ پیشرفت علمی ایران متوقف نشد. باشگاه دانش‌پژوهان جوان عصر امروز اسامی پذیرفته‌شدگان مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور را منتشر کرد.

اسامی پذیرفته‌شدگان مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور از ساعت ۲۱:۰۰ امروز، یک‌شنبه ۱۷ اسفند ۱۴۰۴ از طریق سایت باشگاه دانش‌پژوهان جوان به آدرس ysc.medu.gov.ir قابل مشاهده است.

در شرایطی که کشور در ایام سوگ و نبرد با حملات دشمن به سر می‌برد، برگزاری و اعلام نتایج این دوره از المپیاد‌ها پیام مهمی را مخابره کرد: چرخ نخبگان ایران متوقف نمی‌شود.

آغاز مرحله اول از ۱۲ بهمن / زیست‌شناسی‌ها اولین شرکت‌کنندگان

آزمون‌های مرحله اول المپیاد‌های علمی از یکشنبه ۱۲ بهمن آغاز می‌شود و نخستین آزمون مربوط به المپیاد زیست‌شناسی است. حدود ۱۹ هزار نفر در نزدیک به ۲۸۵ حوزه داخلی و ۲۰ حوزه خارج از کشور در المپیاد زیست‌شناسی شرکت می‌کنند. المپیاد‌ها در هفت روز متوالی و ۱۴ رشته برگزار می‌شود و آخرین آزمون، نوزدهم بهمن‌ماه و مربوط به المپیاد کامپیوتر خواهد بود.

آمار شرکت‌کنندگان مرحله اول المپیاد‌های علمی

بر اساس آمار منتشر شده از سوی باشگاه دانش‌پژوهان جوان، جمع کل شرکت‌کنندگان مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور ۱۲۰ هزار و ۱۵۳ نفر بوده است. از این تعداد، ۶۶۸۱۲ نفر پسر و ۵۰۷۲۴ نفر دختر هستند.

توزیع شرکت‌کنندگان بر اساس پایه تحصیلی به این شرح است:

پایه دهم: ۵۲.۵ درصد

پایه یازدهم: ۴۷۵ نفر

پایه دوازدهم: ۲۶۱۷ نفر

المپیاد زیست‌شناسی با حدود ۱۹ هزار شرکت‌کننده، بیشترین تعداد شرکت‌کننده را در میان المپیاد‌های علمی داشت و المپیاد سلول‌های بنیادی کمترین تعداد شرکت‌کننده را به خود اختصاص داد.

تعادل جنسیتی در المپیادها/ ۲۰ استان پیشتاز با دختران

۵۲ درصد شرکت‌کنندگان آقا و ۴۸ درصد خانم هستند که نشان‌دهنده تعادل مناسب جنسیتی در المپیاد‌های علمی کشور است.

در ۲۰ استان تعداد شرکت‌کنندگان خانم بیشتر بوده و این موضوع بیانگر اعتمادبه‌نفس بالای دختران برای حضور در رقابت‌های علمی است.

۹۶ درصد المپیادی‌ها: اگر به گذشته برگردیم، باز هم المپیاد را انتخاب می‌کنیم

سیدرضا حسینی، رئیس باشگاه دانش‌پژوهان جوان از انجام یک پژوهش گسترده درباره مدال‌آوران المپیادی خبر داد و گفت: در این پژوهش که حدود ۵۰۰ نفر در آن شرکت داشتند، ۹۶ درصد پاسخ‌دهندگان اعلام کردند که اگر به گذشته بازگردند، دوباره مسیر المپیاد را انتخاب می‌کنند.

رئیس باشگاه تأکید کرد: این نتیجه نشان می‌دهد موفقیت در المپیاد صرفاً به مدال محدود نمی‌شود. بیش از ۹۳ درصد شرکت‌کنندگان معتقد بودند المپیاد باعث تقویت تفکر عمیق، خلاقانه و تحلیلی آنها شده و ۸۸ درصد نیز تأثیر مثبت آن را در زندگی شخصی خود تأیید کردند.

کلید‌های اولیه و اعتراضات؛ مهلت تا ۲۸ بهمن

کلید‌های اولیه و دفترچه سؤالات مرحله اول المپیاد‌های علمی سال ۱۴۰۴–۱۴۰۵ در کانال رسمی بله باشگاه دانش‌پژوهان جوان و همچنین در سایت رسمی باشگاه به آدرس ysc.medu.gov.ir منتشر شد.

بر اساس این اطلاعیه، دانش‌پژوهان گرامی می‌توانستند حداکثر تا ساعت ۲۳:۵۹ روز سه‌شنبه ۲۸ بهمن‌ماه، اعتراضات خود را صرفاً نسبت به سؤالات و کلید‌های اولیه آزمون‌ها ثبت کنند. اعتراضات در این مرحله تنها مربوط به کلید اولیه و سؤالات آزمون‌ها بوده و شامل پاسخبرگ داوطلبان نمی‌باشد.

نتایج به شرح زیر است:

ادبی

جغرافیا

ریاضی

زیست‌شناسی

سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی

سواد رسانه‌ای

شیمی

علوم زمین

علوم و فناوری نانو

فیزیک

کامپیوتر

مدیریت، اقتصاد و حکمرانی

نجوم و اخترفیزیک

هوش مصنوعی

دیدگاه ها (0)
img
img

آماده‌باش کامل تهران؛ میزبانی از زائران از شنبه آغاز می‌شود

جزئیات کامل محدودیت‌های ترافیکی مراسم تشییع رهبر شهید

تهران آماده بزرگ‌ترین بدرقه تاریخ است

دعوت نهادهای انقلابی از ملت برای حضور حماسی در مراسم وداع با قائد امت

حضور 100 کشور در مراسم وداع رهبری شهید

امتحانات نهایی روز شنبه ۲۰ تیرماه در سراسر کشور لغو شد

نرخ نان لواش در بندرعباس افزایش یافت

فرودگاه بین‌المللی بندرعباس از بامداد امروز، آماده پذیرش پروازهای جدید است

جان باختن ۲ کودک بر اثر غرق شدگی در شهرستان پارسیان

دیدار ایران و مصر با ۱۰۷.۴ میلیون بیننده از تلویزیون رکورد زد

فردا؛ اعزام نخستین گروه از زائران هرمزگانی بدرقه رهبر شهید به تهران

حواشی هفته

شناسایی و جمع‌آوری ۱۳۵۰ انشعاب غیرمجاز برق در هرمزگان/ هشدار جدی به استخراج‌کنندگان رمز‌ارز

بیمه مرکزی تعرفه بیمه موتورسیکلت را ۳۶.۵ درصد افزایش داد؛ جزئیات نرخ‌های جدید ۱۴۰۵

پیشرفت در مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در دوحه؛ توافق بر سر ادامه رایزنی‌ها

img
خـبر فوری:

نحوه فعالیت بانک‌ها در روزهای ۱۳، ۱۴ و ۱۵ تیر