03

دی

1403


اقتصادی

22 مهر 1391 09:23 0 کامنت

صبح ساحل، اقتصادی _ مدیرکل شیلات هرمزگان گفت:درسه سال گذشته هرمزگان مقام نخست صید کشور را به خود اختصاص داده است.  

قدرت میرزاده افزود: اوج این افزایش صید متعلق به سال گذشته است که با 178 هزارتن صید بیشترین میزان صید را دربین استانهای ساحلی به عنوان یک رکورد درکشور را داشته ایم که تاکنون سابقه نداشته است، استانی بیش از 150 هزار تن صید درسال داشته باشد.وی گفت: دربرخی از استان هاکه فشار زیادی بر ذخایر آبزیان بوده است کاهش میزان صید را داشته اند. مدیرکل شیلات هرمزگان تصریح کرد:اجرای برنامه های آموزشی وترویجی وهمکاری صیادان باشیلات بخشی از عوامل تاثیر گذار در افزایش میزان صید دراستان بوده است.

میرزاده با اشاره به افزایش برداشت ازمنابع آبزیان درسال 90 باتوجه به روندروبه رشد افزایش صید طی برنامه چهارم گفت:آنچه مسلم است اعمال مدیریت شیلاتی برای صید پایدار وحفاظت از اشتغال جامعه بهره بردار در صنعت شیلات را می توان دربخش های مدیریت ذخایر آبزیان مدیریت فعالیت‌های صیادی، مدیریت زیرساختها ونهاده ها ومدیریت بازار مد نظر قرار داد.وی با اشاره به مدیریت ذخایر آبزیان باتوجه به اعلام فصول ممنوعیت صید،برداشت گونه های خاص کمتر برداشت شده (یال اسبی،فانوس ماهیان) گفت: با اجرای این طرح ها، صید فانوس ماهیان در سال 90 به 14 هزارتن رسید و صیدبه روش ترال کف حذف شد وصید ساردین با روش پرساین در سالهای اخیراز 1500 تن به 35 هزار تن افزاش یافته است. همچنین به منظور کاهش میزان حداکثری بهره برداری ازمنابع چندگونه ای درمناطق صید خصوصا به روش صید ترال،ممنوعیت صید ترال ماهی توسط کشتی های صید صنعتی دراستان اعمال گردیدکه این اقدام در طی برنامه چهارم باعث کاهش فشار حداکثری وپخش شدن فشار برداشت وافزایش بهره برداری صیادان صنعتی ازمنابع کفزی گردیدبه طوری که درغرب استان این شرایط بسیار مناسب بوده و پیش بینی می گردد طی سالهای آینده این افزایش مناسب برداشت از کفزیان در مناطق شرقی نیز دیده شود.هرچند ممنوعیت استفاده از ابزار صید  منوفیلامنت نیز در بازسازی ذخایر کفزیان نقش مهمی را ایفا نموده است که از اقدامات مفید شیلات هرمزگان طی سالهای اخیر می باشد. میرزاده افزود: از برنامه های دیگر مدیریت شیلات در برداشت پایدار از ذخایر، شروع صید تجاری از گونه های کمتر برداشت شده یال اسبی وگونه برداشت نشده فانوس ماهیان در آبهای انحصاری و اقتصادی دریای عمان با عمق بالای 200 متر بوده که درسال 90 درمجموع 25 درصد از صید استان را گونه های کمتر برداشت شده و ذخایر فانوس ماهیان تشکیل داده است.

مدیرکل شیلات گفت: ترویج مناسب روش صید پرساین قایقی درمناطق صیدگاهی سطح زیان ریز باعث افزاش صید این گونه از آبزیان(ساردین،متو و...) از 1500 تن در یک دهه پیش، به بیش از 35136 تن درسال 90 گردیده که مرهون استفاده از روش و ابزار جدید صید در این استان می باشد.

میرزاده افزود:دربخش مدیریت فعالیت های صیادی، نوسازی ناوگان صیادی( ایجاد ناوگان صید آبهای دور) افزایش توان فنی را داشتیم که 500 فروند لنج صیادی با اخذ تسهیلات از چوبی به فایبرگلاس تبدیل شده است و 40 فروند شناور سردخانه دار را برای صیدتن ماهیان تجهیز کردیم. وی گفت:دربخش مدیریت زیرساختها و نهاده ها، استان با دارا بودن 22 بندر صیادی با کیفیت ترین و بهترین خدمات را به صیادان می دهد ودرسالهای اخیر علاوه بر زیستگاههای طبیعی، زیستگاههای مصنوعی ایجادکرده ایم وصید را در دهانه خوریات و جنگلهای حرا که مناسب رشد نوزاد آزیان است را مدیریت کرده ایم.

مدیرکل شیلات دربخش مدیریت بازار نیز آبزیان  به شیوه های مختلف مانند فیله آبزیان، سوخاری و ناگت ماهی ومیگو و... عمل آوری و وارد بازار داخل وخارج می شودکه صادرات درسال 90 به 14 هزار و 500 تن رسیده است ودرسال 89 این میزان 9800 تن بود و ارزش آبزیان صادراتی به بیش از دوبرابر رسید. میرزاده خواستار همکاری ومشارکت بیشتر جامعه صیادی ومسئولان  استان با سیاستگذاری ها وبرنامه های شیلات استان جهت حفظ افزایش ذخایر آبزیان شد تا از تعطیلی ونابودی وکاهش ذخایر گونه های مختلف جلوگیری شود.

به گفته وی تولید میگوی پرورشی در دوسال گذشته 1800 و 2300 تن بوده و پیش بینی می شود در سالجاری به بیش از 3 هزار تن برسد ودلیل افزایش آن نیز تغییر گونه از سفید هندی به وانامی است که این گونه در دوفصل از سال قابل برداشت است. میرزاده گفت: استفاده از میگوی پربازده وانامی درتولید میگوی پرورشی به دلیل داشتن مزایایی چون دوره زمانی پرورشی کوتاهتر و رشد بهتر،مقاومت بیشتر درمقابل شرایط نامساعد محیطی، هزینه تولید کمتر، درصد بازماندگی بیشتر، بازار پسندی بهتر و در مجموع راندمان تولید بیشتر ذخیره سازی میگو در مزارع پرورش میگو با دو دوره پرورش درسال، تصویب و اجرایی شدن بسته حمایتی هییت وزیران در خصوص صنعت میگو، حمایت اعتباری وپرداخت تسهیلات  ثابت وجاری به پرورش دهندگان میگو، ایجاد بازارهای داخلی برا یمیگوی پرورشی  وافزایش قیمت میگوی پرورشی از موفقیت تولید میگو پرورشی در سالج اری است. وی گفت: با دست یابی به بیوتکنیک تکثیر ماهیان دریایی درسال 90 و 91 سه گونه ماهی سبیتی، هامور وسوکلا در استان تکثیر شد که سوکلا اقتصادی ترین آنهاست. مدیرکل شیلات از آمادگی شیلات استان برای صدور مجوز وپرداخت تسهیلات به سرمایه گذاران دربخش تکثیر وپرورش ماهیان دریایی درقفس خبرداد. وی گفت: 97 صنعت شیلاتی از جمله یخسازی، فرآوری، بسته بندی ،کنسرو، پوردماهی و... در استان فعالیت می کنند. مدیرکل شیلات اظهار کرد: در حال حاضر 1000 فروند لنج صیادی، 3284 فروندقایق صیادی و 50 فروند کشتی صیادی دراستان هرمزگان به روشهای مختلف برای صید انواع آبزیان فعالیت می کنندکه بیش از 29000 نفر بطور مستقیم درناوگان صیادی و فعالیت های ماهیگیری مشغول به کار هستند. وجود22 بندر صیادی که بیشتر آنها مورد استفاده شناورهای صیادی است و 72 تعاونی صیادی و تقریبا 50 مرکز تخلیه صید از ارکان اصلی صنعت ماهیگیری استان هرمزگان است.

دیدگاه ها (0)
img