11

تیر

1405


اجتماعی

03 اسفند 1396 11:08 0 کامنت

صبح ساحل ، اجتماعی -  مدرسه های مستهلک، ترک خورده، تخریبی و غیر استاندارد در استان هرمزگان قصه ای پر غصه را به همراه دارد، چرا که این مدرسه ها به خاطر زلزله های پی در پی و بارندگی های شدید فصلی،دیگر مکانی امن برای دانش آموزان نبوده و جان آن ها را تهدید می کنند.

به گزارش ایرنا، این مدرسه های غیر ایمن که قدمت و عمر برخی از آن ها به بیش از 40 تا 50 سال نیز می رسد، زمینه آوار شدن بر سر دانش آموزان که زیر این سقف های لرزان با ترس و دلهره مشغول تحصیل هستند را دارد و هر لحظه بیم حادثه‌ ای دلخراش می ‌رود که باید دعا کنیم باران و زلزله نیاید تا سقفی بر سر دانش آموزی آوار نشود. 

میز و نیمکت های فرسوده و شکسته و نبود یا کمبود وسایل گرمایشی و سرمایشی در برخی از مدرسه ها از دیگر مسائل و مشکلاتی است که مدرسه های هرمزگان با آن روبرو هستند و حکایت تلخی را برای نظام آموزشی دارد.

آمارها نشان می دهد هم اکنون 4 هزار و 25 کلاس درس در استان هرمزگان به ویژه شرق استان، غیرمقاوم و تخریبی هستند که بیش از 100 هزار دانش آموز پسر و دختر معادل یک سوم جمعیت 340 هزار نفری هرمزگان به صورت یک یا دو نوبته در این کلاس ها درس می خوانند و این امر نگرانی هایی را برای دانش آموزان و خانواده های آن ها ایجاد کرده است.اخیرا در سفری که اعضای کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی و رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور به استان هرمزگان داشتند، مدرسه های تخریبی در این استان و به ویژه شهرستان میناب را زیر ذره بین قرار دادند و در این زمینه نشست هایی در استان و تهران نیز برگزار شد تا امید باشد که قبل از وقوع حادثه نسبت به بازسازی و نوسازی این مدرسه ها اقدام شود. 

سید حمایت میرزاده سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز در بازدیدی که به تازگی (19دی 96) از مدرسه های تخریبی میناب هرمزگان داشت، گفته بود: کمیسون آموزش مجلس برنامه چند ساله در دستور کار خود قرارداده تا از نزدیک مشکلات مدرسه های تخریبی استان ها و شهرستان ها را بازدید و بررسی کند که هرمزگان در اولویت قرار گرفته است. 

رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی نیز در نشست اعضای کمیسیون آموزش مجلس با استاندار هرمزگان گفته است: این کمیسیون پیشنهاد اختصاص 100 هزار میلیارد ریال اعتبار در بودجه 97 به کمیسیون تلفیق مجلس برای جایگزینی مدرسه های تخریبی کشور داده است.

محمد مهدی زاهدی اظهار امیدواری کرده است: در برنامه ششم توسعه معادل 3 میلیارد دلار از صندوق ذخیره ارزی در طول برنامه باید به مدرسه های تخریبی اختصاص داده شود که اعلام شد امکان انجام این کار وجود ندارد اما این به تایید شورای نگهبان رسیده و قانون است.

وی اظهار داشت: سفرهای استانی کمیسیون آموزش مجلس باعث می شود تصمیم هایی که کمیسیون در موضوع بودجه ای، قانون و نظارت می گیرد از پختگی و انسجام خوبی برخوردار باشد.

زاهدی ادامه داد: ظرفیت خوب منابع انسانی در دانشگاه ها و آموزش و پرورش هرمزگان وجود دارد و افراد علاقه مند، معلمان و دانش آموزان و دانشگاهیان این استان برای خدمت بیشتر بسیار با انگیزه هستند و از سوی دیگر کاستی های زیادی در دانشگاه ها، آموزش و پرورش و آموزش فنی و حرفه ای هرمزگان وجود دارد که باید نمایندگان مردم هرمزگان، استاندار و مدیران استانی کمک کنند تا نتیجه لازم از این سفر حاصل شود.

 نیاز اعتباری 30 هزار میلیارد ریالی برای مدرسه های تخریبی در کشور

رئیس سازمان توسعه، تجهیز و نوسازی مدارس کشور در سفر به استان هرمزگان و در حاشیه بازدید اعضای کمیسیون آموزش مجلس از مدرسه های تخریبی میناب گفت: برای ساخت و جایگزینی مدرسه های فرسوده و تخریبی در کشور 30 هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است و پیش ‌بینی شده اعتبار ساخت این مدرسه ها از محل صندوق ذخیره ارزی تامین شود.مهرالله رخشانی مهر یادآورشد: برای جذب این میزان اعتبار برای نوسازی مدارس در برنامه ششم توسعه، نیاز به تلاش نمایندگان مجلس است و امیدوار به تحقق این موضوع هستیم. وی بیان داشت: با حمایت‌ های صورت گرفته از سوی نمایندگان مجلس و دولت، در سال‌ های اخیر گام‌ های ارزشمندی جهت تخریب و بازسازی مدرسه های فرسوده و تخریبی برداشته شده و با کمک خیران تاکنون 60 درصد از این مدرسه ها در کشور جمع آوری شده و برای بازسازی 40 درصد باقی مانده نیز نیاز به اختصاص اعتبار و حمایت ویژه خیران هستیم.

استاندار: نگران آمار بالای مدرسه های تخریبی در هرمزگان هستیم

استاندار هرمزگان نیز گفت: هم اکنون یک هزار و 500 مدرسه فرسوده و تخریبی در این استان وجود دارد که این آمار بالا شرایط نگران کننده ای را برای دانش آموزان، خانواده های آنان و معلمان ایجاد کرده است.

فریدون همتی اظهار کرد: برای جایگزینی این میزان مدرسه تخریبی در استان هرمزگان باید اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی و مسئولان چاره اندیشی کنند.وی بیان داشت: با توجه به اینکه بارش باران در استان هرمزگان به صورت رگباری است، دعا می کنیم باران نبارد تا سقف های لرزان بر سر دانش آموزان فرو نریزد.

رئیس شورای آموزش و پرورش هرمزگان تاکید کرد: عمر مفید اغلب مدرسه ها در این استان به پایان رسیده است و باید تخریب و نوسازی شوند که معطل تامین بودجه مورد نیاز هستند.

کلاس های تخریبی دغدغه اصلی آموزش و پرورش هرمزگان است

مدیر کل آموزش و پرورش استان هرمزگان نیز گفت: با توجه به شرایط خاص هرمزگان و زلزله خیز بودن آن، کلاس های تخریبی و فرسوده اکنون به عنوان مهم ترین دغدغه این اداره کل، مسئولان و اولیا و دانش آموزان تبدیل شده است.

دانش هاشمی پور، خواستار توجه جدی به روند نوسازی مدرسه های تخریبی در استان هرمزگان شد.

وی بیان داشت: تنها در شهرستان بشاگرد حدود 50 مدرسه تخریبی، کانکسی و اجاره ای وجود دارد که باید بازسازی شوند.مدیر کل آموزش و پرورش هرمزگان اظهار کرد: هم اکنون 387 مدرسه دو نوبته نیز در این استان است که برای رفع این مشکل به بیش از 400 میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

هاشمی پور ادامه داد: هم اکنون تراکم دانش آموزی در مدرسه های دو شهرستان پرجمعیت هرمزگان (بندرعباس و میناب) بالای 43 تا 45 نفر است.

 فرماندار: وضعیت 71 مدرسه در میناب بحرانی است

فرماندار ویژه میناب نیز گفت: هم اکنون بیشترین مدرسه های تخریبی در این شهرستان به تعداد 126 مدرسه وجود دارد که وضعیت71 مدرسه آن در حالت بحرانی است.

ابوذر مهدی نخعی افزود: سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور به تنهایی نمی تواند ساخت مدرسه های تخریبی در هرمزگان را به نرخ استاندارد برساند و این کار با همکاری مجلس شورای اسلامی و اختصاص اعتبار ویژه برای استان تحقق می یابد.فرماندار ویژه میناب یکی از مشکلات شرق هرمزگان به ویژه میناب در بخش های پزشکی، آموزش و پرورش و دیگر بخش ها را نبود نیروهای ماندگار دانست که کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی و شورای فرهنگی کشور می توانند در این زمینه سهمیه بومی این منطقه را افزایش دهند.

چهار هزار و 25 کلاس تخریبی و غیر استاندارد در هرمزگان جان دانش آموزان را تهدید می کند

مدیر کل توسعه، تجهیز و نوسازی مدارس استان هرمزگان نیز گفت: 919 مدرسه در قالب 4 هزار و 25 کلاس درس ناامن و غیر استاندارد (شامل یکهزار و 598 کلاس درس تخریبی و 2هزار و 427 کلاس غیر استاندارد) در این استان وجود دارد که به عنوان یک بحران مطرح بوده و جان دانش آموزان را تهدید می کند.

نوید احمدی در گفت و گو با ایرنا افزود: این فضای آموزشی که قدمت برخی از آن ها به 40 یا 50 سال می رسد، در برابر شرایط آب و هوایی و رطوبت بالا در استان هرمزگان و هم چنین حادثه طبیعی احتمالی همچون زلزله و بارندگی های شدید آسیب پذیر بوده و نیاز اساسی به بازسازی و تعمیر دارند.وی بیان داشت: حدف مدرسه های تخریبی و نا ایمن و بازسازی دوباره آن ها به 400 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که بدون همراهی خیران و مجلس، دولت به تنهایی نمی تواند در یک برنامه میان مدت این مشکل را حل کند.

900 کلاس تخریبی هرمزگان در دولت تدبیر و امید بازسازی شدمدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس هرمزگان اظهار کرد: در سه سال گذشته دولت تدبیر و امید نیز از 2 هزار و 500 کلاس تخریبی در استان، تعداد 900 کلاس درس با کمک نیکوکاران و اعتبارهای دولتی بازسازی شده است.

احمدی گفت: برای بازسازی یکهزار و 600 کلاس درس باقی مانده در هرمزگان نیز به 2 هزار و 400 میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

وی اضافه کرد: تغییر کاربری فضاهای آموزشی بهترین راهکار برای ساماندهی فضای فرسوده و ارتقای کیفیت برنامه های آموزشی و تربیتی آموزش و پرورش است که می توان از محل ارزش افزوده ساختمان ها مازاد و دارای موقعیت تجاری، بسیاری از مدرسه ها در هرمزگان را استاندارد سازی کرد.

211 طرح نیمه تمام آموزشی در هرمزگان وجود دارد

مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس هرمزگان اظهار کرد: هم اکنون 211 طرح نیمه تمام آموزشی در این استان وجود دارد که برای ساخت این طرح ها به یک هزار و 470 میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

احمدی اضافه کرد: از این تعداد، 12 طرح جزو طرح های شاخص وبزرگ است که با تکمیل و بهره برداری از آنها، مشکل بیشتر فضاهای آموزشی هرمزگان رفع می شود.

استان هرمزگان 340 هزار دانش آموز و 15 هزار و 500 کلاس درس دارد که 100 هزار دانش آموز در 4 هزار و 25 کلاس درس تخریبی و ناامن تحصیل می کنند که کوچک ترین حادثه از جمله زلزله و بارندگی امکان ریزش و آوار این مدرسه بر سر دانش آموزان را دارد و انتظار می رود با توجه به اینکه هرمزگان به عنوان یکی مناطقی که دارای بیشترین مدرسه های فرسوده و تخریبی در کشور است، در اولویت برنامه های دولت و مجلس و خیران قرار گیرد.باید تا دیر نشده با یک تصمیم سنجیده دانش آموزان را نجات داد و باور داشت که در صورت بروز هرگونه حادثه ناگوار، پیام های تسلیت و تشکیل کمیته های متعدد تحقیق و تفحص بی فایده است چرا که دلیل از مدت ها قبل روشن شده است.

دیدگاه ها (0)
img
img

احتمال تغییر زمان برگزاری جام جهانی از تابستان به زمستان

شرق هرمزگان در انتظار رگبار، گردوخاک و وزش باد شدید

آغاز واریز اعتبار 2 میلیون تومانی «کارت امید مادر» از ۱۲ تیر

دستور پزشکیان برای بسیج ظرفیت‌های ملی برای تشییع باشکوه رهبر انقلاب

قهرمانی آسیا برای فرنگی‌کاران جوان ایرانی/ پنج طلا، یک نقره و سه برنز در پاتایا

جزئیات ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع اعلام شد

آماده‌باش کامل تهران؛ میزبانی از زائران از شنبه آغاز می‌شود

جزئیات کامل محدودیت‌های ترافیکی مراسم تشییع رهبر شهید

تهران آماده بزرگ‌ترین بدرقه تاریخ است

دعوت نهادهای انقلابی از ملت برای حضور حماسی در مراسم وداع با قائد امت

حضور 100 کشور در مراسم وداع رهبری شهید

امتحانات نهایی روز شنبه ۲۰ تیرماه در سراسر کشور لغو شد

نرخ نان لواش در بندرعباس افزایش یافت

فرودگاه بین‌المللی بندرعباس از بامداد امروز، آماده پذیرش پروازهای جدید است

جان باختن ۲ کودک بر اثر غرق شدگی در شهرستان پارسیان

img
خـبر فوری:

نحوه فعالیت بانک‌ها در روزهای ۱۳، ۱۴ و ۱۵ تیر