16

آبان

1403


حوادث

23 اسفند 1396 08:04 0 کامنت

صبح ساحل ، حوادث - جانشین فرمانده ناجا اعلام کرد که بازرسان نامحسوس، تخلف جعل و مخدوش کردن پلاک و همچنین حرکات پرخطر رانندگی را به پلیس اعلام می‌کنند.

به گزارش ایسنا، سردار اسکندر مومنی در حاشیه همایش بازرسان نامحسوس ترافیک و پلیس‌های افتخاری که در سالن اجلاس سران برگزار شد با حضور در جمع خبرنگاران گفت: قانون رسیدگی به تخلفات راهنمایی و رانندگی که در سال 89 به تصویب رسید، به پلیس این اجازه را داد تا از ظرفیت نیروهای مردمی و گزارش بازرسان نامحسوس در کنترل تخلفات استفاده کند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر گزارش تخلفات به پلیس از طریق دوربین‌ها و نیز نیروهای مردمی ارسال می‌شود افزود: بازرسان نامحسوس ما نیروهای مورد وثوق و آموزش دیده‌ای هستند که پس از گذراندن دوره‌های آموزشی برگه‌هایی را دریافت کرده و نسبت به ثبت تخلفات رانندگی در این برگه‌ها اقدام می‌کنند و پس از آن این برگه‌ها به مرکز اجرائیات تحویل داده شده و مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

مومنی با بیان اینکه نرم افزاری طراحی شده که در اختیار بازرسان نامحسوس در شهر تهران قرار خواهد گرفت، گفت: این نرم افزار که فعلا مرحله آزمایشی را طی می‌کند می‌تواند به صورت بر خط گزارش بازرسان را دریافت کرده و در اختیار پلیس قرار دهد و قرار است تا بازرسان نامحسوس در صورت مشاهده تخلف مخدوش کردن پلاک و همچنین حرکات پرخطر رانندگی آن را از طریق این سامانه آنلاین به پلیس اطلاع دهند تا اولین افسر گشت و پاسگاه پلیس با تخلف برخورد کند.

جرایم رانندگی باید با جدیت اعمال شود

رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی گفت: اعمال قانون در جرایم رانندگی با هدف پیشگیری از حوادث منجر به فوت و یا مصدومیت بایستی با جدیت اعمال شود.

به گزارش ایرنا، علی نوبخت در نشست ستاد نوروزی پیشگیری ازسوانح و حوادث مسافرت های نوروزی سال 1397 که در معاونت صدای جمهوری اسلامی برگزار شد، افزود: در بعضی موارد که جان انسانها در بی احتیاطی و تخلفات رانندگی به خطر می افتد، بایستی اعمال قانون با جدیت بیشتر و بعضا با خاطی برخورد شود.

وی از موتورسیکلت ها به عنوان آلت قتاله نام برد و گفت: باید با راکبان موتور سیکلت و راننده گان خودروها چه به لحاظ آلایندگی هوا و همچنین تخلفات منجر به مرگ، برخورد جدی بشود.

نماینده مردم تهران درمجلس شورای اسلامی با اشاره به حوادث جاده ای در کشور، اظهارکرد: باید توجه ویژه ای به حوادث جاده ای کشور داشته باشیم و وقوع این حوادث به صورت عادی تلقی نشود.

به گفته وی با توجه به نقش تاثیرگذار رسانه در فرهنگ سازی بایستی هر حادثه به گونه ای جریان سازی شود تا درس عبرتی برای دیگران باشد.

وی با تشکر از همکاری صدا و سیما و سایر دستگاه های ذیربط در امر ایمنی جاده ها، گفت: اگرچه آمار کشته شدگان و مجروحین تصادفات کشور نسبت به میانگین جهانی هنوز بالا است، اما کاهش این آمار نسبت به سال های گذشته نشان می دهد که روش موفقی را در پیش رو داریم.

400 قانون برای سلامت آحاد مردم وجود دارد

عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی با بیان این که دربخش سلامت کمبود قانون نداریم، گفت: در موضوع سلامت آحاد مردم حدود 400 قانون وجود دارد که 280 قانون بعد از انقلاب اسلامی تصویب شده است.

به گفته وی در راستای تامین سلامت روحی و روانی مردم اگربه قانون و یا اصلاح آن نیاز باشد، اعضای کمیسیون بهداشت مجلس حاضرند خارج از نوبت به آن رسیدگی کنند.

نوبخت با تاکید برآموزش افراد جامعه برای رعایت بیشترقوانین و مقررات رانندگی،گفت: آموزش باید ازمقطع پیش دبستانی تا دانشگاه ها ادامه داشته باشد و بعد از آن مهمترین مساله نظارت بر رعایت قوانین است که در این مساله نیز پلیس علاوه بر نظارت باید مساله آموزش را هم در نظر داشته باشد.

وی با بیان این که مطالعات نشان می دهد برخی مردم قانون گریز هستند، افزود: با توجه به این ویژگی باید در مرحله سوم اعمال قانون صورت گیرد و پلیس در این مرحله باید کارهای بیشتری انجام دهد.

 52 درصد تلفات جانی به خودروهای پراید و پژو اختصاص دارد

رئیس پلیس راهور نیز گفت: درست است که نقش اصلی در تصادفات را نیروی انسانی دارد، اما بیشتر تلفات جاده ای یعنی حدود 52 درصد کشته ها اختصاص به خودروهای تولید داخل پراید و پژو می باشد.

سردارتقی مهری ادامه داد: 70 تا 80 درصد خودروهای ما فاقد ایربک و ترمزهای ‹ای بی اس› هستند و امیدواریم بحث ایمنی خودرو، جاده و مساله آموزش با اصلاح قوانین، از شرایط بهتری برخوردار شود.

وی افزود: قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی در سال 1389 کمک بزرگی برای پیشگیری کرد، ولی این قانون نیاز به بازنگری و اصلاح دارد.

وی بیان داشت: سال گذشته با توجه به اهمیت موضوع تصادفات در کشور وزارت راه و شهرسازی پیشنهادی برای تشکیل ستاد راهبر با ریاست بالاترین مقام اجرایی کشور یا معاون اول را داد که هنوز مصوب نشده است.

رئیس پلیس راهور همچنین اظهارکرد: قرار بود در پایان برنامه چهارم توسعه تمام نقاط حادثه خیز کشور اصلاح شود که با توجه به این که دو سال هم از برنامه ششم توسعه گذشته است، این کار صورت نگرفته است.

۶۰ درصد حوادث جاده‌ای در۳۰ کیلومتری شهرها رخ می‌دهد

مدیر رادیو سلامت گفت: با توجه به اینکه ۶۰ درصد تصادفات در محدوده ۳۰ کیلومتری شهرها رخ می‌دهد، کمپین ۶۰-۳۰ را راه انداخته‌ایم واین کمپین در نظر دارد مبلمان شهری را در ۳۰ کیلومتری شهرها مطالبه کند و به مردم یادآور شود که خستگی در حاشیه شهرها می‌تواند حادثه ساز باشد.

 صدیقه اعتماد سعید در نشست ستاد رسانه‌ای پیشگیری از سوانح و حوادث نوروزی اظهار کرد: کمپینی برای حوادث ترافیکی ایجاد کرده‌ایم که اسم آن را ۶۰-۳۰ گذاشته‌ایم چرا که بر اساس آخرین آمارها حدود ۶۰ درصد از تصادفات جاده‌ای در ۳۰ کیلومتری شهرها اتفاق می‌افتد و از همین رو این نام را برای این کمپین انتخاب کرده‌ایم.

وی اضافه کرد: ما مخاطبانی داریم که می‌توانیم روی آنها اثرگذار باشیم و این اثرگذاری منجر به تغییر رفتار در آنها بشود. این مخاطبان را رصد کرده‌ایم و پیام‌هایی که در این حوزه تولید خواهند شد بر اساس مخاطبان خواهد بود. رادیو به عنوان رسانه‌ای که در زمان سفر همراه مردم است بانی اجرای این کمپین شده است.

اعتماد سعید با اشاره به نقش رسانه در فرهنگسازی گفت: زمانی کار در زمینه بستن کمربند ایمنی را آغاز کرده‌ایم و توانستیم فرهنگسازی مناسبی انجام دهیم. طوری که بر اساس آمارها در حال حاضر حدود ۹۸ درصد مردم از کمربند ایمنی استفاده می‌کنند.

وی به آمارهایی در زمینه تعداد خودرو در کشورهای مختلف اشاره کرد و گفت: در آمریکا به ازای ۱.۱ نفر یک خودرو وجود دارد و در اروپا به ازای هر ۱۶ نفر و در کشور ما به ازای هر ۱۲ نفر یک خودرو وجود دارد. 

همچنین سالانه در تصادفات در کشور ما ۳۰۰۰ کودک کشته می‌شوند. این در حالیست که در کشوری مانند سوئد این آمار سه نفر در سال است. در کشور ما در روزهای تعطیل آمار کشته شدگان تصادفات حتی به بیش از ۱۰۰ نفر هم می‌رسد.

مدیر رادیو سلامت همچنین گفت: در طول ۱۲ سال اخیر آمار فوتی‌ها بر اثر حوادث کاهش پیدا کرده است اما آمار مصدومان افزایش داشته است.

اعتماد سعید با اشاره به هدف کمپین ۶۰-۳۰ گفت: این کمپین در نظر دارد تا مبلمان شهری را در فاصله ۳۰ کیلومتری شهرها مطالبه کند و این نکته را به مردم یادآوری کند که خستگی در حاشیه شهرها می‌تواند موجب حادثه شود.

دیدگاه ها (0)
img