29

آبان

1403


اقتصادی

10 اردیبهشت 1397 08:46 0 کامنت

صبح ساحل ، اقتصادی - همایش شناخت بازارهای اقتصادی ٱفریقای جنوبی و کنیا برای توسعه صادرات غیرنفتی استان و ایجاد بازارهای جدید در این دو کشور برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان، خلیل قاسمی هدف از برگزاری این همایش را در راستای ایجاد بازارهای جدید برای توسعه صادرات غیرنفتی استان عنوان کرد و افزود: برنامه امسال برای صادرات غیرنفتی 3 میلیارد دلار تعیین شده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان افزود: برای این برنامه نیاز است اقدامات جدیدی صورت بگیرد .

وی تصریح کرد: برای برخی از محصولات کشاورزی و صنایع علی الخصوص حوزه قیر و مصالح ساختمانی، بازاریابی اولیه انجام شد.

قاسمی با بیان اینکه  هرمزگان در تجارت سابقه تاریخی با کشورهای افریقایی دارد ، بیان داشت: یکی از برنامه های ما ایجاد زمینه ارتباط مستقیم با تولیدکنندگان ، تجار و فعالان اقتصادی  کشور کِنیا و آفریقای جنوبی است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت در پایان سخنان خود تصریح کرد: حضور رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی برای معرفی بازار ، مذاکرات رو در رو و همچنین بازدید از ظرفیت های استان صورت گرفته است.رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بندرعباس مدیریت صادرات رادر بخش های تخصصی برای صادرات غیرنفتی الزامی دانست.

محمد امین صباغی زاده نیز در این همایش اظهار داشت: با راه اندازی دفاتر تجاری در کشورهای هدف می توان در بحث صادرات غیرنفتی موفق تر از قبل عمل کرد.

وی ظرفیتهای شاخص استانی منجمله محصولات کشاورزی، شیلات و قیر را نیازمند بازارهای جدید برای توسعه صادرات این محصولات دانست.

رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در کِنیا نیز در این همایش اعلام کرد: کشور کنیا بعنوان دروازه ورود صادرات ایران به قاره آفریقا است. 

مرتضی دیلان موانع صادرات را عدم شناخت تجار و بازرگانان از ظرفیت ها و پتانسیل های قاره آفریقا دانست.

دیلان با تاکید بر ایجاد بسترسازی و استفاده از ظرفیت‌های لازم دو کشور افزود: آشنایی با توانمندی‌ها و ظرفیت‌ها مسلما در ارتباط موثر و سرمایه‌گذاری نقش مهمی را ایفاء خواهد کرد.

رایزن بازرگانی ایران در کنیا ادامه داد: در وهله نخست بایستی ظرفیت‌ها و‌ پتانسیل‌های کشور آفریقا به تجار و سرمایه‌گذاران کشورمان معرفی شود.

دیلان با اشاره به این که مشکلات بانکی جهت سرمایه‌گذاری در همه کشورها وجود داشته و دارد، افزود: با مذاکره با وزیر دارایی و رئیس کل بانک مرکزی توافقات خوبی صورت گرفته و مقرر شده بانک مرکزی دو کشور به صورت کارشناسی موارد را  بررسی کرده و راهکارهای لازم را معرفی نمایند.

وی‌ با بیان این که کشور کنیا سومین مقرر سازمان ملل می‌باشد، خاطر نشان کرد: کنیا کشور مطمئنی برای سرمایه‌گذاری و تجارت بوده و برای کالاهای فنی و مهندسی جای کار فراوان دارد.رایزن بازرگانی ایران در کنیا با تاکید بر این که استان هرمزگان با توجه به نزدیکی دریا، ظرفیت مناسبی برای سرمایه‌گذاری در این‌کشور دارد، اظهار داشت: استان هرمزگان می‌تواند جای پای خود را در کشور کنیا که دروازه شرق آفریقا بوده به خوبی باز نماید.دیلان افزود: کشور کنیا یک کشور صادراتی می‌باشد و‌ نیاز مبرم به کالاهای وارداتی دارد و از این رو بایستی توانمندی‌های هرمزگان را شناسایی و معرفی کرده و براساس نیازسنجی در بازار کشور کنیا حضور یابیم.

وی در خاتمه بیان داشت: همکاری در بخش محصولات کشاورزی،کالاهای پتروشیمی، LPG و ...از ظرفیت‌های موجود در استان هرمزگان بوده که می‌تواند در ارتباط‌مان با کشور کنیا موثر واقع شود.

دبیر میز آفریقای جنوبی و رییس گروه آفریقا نیز در این همایش به مهم ترین اقلام صادراتی ایران به آفریقای جنوبی پرداخت و افزود: محصولات پتروشیمی، قیر، نفت، کاشی و سرامیک، خرما، ترانسفورماتور برق، انواع کف ‌پوشها و فرش دستبافت، پسته، روغن صنعتی از جمله اقلام صادراتی به کشور کنیا است.

سید عباس باقری باوند پور افزود: ظرفیت های صادراتی ایران به آفریقای جنوبی بسیار بیشتر از ارقام کنونی است و باید با فراهم کردن زیرساخت های تجارت بین دو کشور از قبیل روابط بانکی، خطوط کشتیرانی و برقراری پرواز مستقیم و همچنین بازاریابی محصولات ایرانی، به سرعت صادرات به این کشور را افزایش دهیم.

وی با بیان اینکه آفریقای جنوبی تنها کشوری است که در جهان دارای سه پایتخت متفاوت است، بیان داشت: این کشور با کشورهای نامیبیا، بوتسوانا، زیمبابوه، موزامبیک، سوازیلند و لسوتو همسایه است و در حقیقت لسوتو را در درون خود جای داده است که این می تواند در توسعه صادرات غیرنفتی نقش موثری داشته باشد. 

باقری باوندپور اظهار داشت: علاقه زیادی از طرف آفریقای جنوبی برای همکاری با طرف ایرانی و توسعه و تقویت روابط اقتصادی وجود دارد که بایستی تجار و بازرگانان نسبت به ایجاد بازارهای جدید در این کشور اقدام نمایند.

وی در پایان سخنان خود افزود: ظرفیت‌های بالایی در زمینه نفت، پتروشیمی، گاز و صنایع وابسته در آفریقای جنوبی وجود دارد که بخش‌های خصوصی آفریقای جنوبی علاقه زیادی برای همکاری با طرف‌های ایرانی دارند.

دیدگاه ها (0)
img