01

دی

1403


حوادث

18 اردیبهشت 1397 07:51 0 کامنت

صبح ساحل ، حوادث -   اعظم رام چراغهای حیاط منزل  را  روشن را کردند و با برداشتن چمدانها به بیرون از حیاط رفتند و منتظر آژانس شدند، پدر خانواده خودروی  پراید  را  کنار درب منزل    پارک کرد ،سوار بر آژانس شد و همگی  راهی راه آهن شدند  تا سفر  یک هفتگی خود را آغاز کنند. دو شب بعد از سفر این خانواده، سه  جوان  پرسه زنان در محله ،متوجه این خودروی شدند، به کمین نشستند . ساعت 2 صبح  بود و این افراد،    وقتی که  مطمئن شدند محله خلوت است و کسی سراغ خودرو نمی آید،  به سرعت و با ترفند خاصی درب خودرو که آژیر خطر  نداشت را باز کردند.  بلافاصله  درب داشبورد  را باز کردند و...

 ناگهان دسته کلیدی در داشبورد توجه یکی از آن ها را جلب کرد و دو  دوستش را صدا زد . آنها حدس زدند شاید کلید همین خانه که خودرو کنارش متوقف است باشد.

به همین علت یکی از آنها، با احتیاط کلیدها  را بر روی توپی قفل درب خانه  امتحان کرد که یکی از کلیدها در قفل چرخید و درب باز شد... نگاهی به هم انداختن و به سرعت وارد خانه شدند . چراغها روشن بود و قفلی بر درب منزل  آویزان بود ، آنها فرصت را استفاده و با این دسته کلید ، قفل را باز کردند و پس از وارد شدن به درون خانه ، اجناس باارزش و قابل حمل را به سرقت بردند ...

ظهر چند روز بعد خانواده پنج نفره احمدی،پس از یک سفر خاطر انگیز ، به سمت منزل بر گشتند و اما در نزدیکی منزل،   متوجه عدم خودرو  در محل  توقف مورد نظر شدند، همه با  اضطراب از آژانس پیاده و  اطراف را نگاه کردند ولی  نشانه ای از خودروی آنها نبود،  با نگرانی درب خانه ها همسایه ها را زدند  تا نشانه ای از خودرو پیدا کنند  ولی اغلب گفتند پراید   پنج شب پیش درب خانه بوده است .

 مادر خانواده کلید را در کیفش بیرون آورد  و درون توپی  قفل قرار داد با تعجب گفت که در را قفل کردیم اما الان قفل نیست ، همه به سرعت وارد خانه شدند  و در آنجا بود که علاوه بر خودرو وسایل با ارزش و طلاجات نیز به سرقت رفته است... سراسیمه با پلیس 110 تماس گرفتند  و مدتی بعد  سارقان توسط پلیس  دستگیر  شدند ... آنها اعتراف کردند که قصدشان فقط سرقت خودرو بود اما با دیدن دسته کلید ، فکر سرقت منزل نیز به ذهنشان رسید... آنجا بود که پدر خانواده یادش آمد  شب قبل از سرقت یادش رفته بود که دسته کلید اضافی که همیشه در ماشین بود را  از داشبورد  بردارد...

 بعضی از افراد  مستعد قربانی شدن هستند

خیلی از مواقع خودمان چه با سهل انگاری و چه آگاهانه ،   در عدم رعایت نکات حفاظتی نسبت به اموال،این فرصت را به  سارقان می دهیم تا اموالمان را  به غارت ببرند.امروز بیشتر کلاهبرداری ها و سرقت ها ی  در اثر غفلت و سهل انگاری مال باختگان گزارش می شود.

به  گفته سرهنگ کارآگاه «رضا موذن»؛ معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی ناجا، بعضی از افراد به علت عدم رعایت اصول و قواعد سبک زندگی، مستعد قربانی شدن هستند و به نوعی بیشتر در معرض بزه دیدگی قرار دارند و به همین دلیل بزهکاران و مجرمان بالقوه را به سوی خود می کشند که در این راستا می توان با حذف و خنثی سازی عوامل موثر بر  بزه دیدگی از طریق کاهش موقعیت های جرم زا از ارتکاب انواع سرقت (خصوصاً زورگیری، کیف قاپی و..) پیشگیری کرد.

 این مقام مسوول با بیان اینکه هرچند از لحاظ فراوانی، سرقت های به عنف، درصد ناچیزی از کل سرقت ها را به خود اختصاص می دهد ،ولی در عمل، وقوع این دست از جرایم نه تنها شخص مال باخته، بلكه به موازات آن امنيت جامعه را نيز متزلزل مي‏ كند  اضافه کرد:  این امر  باعث می شود بخش‏ هاي زيادي از بيت المال و ساير امكانات كشور صرف پيشگيري از سرقت، مبارزه با تبهكاران و سارقان گردد و اضطراب و نگراني دامن گير  جامعه و خانواده‏ ها شده و این امر تاثیر بسزایی در کاهش احساس امنیت در آحاد جامعه دارد.

 وسايل گران قيمت   جاذبه ای برای سارقان

سرهنگ موذن گفت: با فرارسیدن بهار و تابستان و تغییر سبک زندگی مردم در نوع پوشش، مسافرت و اقامت در اماکن تفریحی و ... باعث می شود تا سارقان، بالقوه از فرصت  و یا گاها سهل انگاری شهروندان سوء استفاده کرده و با توجه به در دسترس بودن زیورآلات ، اموال و محتویات داخل خودرو، اقدام به سرقت نمایند. 

وی ادامه داد: در معرض نمایش قرار گرفتن زیورآلات، گوشی تلفن همراه، کیف پول، وسايل گران قيمت و...  کشش و جاذبه ای را برای سارقان ایجاد می کند و یا  پایین بودن شیشه خودرو برای تهویه مطبوع هوا و استفاده از هوای خنک ( در فصل بهار و تابستان ) ، سارقان را به ربودن کیف و اشیای داخل خودرو ترغیب می کند و یا  رها کردن  اطفال و کودکان در پارک ها و شهر بازی ها زمینه سرقت اموال آنان را نیز فراهم می کند.

توصیه های پلیس 

معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی ناجا  از شهروندان  خواست با رعایت توصیه های پلیسی و جاذبه زدایی و نیز افزایش مشکلات ارتکاب جرم، از وقوع سرقت در این فصول جلوگیری کرده و با ناامن سازی محیطی برای سارقان، تصمیم آنان را در ارتکاب سرقت ناکام  کنند.

سرهنگ موذن  ،مهمترین توصیه های پلیس در پیشگیری از سرقت های به عنفِ فصلی را  دشوار سازی میزان دسترسی سارقان به اموال با محافظت و مخفی نمودن آن، کاستن از وسوسه های تحریک آمیز سرقت و جاذبه زدایی از زمینه های وقوع آن،پرهیز از تجمل گرایی و جلوگیری از تبدیل شدن فرد به ویترین سیار زیورآلات و وسايل گران قيمت راعلام کرد . 

عدم استفاده از تلفن همراه در معابر و محیط های خلوت،عدم استفاده از تلفن همراه گران قیمت توسط افراد بی دفاع (اطفال و کهنسالان)، محافظت مناسب از اموال داخل خودرو با استفاده از پارکینگ مناسب، قرار ندادن اشیای قیمتی روی صندلی ها و در منظر عام از دیگر توصیه وی به شهروندان بود.

دیدگاه ها (0)
img