29

آبان

1403


حوادث

23 اردیبهشت 1397 08:55 0 کامنت

صبح ساحل ، حوادث -   اعظم رام زن جوان چند روزی است که متوجه شده، نوزادش  ناشنواست ولی نمی خواهد به خود بقولاند که آرمین کوچولو به طور مادرزادی با این بیماری متولد شده است و به اطرافیان می گوید آرمین  بزرگ شود حتما شنوایی خود را به دست می آورد و او ناشنوا نیست ...

امیر که خود از این اتفاق ناراحت و بهم ریخته است به نرگس دلداری می دهد که حتما در آینده به جز کاشت حلزون شنوایی در گوش آرمین، علم پزشکی پیشرفت می کند و آرمین به راحتی بدون «حلزون»، می شنود...

 امیر و نرگس دختر عمو و پسر عمو  هستند که  یک سال پیش ازدواج کردند و صاحب یک پسر شدند و در بدو تولد پزشکان متخصص تشخیص دادند که وی ناشنوا است و  از سن  2 سالگی به بعد  اقدام به کاشت حلزون شنوایی  کنند.

 پزشکان ، بهترین سن برای کاشت حلزون شنوایی در کودکان را دو تا شش سالگی عنوان می دانند، قبل و بعد از این بازه سنی انجام جراحی حلزون شنوایی میسر نیست. 

به گفته  عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله،سالانه ۱۲۰۰ کودک ناشنوا در کشور متولد می‌شوندکه تقریبا از هر ۱۰۰۰ کودک متولد شده یک نفر ناشنوا است.

دکتر سعید مروتی در حاشیه پنجمین کنگره کاشت حلزون شنوایی و علوم وابسته در جمع خبرنگاران ادامه داد: در این رابطه  سالانه حدود ۱۰۰۰ عمل جراحی کاشت حلزون در کشور انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ۱۱ مرکز کاشت حلزون گوش در کشور فعالیت می‌کنند، افزود: ۴ مرکز در تهران و ۷ مرکز در مشهد، تبریز، همدان، شیراز و کرمان در این زمینه فعالیت دارند. 

مراجعه  ۱۰۰۰ نفر برای تشخیص ناشنوایی 

به مشاوره ژنتیک

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله با اشاره به اینکه سالانه ۱۰۰۰ نفر برای تشخیص ناشنوایی به مشاوره ژنتیک مراجعه می‌کنند، خاطرنشان کرد: هدف ما این است که تلاش کنیم با تشخیص عامل ژنتیکی که باعث ناشنوایی می‌شود، از تولد کودکان ناشنوا جلوگیری کنیم که از طریق مشاوره ژنتیک می‌توان از آن پیشگیری کرد. هدف از انجام آزمایشات ژنتیکی این است که عامل این عارضه در افراد مشخص شود تا بتوان از تولد کودک ناشنوا در آینده جلوگیری کرد.

 وی تاکید کرد: در مشاوره‌ ژنتیک شجره‌نامه خانواده را به‌دست می‌آورند و به آنان راهنمایی می‌دهند و در صورتی که در دوران بارداری تشخیص داده شد که جنین مبتلا به ناشنوایی است، در موارد خاص می‌توان با در نظر گرفتن احکام شرعی و عسر و حرج مادر جنین را سقط کرد.

رییس کمیته راهبردی تشخیص ژنتیکی بنیاد بخشش (بنیاد خیریه شنوایی بخشی شفاء) در خصوص این بنیاد، خاطرنشان کرد: بخشش، یک سـازمان مردم نهاد است که حدود یکسال فعالیت خود را آغاز کرده و در زمینه هزینه کاشت و نگهداری حلزون شنوایی و تشخیص ژنتیکی به کودکان ناشنوا با مشارکت خیرین کمک می‌کند.  

مروتی اضافه کرد: هزینه عمل کاشت حلزون گوش برای هر کودک حدود ۶۰ تا ۸۰ میلیون تومان است و به طور متوسط سالیانه یک تا دو میلیون تومان هزینه جنبی و خدمات کاشت حلزون گوش است؛ بنیاد بخشش با توجه به این هزینه‌های سنگین، ۹۰ درصد هزینه‌ها را پرداخت می‌کند.

وی با بیان اینکه تمام ناشنوایان تحت پوشش بنیاد بخشش هستند، یادآور شد: مشاوره ژنتیک و تشخیص مشکل ژنتیکی و غیرژنتیکی در زمینه ناشنوایی  از دیگر اقداماتی است که در این بنیاد صورت می‌گیرد.

دیدگاه ها (0)
img