03

دی

1403


اقتصادی

12 تیر 1397 08:22 0 کامنت

صبح ساحل ، اقتصادی - معاون وزیر نیرو گفت : اگر هر مشترکی ۱۰ درصد در مصرف برق صرفه جویی کند تابستان امسال را بدون خاموشی سپری می‌کنیم.

همایون حائری در نشست خبری در جمع خبرنگاران تاکید کرد: همه واحدهای حرارتی کشور که حدود 48 هزار مگاوات است آماده تولید برق هستند و تا هفته گذشته تامین برق بدون مشکل و خاموشی انجام می شد.

وی افزود: با افزایش دما در چند روز اخیر، با مشکل خاموشی های پراکنده مواجه شدیم اما هیچ خاموشی برنامه ریزی شده نداشتیم؛­­ وقتی مصرف بیش از حد پیش بینی می شود تجهیزات برق دچار اضافه بار و کابل و خط انتقال دچار مشکل و در نتیجه خاموشی می شود.

حائری تاکید کرد: مصرف برق تابع افزایش دماست و هرچه دمای هوا از 38 درجه بیشتر شود به ازای هر یک درجه افزایش دما هزار تا هزار و 500 مگاوات مصرف برق افزایش خواهد یافت و اگر دما بیش از 41 درجه افزایش یابد میزان مصرف بیشتر از این رقم خواهد بود.

معاون وزیر نیرو به خاموشی های اخیر در مناطق مختلف تهران و کشور اشاره کرد و گفت: با افزایش مصرف فیدرها،­­ ترانس ها و تجهیزات ­برق ­­آسیب دیدند و موجب خاموشی شدند.وی افزود: بر اساس برنامه ریزی سالیانه از ظرفیت واحدهای آبی ­کامل استفاده می کردیم و بر مبنای رشد مصرف­2 هزار مگاوات واحدهای حرارتی جدید را هر سال­ وارد مدار می کردیم اما بر اساس تجربه خشکسالی ­و کمبود بارش ها که موجب شد ظرفیت تولید برق نیروگاه های برق آبی کاهش چشم گیر داشته باشد به این نتیجه رسیدیم که نمی توانیم به تولید برق نیروگاه های پاک مانند برق آبی تکیه کنیم.

حائری اظهار داشت: با توجه به شرایط اقلیمی نباید به نیروگاه های برق آبی اتکا کنیم و هر سال ظرفیت واحدهای جدید حرارتی را باید بیش از 2 هزار مگاوات­ افزایش دهیم.معاون وزیر نیرو گفت: پیک مصرف برق در تابستان پارسال 55 هزار و 443 مگاوات بود در حالیکه میزان مصرف برق در روز گذشته به 55 هزار و 432 مگاوات رسید.معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: میزان صادرات برق در تابستان به صفر رسیده چون اولویت تأمین برق کشور است.

همایون حائری با اشاره به کمبود تولید و افزایش مصرف برق افزود: حدود 700 مگاوات برق از کشورهای ارمنستان، آذربایجان و ترکمنستان وارد می کنیم تا بخشی از نیاز برق کشور در تابستان تأمین شود.وی گفت: خط انتقال برق­ بین دو کشور ایران و آذربایجان وجود داشت که استفاده نمی شد،­­بر اساس تفاهمنامه ای، قرار است حدود 160 تا 170 مگاوات در تابستان از آذربایجان برق وارد و در زمستان که نیاز این کشور به برق بیشتر است صادر کنیم.

حائری با اشاره به اینکه حدود صد تا هزار مگاوات ذخیره برق در کشور داریم افزود: این میزان ذخیره برای ثابت نگه داشتن فرکانس شبکه برق لازم است تا باعث پایداری فرکانس شبکه سراسری شود، بنابراین از ذخیره برق نمی توان در شرایط غیراضطراری استفاده کرد.­

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: از پنج هزار مگاوات کمبود تولید برق در کشور تا کنون با کمک مشترکان حدود 1600 مگاوات مدیریت مصرف شد و بخشی از نیاز نیز از طریق نیروگاه های برقابی تأمین شده است.معاون وزیر نیرو­ در امور برق و انرژی گفت: حدود 20 تا 21­هزار مگاوات مصرف برق در تابستان مربوط به وسایل سرمایشی است که برای وسایل غیراستاندارد سرمایشی باید فکری اساسی کرد.وی  با اشاره به این که این میزان مصرف شامل مصرف کل برق چهار کشور همسایه است، افزود: دولت برای مدیریت مصرف از خودش شروع کرده و براساس مصوبه هیئت دولت، ادارات دولتی موظفند بعد از ساعت اداری وسایل سرمایشی خود را خاموش کنند.

حائری افزود: اگر درست مصرف ­کنیم یک سوم ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور پاسخگوی نیاز مشترکان است.معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت:­ بجز کشور­ چین هیچ کشور دیگری سالانه دوهزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی خود را افزایش نمی دهد، اما ما برای تامین برق در تابستان مجبوریم سالانه ظرفیت نیروگاهی خود را افزایش دهیم.وی­ تاکید کرد: صرفه جویی زیرساخت رفاه­ و اصلاح الگوی مصرف خواهد بود.

حائری درباره استفاده از انرژی های نو نیز گفت: سرمایه گذاری خوبی در سال گذشته در­ زمینه توسعه نیروگاه های خورشیدی و بادی انجام شد و ظرفیت نیروگاه های انرژی های نو از 260 مگاوات در­ پایان سال 95 به 527 مگاوات در پایان سال 96 رسید و در پایان امسال نیز ظرفیت به هزار مگاوات خواهد رسید.وی افزود:­ با افزایش ظرفیت نیروگاه های خورشیدی و بادی در نظر داریم در پایان سال 98 میزان بهره برداری از نیروگاه های انرژی های نو به دوهزار مگاوات برسد.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اشاره به مصوبه هیئت­­دولت مبنی بر افزایش 20درصدی قیمت برق در بخش دولتی گفت: مشترکان دولتی که بیش از الگو، مصرف کنند وزارت نیرو برنامه ریزی کرده قیمت تمام شده برق را از آنها دریافت کند.

وی اظهار داشت:­ براساس دستور رئیس­­ جمهور همه دستگاه های دولتی باید در مصرف برق صرفه جویی کنند و در صورتی که مصرف آنها بیشتر شود از طریق مرکز کنترل برق­ کشور،­ میزان مصرف گزارش خواهد شد که بر این اساس­ اگر بیش از الگو مصرف کرده باشند، از بودجه این دستگاه ها کسر­می شود.حائری در مورد حضور شرکت های خارجی در کشور بعد از خروج آمریکا از برجام نیز گفت: کشورهای اروپایی موضع خودشان را هنوز اعلام نکرده اند و­حدود 650 مگاوات نیروگاه خورشیدی و بادی توسط بخش خصوصی و خارجی ها در حال احداث است.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی­ تصریح کرد: 7درصد افزایش قیمت برق تاثیر زیادی در مصرف نداشته و منطقی کردن قیمت ها برای کسانی که بیش از الگو مصرف می کنند جزء برنامه وزارت نیرو است.

وی درباره تلفات شبکه برق نیز گفت: تلفات برق از 15درصد در سال 93 به 10.9درصد رسیده که بخشی از این کاهش تلفات مربوط به مشترکان غیرمجاز است.حائری­ افزود: برنامه ای برای افزایش قیمت برق در سال جاری نداریم.

دیدگاه ها (0)
img