12

مهر

1403


اجتماعی

06 مرداد 1397 07:49 0 کامنت

صبح ساحل ، اجتماعی - خورهای سطح بندرعباس که محلی برای عبور فاضلاب به سطح دریا بشمار می روند علاوه بر وجود انواع حشرات موزی و سگ های ولگرد، تبدیل به مامنی امن برای زندگی بی خانمان ها و معتادین شهر شده است.

خور به شاخه ای از آب شیرین و شور در محدوده نیمه باز از دریا به خشکی گفته می شود که جزو مناطق مستعد برای زیست بسیاری از آبزیان و پرندگان است که با ساماندهی و لایه روبی های مناسب از سطح آن پرندگان بومی و مهاجر می توانند از نعمت طبیعی خورها برای زندگی استفاده کنند.

در سطح شهر بندرعباس برای جمع آوری آب های سطحی و جلوگیری از ایجاد سیلاب ها در بارش های فصلی خورهای متعددی تعبیه شده که متاسفانه به دلیل عدم رسیدگی به آن ، خورها  تبدیل به چالشی بزرگ برای شهروندان شده است.

حدود ۶۰۰ لیتر در ثانیه پساب تصفیه شده و تقریبا یک هزار لیتر در ثانیه فاضلاب و آب های سطحی از طریق خورها به دریا سرازیر می شود که بوی تعفن این فاضلاب ها از ۱۰۰ متری خورها قابل استشمام است.

خورهای سطح بندرعباس که محلی برای عبور فاضلاب به سطح دریاست علاوه بر وجود انواع حشرات موزی و سگ های ولگرد، تبدیل به مامنی امن برای زندگی بی خانمان ها و معتادین شهر شده؛ نمونه بارز خورخوابی را می توان در خور گورسوزان بندرعباس دید.

خورها مامنی برای استراحت

معتادین

هر از چند گاهی مسئولان استان برای مبارزه با آفت خورخوابی در پایتخت اقتصادی کشور به جمع آوری معتادان در این خورها می پردازند اما متاسفانه پس از مدت کوتاهی از پاک سازی شهروندان شاهد حضور دوباره کارتن خواب ها در خور هستند.

معتادانی که در این خورها زندگی می کنند تهدیدی بزرگ برای سلامت شهروندان و محیط زیست جانوران هستند چرا که بعد از استفاده از ابزار های تزریق آن را در فاضلاب های خور رها می سازند.

تشدید گرمای هوا و ورود بی‌سابقه فاضلاب به خورهای بندرعباس به خصوص خور گورسوزان که دوازه ورود بیشترین فاضلاب به دریاست باعث شده تا بوی بسیارنامطبوعی محلات همجوار با این خور را فراگیرد به طوری که شرایط زندگی را برای بسیاری از شهروندان آن منطقه دشوار کرده است.

 وضعیت خورهای بندرعباس اسف بار است

الناز محبی، شهروند بندرعباسی در گفتگو با خبرنگارهرمز اظهار کرد: گورسوزان، دوهزار، سنگ کن، گلزار شهدا، حسین آباد و کپشکن از جملع خورهای بندرعباس است که قصه پرتکرار بوی تعفن و سرازیر شدن لجنزارهای آن به دریا همچنان ادامه دارد.

این شهروند عنوان کرد:  وضعیت اسفناک خورهای بندرعباس سال های زیادی است که  گریبان گیر این شهر بوده و بر اثر بی توجهی و بی مهری مسئولان نه تنها وضع آن بهبود پیدا نکرده؛ بلکه روز به روز آلوده تر شده است.

محبی افزود:  آلودگی خورها  به همراه فاضلاب های شهری وارد دریا شده و به مرور زمان به مجتمع های مرجانی، جنگل های حراء، زیستگاه های ساحلی و دریایی ضربه وارد کرده و باعث انقراض برخی از آبزیان می شود.

وی خاطر نشان کرد: فصل تابستان که به فصل خرماپزان در هرمزگان مشهور است گرمای آن باعث رشد سریع تر میکروب ها در خورها شده و بوی تعفن آن بیشتر افزایش می یابد.

 ورود آب فاضلاب خورها به دریا بزرگترین مشکل

زیست محیطی بندرعباس

آبتین امیری، عضو شورای شهر بندرعباس اظهار کرد: استان هرمزگان با دارا بودن یک هزار و ۲۰۰ کیلومتر مرز دریایی در حال حاضر سواحل آن از آلودگی‌های آلی و فاضلاب‌های شهری، صنعتی و محیطی که باعث زشت جلوه دادن آن شده رنج می برد.عضو شورای شهر بندرعباس با بیان اینکه خورها و ورودی‌های فاضلاب به طور مستقیم آلودگی را وارد دریا می کند، تصریح کرد: به دلیل نبود زیرساخت های مناسب جمع آوری،  فاضلاب های شهری بدون تصفیه اولیه وارد دریا می‌شود و باعث آلودگی دریا می شود.

امیری با اشاره به اینکه بندرعباس هفت خور و حدود ۴۰ کانال بزرگ و کوچک انتقال فاضلاب، روان آب و سیلاب بارندگی‌ها به دریا را انجام می‌دهند، خاطرنشان کرد: آلودگی دریا در سواحل بندرعباس به دلیل ورود پساب فاضلاب و روان آب‌های سطحی به دریا را می‌توان به‌عنوان بزرگ‌ترین مشکل زیست ‌محیطی شهر بندرعباس نام برد که پس از گذشت بیش از یک دهه، مشکل آلودگی ساحل هنوز رفع نشده است./هرمز

 

دیدگاه ها (0)
img