29

آبان

1403


اجتماعی

24 مرداد 1397 07:56 0 کامنت

صبح ساحل ، اجتماعی -  اعظم رام:«از 22 مردادماه جاری  ثبت نام بدون کنکور دوره های کاردانی و کارشناسی به مدت یک هفته آغاز شده است و متقاضیان می توانند در ۹مرکز در ۱۱۳کد رشته محل ثبت نام نمایند که از این تعداد ۷۹ رشته مقطع کاردانی و مابقی کارشناسی هستند» .

این مطلب را رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان هرمزگان در جمع خبرنگاران بیان داشت و ادامه داد:  ثبت نام 34 رشته مقطع کارشناسی از 29 مرداد تا چهار شهریور انجام می شود.

دکتر موسی جاودان تعداد رشته های تحصیلی در دانشگاه علمی کاربردی هرمزگان از 255 رشته محل به 113 رشته محل کاهش دانست که  برخی از رشته های غیر ضرروی و خارج از چارچوب آموزشی این دانشگاه حذف شده اند.

وی همچنین از کاهش تعداد مراکز زیر مجموعه دانشگاه هم از 25 مرکز به 9 مرکز خبر داد . دکتر جاودان این را هم اضافه کرد که  در این مورد  اداره های دولتی از داشتن مراکز آموزشی فنی و حرفه ای منع شده اند.

این مقام مسوول یادآور شد:دانشگاه جامع علمی کاربردی استان هرمزگان دارای ۲۵ مرکز دربندرعباس ،میناب ،قشم،کیش،بندرلنگه و پارسیان واقع شده اند.

 همکاری شرکت ها و اداره های دولتی برای گذراندن 

دوره کارورزی دانشجویان 

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان هرمزگان گفت: رسالت اصلی دانشگاه تربیت افراد ماهر، آموزش نیروهای مهارتی وکارآفرین است و دانشگاه جامع علمی کاربردی بدنبال تربیت افراد با بینش کار آفرینی است .

دکتر جاودان با بیان اینکه در اینن مورد دانشجویان باید ۴۰۰ساعت کار عملی را بگذرانند ادامه  داد:بر اساس تحقیقات انجام شده ۸۴وشش دهم درصد فارغ‌التحصیلان شاغل هستند و بر اساس نظر سنجی ۷۰درصد دانش آموختگان این دانشگاه پس از فراغت از تحصیل دارای شغل می شوند.

وی در ادامه  خواستار همکاری شرکت ها و اداره های دولتی برای گذراندن دوره کارورزی دانشجویان و کار آنان با دستگاه های مورد نیاز شد و گله ای هم داشت از ارگانها و ادارات مختلف که دانشجوها را پذیرا نیستند .

دکتر جاودان  با بیان اینکه اداره ها برای گذراندن دوره کارورزی، با دانشجویان همکاری کنند گفت:تا زمانی که دانشجو با وسایل و تجهیزات کار نکند، مهارتی کسب نمی کند اما شرکت ها و اداره های دولتی بنا به برخی ملاحظه هایی که به نظر نادرست می رسد، اجازه این کار را نمی دهند.

وی این را هم تصریح کرد که تا زمانی که دانشجو در اسکله کار نکند یا در چرخه نگهداری هواپیما فعالیتی نداشته باشد در آن رشته ماهر نخواهد شد.

دکتر جاودان با تاکید بر رسالت دانشگاهها در تربیت نیروی ماهر و کارآفرین   و اینکه  اجرای دوره های کاربینی و کارورزی در همین راستا است اضافه کرد:رویکرد دانشگاهها باید به سمت  نسل سوم و چهارم یعنی کار آفرینی و آینده نگری باشد.

وی با بیان اینکه ایران با بیش از 3هزارو850 مرکز علمی و دانشگاهی دارای بیشترین تعداد دانشگاه در منطقه است افزود:طبیعتاً  با تغییر  رویکرد به سمت تربیت نیروی ماهر و دارای بینش کار آفرینی می توانند در رشد و توسعه اشتغال و تحقق اقتصادی موفق باشند که درهمین  راستا دانشگاه جامع علمی کاربردی مشوق هایی را در نظر گرفته است .

تسهیلات تاسیس شرکت های نوآور با کارمزد دو درصد

«مراکزی که شرکت های نو آور را تأسیس کنند ۵۰۰میلیون ریال تسهیلات با کارمزد دو درصد دریافت می‌نمایند». رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان را بیان کرد  و گفت:همچنین طرحی در حال بررسی‌ است که برای فارغ‌التحصیلان کارآفرین تسهیلات با کارمزد پایین اختصاص یابد . 

 انصراف برخی مراکز از پذیرش دانشجو

دکتر جاودان در خصوص انصراف برخی مراکز از پذیرش دانشجو گفت: ۵ مرکز خصوصی از پذیرش دانشجو انصراف داده اند و در مجموع ۱۲مرکز نتوانستند در سال جدید پذیرش دانشجو داشته باشند .

وی در رابطه با  عدم مجوز پذیرش دانشجو به سه مرکز علمی کاربردی استان اظهار داشت: به مرکز علمی کاربردی هوانوردی به دلیل عدم وابستگی به ایرلاین اجازه گرفتن دانشجو داده نشد . 

به گفته وی همچنین مرکز تایدواتر بندرعباس که بزرگترین مرکز به جهت تامین نیروی متخصص بخش دریایی محسوب می شود ،از سال ۱۳۹۳نواقصی داشته که متاسفانه علیرغم تلاشهای انجام شده و ارتباط و پیگیری از طریق نمایندگان استان در مجلس نتوانستیم پذیرش دانشجو داشته باشیم.

مرکز علمی کاربردی هلال احمر میناب هم خودش از پذیرش دانشجو انصراف داده است .

 آگاهی مردم جامعه از همه اخبار تلخ و شیرین

 و اتفاقات و رویدادهای درون و برون جامعه 

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان هرمزگان  که در مراسم تجلیل از خبرنگاران حوزه دانشگاه  سخن می گفت یکی از مهمترین اصول یک جامعه مردم سالار، اطلاع مردم جامعه از اخبار و اتفاقات بدون سانسور و عاری از تحریف ذکر کرد و گفت:جامعه ای که بخواهد مردم پویا ، با نشاط و سرزنده داشته باشد، ابتدایی ترین شرط آن آگاهی یافتن مردم جامعه از همه اخبار تلخ و شیرین و اتفاقات و رویدادهای درون و برون جامعه بر اساس واقعیت موجود و بر مبنای صداقت می باشد.

دکتر جاودان اظهار داشت:در جامعه ای که بخش های خاصی از رویدادها، با نوعی تحریف و با سلیقه افراد و اشخاص خاص و ذینفع و ذی نفوذ به افکار عمومی جامعه تزریق می شود، رفته رفته اعتماد عمومی مردم نه تنها نسبت به رسانه ی عمومی و خصوص بلکه به کل جامعه کاهش می یابد و موجب می شود عظیم ترین سرمایه اجتماعی یک جامعه که همانا اعتماد مردم می باشد رو به افول نهد.

وی ادامه داد: این موضوع یکی  از بزرگترین و پرخطرترین آسیبهای اجتماعی محسوب می شود و موجب افزایش فشارهای روانی-اجتماعی حاصل از بی اعتمادی را به دنبال دارد که این امر به نوبه خودش موجب رفتارهای دفاعی دیگری از جمله فرافکنی می باشد.

دکتر جاودان گفت:به علاوه، تفاوت های فردی و ویژگی های شخصیتی هر خبرنگاری در نوع و نحوه معنا بخشی به رویدادهای و حوادث جامعه می تواند اخبار متفاوت و گاه متناقضی را در جامعه نشر دهد که هر کدام  از آنان ممکن است با واکنش های خاصی از سوی مسؤلین جامعه از جمله انکار، توجیه، تکذیب، خنثی سازی و دلیل تراشی را  به دنبال دارد که موجب می شود روان جامعه را به هم بریزد.

وی تاکید کرد: خبرنگاران در صورت آزادی عمل می توانند  به عنوان راویان و ناشران اخبار و انعکاس دهنده رویدادهای واقعی و بدون تحریف در جامعه باشند که این امر مستلزم احساس امنیت روانی و تأمین وضعیت اقتصادی خبرنگاران می باشند تا بتوانند اخبار صحیح و واقعی را به اطلاع مردم جامع خود برسانند.

دکتر جاودان افزود: هر چند هستند خبرنگارانی که با تمام مشکلات و نگرانی ها رسالت اصیل خود را که آگاهی بخشی واقعی به جامعه است به هر نحوی به دوش می کشند و از هیچ مانعی در انجام بهینه این امر مضایقه نمی کنند. 

 نقش رسانه و خبرنگار در اعمال و رفتار مسوولین 

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان هرمزگان با بیان اینکه  در شرایطی که مسوولین و متولیان یک جامعه احساس کنند که اعمال، رفتا و عملکرد واقعی آنان بدون تحریف، بزرگنمایی، اغراق و تحریف و بدور از تعصبات و غرض ورزی و گرایش های فکری و سیاسی توسط رسانه  به اطلاع مردم جامعه می رسدافزود:اینها  احساس تعهد، انگیزه، پاسخگویی و مسولیت پذیری بیشتری را احساس و ادراک خواهند و در عملکرد خود دقت بیشتری را به خرج می دهند.

وی یادور شد:اینجاست که نقش رسانه و خبرنگار واقعی به درستی نمایان خواهد شد و این به منزله پیشرفت اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی بزرگی برای جامعه محسوب می شود.

به گفته دکتر جاودان ،دادن آزادی عمل به خبرنگاران موجب پیشرفت همه جانبه اجتماعی و محصور و دربند کردن آنان موجب بروز و ظهور آسیب ها و مشکلات فراوانی را به دنبال خواهد داشت.

پس راز موفقیت و پیشرفت اجتماعی پوپولیست ها، عوامفریبان،  باندبازان و فسادهای سازمانی محصول تهدید، تطمیع و سرکوب کردن خبرنگاران و صدای واقعی مردم یک جامعه می باشد.

وی مهمترین شاهراه کاهش آسیب های اجتماعی، فسادهای اداری و سازمانی را  احساس امنیت خبرنگاران برای انجام رسالت خطیر خود بدون ترس و نگرانی عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: هرچند چنین ماموریتی خطراتی به دنبال خواهد داشت که برای خدمت به خلق خدا ، آبادانی و پیشرفت جامعه راه چندانی جز پذیرش بدون قید و شرط این رسالت دیده نمی شود. 

 

دیدگاه ها (0)
img