12

مهر

1403


اجتماعی

26 شهریور 1397 08:22 0 کامنت

صبح ساحل ، اجتماعی - دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: فرهنگ اصیل ایرانی _ اسلامی زمینه ساز توسعه پایدار کشور است. وی افزود : ۱۰ هزار نفر در شورای فرهنگ عمومی کشور عضویت دارند. 

سید محمدرضا موالی زاده در نشست شورای فرهنگ عمومی استان هرمزگان به تعریف فرهنگ عمومی و رابطه آن با فرهنگ پرداخت و عنوان کرد: رابطه بین فرهنگ عمومی و فرهنگ، رابطه عموم و خصوص مطلق است؛ به این معنا که هر موضوعی كه در حوزه فرهنگ عمومی است فرهنگی است اما هر موضوعی كه فرهنگی است الزاماً در حوزه فرهنگ عمومی نیست.

وی با بیان اینکه به عبارتی فرهنگ عمومی، شناسنامه مردم یک جامعه محسوب می شود و رفتارهای قابل پیش بینی در یک جامعه را نشان می دهد، افزود: مختصات فكری و رفتاری یك جامعه در قلمرو فرهنگ عمومی تعریف می‌شود.

موالی زاده، اظهار کرد: عشق و ارادات مردم نسبت به اهل بیت(ع) و راهپیمایی اربعین که از چند سال پیش شکل گرفته یكی از مؤلفه‌های قدرتمند فرهنگ عمومی در کشور است.

وی همچنین از نوروز، انتخابات و عزاداری ها به عنوان دیگر مولفه های قدرتمند فرهنگ عمومی نام برد و بیان کرد: اینكه ایرانیان مردمانی آزاده هستند و زیر بار حرف زور نمی‌روند، نكته مهمی است یعنی در شرایط كنونی كه دشمن چنگ و دندان نشان می‌دهد می‌بینید كه ملت ایران محكم و استوار و یكپارچه در مقابل دشمن ایستاده‌اند و زیر بار حرف زور نمی‌روند و این نیز جزو مؤلفه‌های قدرتمند فرهنگ عمومی محسوب می شود.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، با اشاره به اینکه در چندین جلسه این شورا به موضوع آسیب شناسی پرداخته که ماحصل آن تعریف چهارچوب ها و اتخاذ تصمیمات در سرفصل های مختلف شد، اذعان کرد: رویکرد ما نسبت به موضوعات، عملیاتی، اجرایی، میدانی و کاربردی است و معتقدیم که خروجی نشست ها باید به صورت ملموس مشخص شود.

وی افزود: تصمیم گرفته ایم که از برگزاری همایش های پرهزینه و کم اثر و انجام پژوهش های صرف نظری و غیرکاربردی پرهیز کنیم.

موالی زاده در تشریح سرفصل های کاری شورای فرهنگ عمومی، گفت: در رابطه با سرفصل«گفتان سازی اقتصاد مقاومتی»، سه برنامه ترویج فرهنگ كار در كشور و كار جمعی، اصلاح الگوی مصرف و نهادینه سازی فرهنگ سخت کوشی تعریف شده است.

وی تصریح کرد: امروز پی برده ایم که در بسیاری از زمینه‌ها مصرفمان مدیریت شده نیست و به عنوان مثال میزان دورریز مواد غذایی ما به اندازه یارانه‌ای است كه در کشور پرداخت می شود.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور از فرش دستباف و قنات در کشور و دریانوردی در هرمزگان به عنوان فرهنگ سخت کوشی نام برد و اظهار کرد: همه باید تلاش كنیم تا این فرهنگ احیا و نهادینه شود.

وی، مصرف بهینه آب و برق، افزایش مصرف کالای ایرانی، سرمایه اجتماعی(فرهنگ گفتگو و مفاهمه و پرهیز از قضاوت درباره دیگران) را از دیگر سرفصل ها ذکر و بیان کرد: وقتی نسبت به هم قضاوت می‌كنیم بر مبنای منطق ریاضی كلاسیك قضاوت می‌كنیم یا خوب یا بد یا سیاه یا سفید و غیره در حالی كه این منطق درستی نیست و در ریاضی منطق دیگری به نام منطق ریاضی قاضی یعنی بین صفر تا یك بی نهایت گزینه وجود دارد.

موالی‌زاده افزود: ذهن ما در برخی مواقع تعمیم‌گراست، گاهی به جای اینكه فیلم بگیریم، عكس می‌گیریم و یك رفتار می‌شود مبنای قضاوت ما به عنوان مثال وقتی به شهری می‌رویم فردی با ما برخورد خوبی نمی‌كند و ما آن رفتار را به كل اهالی شهر تعمیم می‌دهیم.

وی، از اخلاق عمومی، زنان و خانواده، بهداشت، سلامت و نشاط اجتماعی، آسیب‌های اجتماعی، دین و فرهنگ، روح ملی و شخصیت میهنی،، خردورزی و استقلال گرایی، ایثار و شهادت، جوانان و ظرفیت‌های آنان، مصرف فرهنگی، محیط زیست، معماری و شهرسازی و فضای مجازی را به عنوان دیگر سرفصل‌های شورای فرهنگ عمومی نام برد.

قانون گرایی حلال مشکلات امروز جامعه است

نماینده ولی فقیه و رئیس شورای فرهنگ عمومی استان هرمزگان گفت: نهادینه شدن قانون گرایی و تبدیل آن به فرهنگ عمومی، حلال مشکلات امروز جامعه است.

آیت الله غلامعلی نعیم آبادی نیز در این نشست ضمن تسلیت ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان، از قانون گریزی به عنوان اشکال اساسی در جامعه نام برد و تصریح کرد: اگر موضوع قانون گرایی در جامعه به فرهنگ غالب تبدیل شود بسیاری از معضلات و آسیب ها از بین می رود.

وی با طرح این پرسش که دستگاه های متولی از جمله صدا و سیما برای ترویج فرهنگ قانون گرایی چه اقداماتی انجام داده اند، افزود: در مملکت ما اتفاقات خوب زیادی رخ داده است که نمونه آن خوب درخشیدن در دفاع مقدس است.

آیت الله نعیم آبادی در ادامه با قدردانی از شورای فرهنگ عمومی کشور، اظهار داشت: تکثیر و اضافه کردن فصول در عناوین نشست های شورا مشکلی را حل نمی کند بلکه باید چند فصل مهم انتخاب و روی آنها کار شود.

وی همچنین با اشاره به گرانی های اخیر، علاج گرانی را ترزیق کالا به بازار دانست و بیان کرد: در گرانی های اخیر، مردمی مقصر هستند که به سمت خرید هجوم می برند؛ هجوم شش میلیون نفر برای خرید خودرو به سامانه فروش باعث گرانی خودرو می شود.

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان هرمزگان از بی اعتمادی به دولت به عنوان یکی دیگر از آسیب های فرهنگی اجتماعی یاد کرد و گفت: مردم ترکیه برای جلوگیری از کاهش ارزش پول ملی به کمک دولت آمدند اما مردم کشورمان به درخواست حمایت دولت پاسخ ندادند که باید دلایل این تفاوت رفتار در شورای فرهنگ عمومی بررسی و نتیجه آن به مردم بیان شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، بیکاری و تلاش برای پشت میزنشینی را یکی دیگر از آسیب های فرهنگی اجتماعی برشمرد و افزود: علم مقدمه عمل و برای تسط بر طبیعت است اما از آن برای فرار از طبیعت بهره می گیریم.

نعیم آبادی با تاکید بر اینکه فرهنگ کار و اشتغال باید درست معنا شود، خاطرنشان کرد: بیش از سه میلیون افغانی در ایران حضور دارند و حتی یک نفر از آنها نیز بیکار نیست؛ پس می توان نتیجه گرفت که کار وجود دارد اما کارکُن نیست، زیرا روحیه کار در کشور ما مرده است.

وی همچنین به شعار سال و ضرورت حمایت از کالای ایرانی اشاره و عنوان کرد: هنوز بسیاری از کارخانه ها در کشور به صورت دستی کار می کنند که ابتدا باید بروز شوند تا قابلیت رقابت پیدا کنند و دولت باید از کارخانه ها حمایت کند.

نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس یادآور شد: کارخانه ارج با سابقه حدود 80 سال بخاطر تجهیز نشدن به ماشین آلات روز، یخچال هایی تولید می کند که هنوز به بازار نیامده، نیازمند تعمیر هستند.

نماینده ولی فقیه و رئیس شورای فرهنگ عمومی استان هرمزگان در بخش پایانی سخنان خود از رشوه به عنوان آسیب جدی جامعه امروز نام برد و اظهار کرد: علت بوجود آمدن عاشورا، رشوه هایی بود که یزیدیان به دانه درشت های آن روز دادند تا امام را تنها بگذارند؛ امروز نیز یکی از عوامل فساد در جامعه، رشوه است که اگر جلو گرفته نشود مملکت را نابود می کند.

دیدگاه ها (0)
img