اقتصادی
صبح ساحل ، اقتصادی محمد کرمی// مدیر عامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان گفت: با توجه به کمبود میزان بارش و مشکلاتی که در تامین آب از منابع زیر زمینی وجود داشت ..
صبح ساحل ، اقتصادی محمد کرمی// مدیر عامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان گفت: با توجه به کمبود میزان بارش و مشکلاتی که در تامین آب از منابع زیر زمینی وجود داشت هرمزگان تابستان را با کمترین میزان تنش آبی پشت سر گذاشت.
هوشنگ ملایی در جمع خبرنگاران افزود : همواره تلاش شده تا بهترین خدمات به مشترکان ارائه شود اما کمبود بارش و خشکسالی های پی در پی در کشور و استان در کنار برداشتهای بیرویهای که از منابع آب انجام می شود، تأمین آب شرب را با چالشهای جدی مواجه ساخته است.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای هرمزگان در ادامه وضعیت منابع آب استان را مورد اشاره قراردادوبا بیان اینکه از ابتدای مهرماه امسال هیچ آبی از میناب برای تأمین آب بندرعباس انتفال نیافته است ، تصریح کرد: وضعیت سد استقلال میناب خوب نیست و حتی سه میلیون مترمکعب هم از حجم مرده آن استفاده شده است.
وی با بیان اینکه استان هرمزگان در سال گذشته در دوره آماری 50 سال گذشته خود چنین سالی را تجربه نکرده بود، افزود: حدود 62 میلیمتر میانگین بارندگی بوده و چیزی حدود 80 درصد کاهش بارندگی داشتیم.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای هرمزگان ادامه داد: 10 رودخانه در استان داریم که مطالعات آنها در حال انجام است تا سدهایی برای مهار و استفاده از این آبها که به سمت دریا میرود ایجاد شود.
ملایی با تأکید بر لزوم اصلاح الگوی کشت در استان هرمزگان خاطرنشان کرد: پروژهها شامل تأمین و انتقال آب و حفاظت از آب است، در بخش حفاظت کار آماربرداری و جمعآوری منابع آب در حال انجام است، کارهای عملیات صحرایی انجام شده و تجزیهوتحلیل آمار دارد صورت میگیرد، طرح تهیه نقشه جامع منابع آب استان در حال انجام است، یکی از بحثهای حفاظت، حفاظت رودخانهها و سواحل دریا است و مطالعات آن نیز در حال انجام است، نقشه اطلس رودخانههای استان را تهیه کردیم، مطالعات حریم خورهای بینالمللی استان آغاز شده است، 70 درصد پیشرفت فیزیکی در مطالعات خور شور شیرین انجام شده و خور خوران نیز در دست اقدام است.
وی ادامه داد: مطالعات ساخت 10 سد شامل رودخانه سدیج، شریفی، مرک، زرانی، جاماش، ده شیخ، برآفتاب، کمش، مهران و کل در استان در حال انجام است که پس از تکمیل مطالعات بحث عملیات آن اجرایی می شود؛ اجرای تأمین آب از سدهای کوچک نیز در دست اقدام است.مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای هرمزگان اضافه کرد: از پروژههای در حال انجام سد سرنی 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، از پروژههای دیگر مسئله فرونشست دشتهای شهرستان میناب بوده که چندین طرح در این خصوص داشتهایم، طرح بهسازی حدود 11 هزار هکتار از اراضی دشت میناب را داشتهایم که دو هزار هکتار آن تقریباً تمام شده و در مرحله نصب تجهیزات هستیم و فاز دوم با مساحت دو هزار و 500 هکتار در باغات میناب در دست اقدام است، تلاش میکنیم در سالهای آینده مسئله بهسازی کانالهای آب را داشته باشیم و راندمان انتقال را بالا ببریم و با جهاد کشاورزی هماهنگی شده که شبکههای آبیاری تحتفشار در این اراضی انجام شود.
ملایی بیان کرد: 60 حلقه چاه در دشتهای میناب داشتیم تا از خشکی اراضی آن جلوگیری کنیم، طرح حدود 500 هکتاری پاییندست سد شمیل را نیز با هدف توسعه گلخانهای اجرا کردیم که واگذاری آن توسط جهاد کشاورزی در حال انجام است.
وی با اشاره به اینکه در حال ساماندهی رودخانه گز در شهرستان سیریک که در زمان بارندگی روستاهای این شهرستان را دچار سیل میکند هستیم، افزود: همچنین در شهرستان پارسیان نیز ساماندهی در حال انجام است که حدود 30 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و در محدوده بندرخمیر ساماندهی شهر رویدر و احداث دیواره را داشتیم که پیشرفت فیزیکی خوبی داشته است.مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای هرمزگان با بیان اینکه در بندرعباس همکاریهای خوبی با شهرداری داشتیم و مطالعات خورهای شهر شروع شده است، اظهار کرد: مطالعه خور داماهی بالادست خور نایبند و بهسازی خور مجموعه منازل نیروی دریایی هدیش در حال انجام است.
ملایی اضافه کرد: برای مدیریت چالش تأمین آب شرب شهر بندرعباس مجبور شدیم در حاشیه سدهای شمیل و نیان حفر چاههای زیرزمینی داشته باشیم، این پروژه را نیز با توجه بهضرورت از اول فروردین امسال شروع کردیم و به مرحله اجرا رساندیم، ساماندهی چشمه سبز پوشان در حاجیآباد را نیز داشتیم که کیفیت آب بسیار عالی دارد.
وی با اشاره به اینکه سدی در محدوده حاجیآباد داریم که 80 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، تصریح کرد: طرحهای کوچک بسیاری برای تأمین و انتقال آب در سراسر استان داریم.وی با بیان اینکه پدافند ایجاب میکند که سیستمهای تأمین آب مختلفی را بهطور همزمان داشته باشیم چراکه سیستم آبشیرینکن هم قابل آسیب هستند و آبشیرینکنهای آر او با یک کشند قرمز از بین میروند، افزود: حفاریها و سدسازیهایی که صورت میگیرد نیز به همین دلیل بوده و کارهای بزرگی در این زمینه صورت گرفته است.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای هرمزگان با بیان اینکه با همه مشکلات ما امسال یک چاه در میناب برای تأمین آب شرب ایجاد نکردهایم، ابراز کرد: تأمین آب شرب مردم از خطوط قرمز است و اگر روزی مجبور شویم این کار را نیز خواهیم کرد اما هنوز این اتفاق نیفتاده است.ملایی با اشاره به اینکه سد نیان کاملاً خشک شده و سد شمیل و جگین و استقلال نیز به حجم مرده خود رسیدهاند، اظهار کرد: مصرف زیاد آب، ماهیت بخش کشاورزی بوده اما رویکرد کشت در کشور در حال تغییر است، مصرف آب در بخش گلخانهای حدود 8 - 9 برابر کاهش میابد و بازدهی آن 10 برابر افزایش داده می شود.
وی با بیان اینکه هرمزگان یکی از بهترین مناطق برای ایجاد گلخانه است، افزود: تغییر الگوی کشت در کل کشور در حال انجام است برای مثال کشت برنج بهجز در چند استان در جایی انجام نمیشود و یا کشت هندوانه کاهش مییابد، در هرمزگان نیز کشت هندوانه و ذرت را کاهش میدهیم و از کشتهای جایگزین استفاده میکنیم و برای توسعه کشت گلخانهای در تلاش هستیم.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای هرمزگان با اشاره به اینکه پیشبینی میکنیم در سال 98 بخشی از تأمین آب شهرستان بشاگرد از سد جگین صورت بگیرد، تصریح کرد: حدود 50 میلیارد تومان از دفتر مقام معظم رهبری و از محل اعتبارات استانی برای طرح آبرسانی به شهرستان بشاگرد اختصاص داده شده است.ملایی با بیان اینکه از ابتدای سال بیش از 57 هکتار رفع تصرف حریم رودخانهها را داشتهایم، عنوان کرد: تا مردم به ما کمک نکنند حفاظت از رودخانههای استان غیرممکن است؛ در هرمزگان 4 هزار و 301 چاه فرم 5 غیرمجاز داریم، برای سه هزار و 203 چاه رأی صادر شده و 956 چاه تعیین تکلیف شدهاند، همچنین پرونده هزار و 311 چاه به کمیسیون آبهای زیرزمینی رفته است و 957 رأی در این خصوص صادر شده، 565 رأی به ضرر کشاورزان و 392 رأی نیز به نفع آنان صادر شده است.
وی افزود: بر اساس رأی قاضی در خصوص چاههای فرم یک، حدود دو هزار و 500 چاه مربوط به قبل از سال 85 بودهاند، که تخصیص آب تمامی این چاهها داده شده است، تاکنون 566 مجوز نصب منصوبات آبیاری تحتفشار نیز صادر کردهایم.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای هرمزگان با اشاره به اینکه به آبشیرینکنهای سواحل که به سفرههای زیرزمینی آسیب نزنند برای بخش کشاورزی مجوز خواهیم داد، ابراز کرد: بخشی از صنایع غرب بندرعباس نیازهای آبیشان از طریق آبشیرینکن تأمین می شود، 20 هزار مترمکعب از آب شرب بندرعباس نیز از طریق آبشیرینکنها تأمین می شود.
ملایی با اشاره به اینکه در بحث اصلاح الگوی کشت با 5 استان همجوار جلسهای داشتیم تا بتوانیم هماهنگی در این بخش صورت بگیرد، افزود: تا مادامیکه پایداری در بخش کشاورزی ایجاد نشود و گلخانهها ایجاد نشود شیرین سازی آب دریا برای این بخش بهصرفه نخواهد بود.
نظرسنجی
اخبار مرتبط
برای چاه های کشاورزی هرمزگان قبل ازسال 85 پروانه صادر می شود
ذخیره سد استقلال میناب تا پایان سال برای بندرعباس کفایت میکند
عملکرد صد روزه شرکت آب منطقهای هرمزگان در دولت دوازدهم تشریح شد
کاهش 60 درصدی بارندگیهای کشور در سالجاری
نفسهای سد استقلال میناب به شماره افتاد
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار
پیشگیری و درمان بیماریهای گوارشی و کبدی با کمک بهترین متخصص بندرعباس
پیشتازی ایران از قطر در برداشت گاز میادین مشترک
تصادف اتوبوس با تانکر سوخت در جاده زاهدان
بازدید مسئولان عالیرتبه کشور از غرفه «جامُش»
ثبتنام در نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ از ۷۶۵ هزار نفر گذشت
جامُش؛ غرفه برتر بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی محیط زیست