اقتصادی
صبح ساحل ، اقتصادی - مدیر عامل شركت آب منطقه ای هرمزگان عنوان كرد: كمبود بارش در پاییز و پیش بینی كمبود بارش در زمستان باعث تشدید محدودیت های آبی در استان شده است.
صبح ساحل ، اقتصادی - مدیر عامل شركت آب منطقه ای هرمزگان عنوان كرد: كمبود بارش در پاییز و پیش بینی كمبود بارش در زمستان باعث تشدید محدودیت های آبی در استان شده است.
هوشنگ ملایی بیان كرد: در 21 ماه گذشته هیچگونه بارش تاثیر گذاری در حوزه آبریز سدهای استان نداشته كه این امر مشكلات زیادی را به همراه داشته است.
وی در ادامه اظهار كرد: در صورت بارش مناسب در فصل زمستان و وجود آب در مخزن سدهای استقلال، شمیل ، نیان و آبگیری سد سرنی میتوان به تابستانی با تنش كمتر امیدوار بود.
این مقام مسئول از شرایط و وضعیت منابع آب های زیر زمینی استان هرمزگان گفت: با توجه به وجود 54 دشت ممنوعه در استان همچنین شرایط بحرانی دشت میناب توانستیم بعد از چهار دهه انتقال آب از میناب به بندرعباس را متوقف كنیم.
مدیر عامل شركت آب منطقه ای هرمزگان در ادامه افزود: تعداد 12 هزار و 332 چاه، چشمه و قنات در بندرعباس، میناب و خمیر وجود دارد كه غالب انها غیر قابل بهره برداری هستند.
ملایی با تاكید بر اینكه تعداد چاه ها تنها در استان طی 45 سال اخیر به 23 هزار عدد رسیده تصریح كرد: افزایش 190 درصدی شوری آبخوان این بحران را برای ما پر رنگتر می كند.
وی در ادامه در خصوص اعلام بارندگی در استان اعلام كرد: كاهش بارندگی سال آبی 96-97 استان هرمزگان نسبت به دوره دراز مدت منفی 95 درصد و کاهش بارندگی حوزه های آبریز سدهای استان نسبت به بلند مدت منفی 92 درصد بوده است.
مدیر عامل شركت آب منطقه ای هرمزگان گفت: در میزان جریان های سطحی سالانه نیز با 65 درصد كاهش رو به رو هستیم.
این مقام مسئول عنوان كرد: در حال حاضر با میزان تولید هزار و 580 لیتر برثانیه آب بندرعباس و خمیر از چاههای زیر دست سد نیان، چاههای حاشیه سد شمیل، چاه قنات سد شمیل و سیستم جمع آوری نشت آب سد شمیل تامین می شود.
ملایی در بخش دیگری از این نشست در خصوص چاه های فاقد پروانه استان و بررسی موضوع نحوه پلمپ و انسداد چاهها بیان كرد: چاه هایی هستند که قبل از سال 85 حفر شده اند که در آمار وزارت نیرو وجود دارند و براساس قانون تعیین تکلیف چاه های فاقد پروانه (مصوب سال 89 مجلس) مشمول پروانه هستند.
وی افزود: آمار این چاه ها در استان هرمزگان 4004 حلقه است که 2093حلقه از این چاهها تا کنون شناسایی و تشکیل پرونده انجام شده است.این مقام مسئول اضافه كرد: در 721حلقه از چاهها وضعیت اراضی نامشخص است که، منابع طبیعی و جهاد کشاورزی بایستی تعیین تکلیف نمایند همچنین اراضی تحت پوشش304 حلقه از چاهها ( به وسعت 1821 هکتار) اراضی ملی اعلام شده است.
وی با اشاره به انسداد 107 چاه و پلمپ 978 در سال 97 اظهار كرد: پرونده های زیادی به بخش قضایی برای تعیین تكلیف فرستاده شده است كه تاكنون تعداد کل احکام و دستورات قضائی اخذ شده تا پایان آبان ماه سال جاری هزار و 587 فقره بوده است.
این مقام مسئول در ادامه گفت: برنامه تامین آب شرب از سد جگین در سال آبی 98-97 در حوزه آب شرب از سد جگین 3 میلیون مترمکعب، میزان آب کشاورزی 50 میلیون مترمكعب و میزان تبخیر سالیانه 19 میلیون مترمكعب است.
مدیر عامل شركت آب منطقه ای هرمزگان با تاكید بر تكمیل تصفیه خانه شهر میناب در راستای تامین آب شرب مردم این شهر بیان كرد: نیاز مصرفی شهر میناب 200 لیتر بر ثانیه است كه بر اساس پیش بینی ها با اتمام تصفیه خانه میناب و رفع كمبود بودجه هزار میلیارد ریالی این برنامه محقق شود.
ملایی در پایان عنوان كرد: بخشی از سد سرنی برای آبگیری در صورت بارش اماده انتقال آب است كه میتوان بسیاری از مشكلات آبی شهر میناب را رفع كرد.
نظرسنجی
اخبار مرتبط
برای چاه های کشاورزی هرمزگان قبل ازسال 85 پروانه صادر می شود
ذخیره سد استقلال میناب تا پایان سال برای بندرعباس کفایت میکند
عملکرد صد روزه شرکت آب منطقهای هرمزگان در دولت دوازدهم تشریح شد
کاهش 60 درصدی بارندگیهای کشور در سالجاری
نفسهای سد استقلال میناب به شماره افتاد
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار
پیشگیری و درمان بیماریهای گوارشی و کبدی با کمک بهترین متخصص بندرعباس
پیشتازی ایران از قطر در برداشت گاز میادین مشترک
تصادف اتوبوس با تانکر سوخت در جاده زاهدان
بازدید مسئولان عالیرتبه کشور از غرفه «جامُش»
ثبتنام در نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ از ۷۶۵ هزار نفر گذشت
جامُش؛ غرفه برتر بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی محیط زیست