اجتماعی
صبح ساحل ، اجتماعی - شیر مادر اثرات فراوانی در رشد جسمی کودک دارد، اما بسیاری از روانشناسان معتقدند که درکنار آن، در آغوش گرفتن و بغل کردن کودک ...
صبح ساحل ، اجتماعی - شیر مادر اثرات فراوانی در رشد جسمی کودک دارد، اما بسیاری از روانشناسان معتقدند که درکنار آن، در آغوش گرفتن و بغل کردن کودک هنگام شیر دادن عامل اصلی رشد جسمی و روانی کودک به شمار میرود.
دکتر اسماعیل خوش نظر، متخصص روانشناسی کودک در گفتوگو با ایسنا، درباره قوانین شیردادن به کودکان توضیح میدهد: شیر دادن به کودک از نظر روانشناسی دارای پایهها و دیدگاههای تحلیلی عمیق و پیچیدهای است.
در همین راستا رواندرمانگران تحلیلی درباره این مسئله معتقدند که شیر دادن موضوع اصلی نیست بلکه لمس و در آغوش گرفتن موضوع اصلی رشد جسمی و روانی کودک است که آن را تحت تاثیر قرار میدهد.
به گفته وی بسیاری از رواندرمانگران از جمله «وینی کات» و «بالبی» درباره تغذیه و رشد کودک گفتهاند: در آغوش گرفتن تاثیر زیادی بر روحیه و رشد کودک دارد، به عبارت دیگر تغذیه عامل دوم و در آغوش گرفتن و نگه داشتن کودک (hold) عامل ابتدایی و اصلی رشد کودک است.خوش نظر با اشاره به اینکه در آغوش گرفتن کودک به او احساس امنیت میدهد، میگوید: در آغوش گرفتن به دو نوع «جسمی» و «روانی» تقسیم میشود.
در آغوش جسمی، مادر کودک را به شکل عادی و معمولی میان بازوانش در آغوش میگیرد، این درحالیست که هنگام در آغوش گرفتن روانی یا ذهنی، مادر با فکر کردن به نوزاد تازه متولد شده، او را به لحاظ روانی در آغوش میکشد.
در این حالت مادر در ذهن، جایی برای فرزند خود باز میکند و از این طریق کودک را در آغوش ذهنی خود جای میدهد، لذا این مسئله بسیار عمیقتر از آن است که بخواهیم صرفا با شیر دادن بر مبنای تغذیه، کودک را تامین کنیم.
خوش نر معتقد است که حتی در روستاها مادران هنگامی که برای کار کردن روی زمین کشاورزی خانه را ترک میکنند، کودک را به کمرشان میبندند، این روش بدیهیترین و سادهترین شکل ارتباط لمسی میان کودک و مادر است.
وی در ادامه درباره نحوه شیر دادن مادران شاغل به نوزاد نیز اینطور توضیح میدهد: ممکن است برخی از کودکان از شیر خشک تغذیه کنند اما مادران باید این شیر خشک را نیز با در آغوش گرفتن و لمس کودک به فرزند خود بدهند چراکه هدف اصلی تغذیه ایجاد امنیت و برقراری ارتباط میان مادر و کودک است.
این متخصص روانشناسی کودک معتقد است مادرانی که دچار افسردگی هستند ممکن است آمادگی و توانایی لازم برای تولید شیر و یا در آغوش گرفتن کودک را نداشته باشند، متاسفانه مادران افسرده به خاطر شرایط روحی که دارند توجهشان کمتر به سمت کودکشان معطوف است و انرژی لازم برای بودن با کودک خود را ندارند، این مسئله در ایجاد احساس ناامنی و سایر مشکلات روانشناختی تاثیرگذار است.
مادران مضطرب نیز به دلیل مشکلاتی که دارند یا کودک را خیلی زیاد در آغوش میگیرند یا ممکن است که بسیار کم آنها را بغل کنند. در هر دو حالت کودک احساس ناامنی و ناکامی دارد.
نظرسنجی
اخبار مرتبط
دستگیری باند سارقان طلا و جواهرات کودکان در میناب
بیمارستان های هرمزگان مجریان برتر برنامه ارتقاء کیفیت هتلینگ در کشور
کودکانی که زود بـزرگ میشوند
متولی صدور مجوز مدارس طبیعت کیست؟
اجرای طرح غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان هرمزگانی
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار