22

دی

1403


اجتماعی

03 بهمن 1397 10:42 0 کامنت

دکتر محمد جانباز مدیر کل دامپزشکی هرمزگان در ابندای جلسه با ارائه گزارشی از وضعیت تولید مرغ زنده و عرضه طیور در هرمزگان گفت: زنده فروشی مرغ مشکلات و عواقب زیادی از جمله بروز بیماری های مشترک بین انسان و حیوان و آنفلوانزای پرندگان را به همراه خواهد داشت.

دکتر جانباز از دیگر عوامل تهدید کننده سلامت جامعه را تردد غیر مجاز و بدون مجوز خودروهای حمل مرغ زنده؛ فرآورده های دامی، کود، تخم مرغ و نهاده های دامی عنوان کرد و افزود: باید برای برخورد با این معضل یک اراده جدی در بین ارگانها باشد؛ نیروی انتظامی و دستگاه قضا باید بصورت قاطع با این افراد برخورد کند و از تردد این خودروها در استان جلوگیری نماید.

وی عرضه پرندگان و سایر موجودات زنده در بازار کارگزاری بندرعباس را مخاطره آمیز دانست و اظهار داشت: سالهاست این بازار غیر مجاز در روزهای جمعه اقدام به فعالیت می کند و متاسفانه هیچ عزم جدی در این خصوص نبوده، هر چند در مقطعی بحث بر ساماندهی و انتقال این بازار به محلی جدید و خارج از شهر بود اما تا کنون به نتیجه نرسیده است.

دکتر جانباز ابراز کرد: باغ پرندگان بندرعباس از مکانهای مهم و گردشگری شهر بندرعباس است که نیازمند توجه و نظارت جدی بهداشتی است. با توجه به اینکه در این باغ گونه های مختلف پرندگان نگهداری می شود و بخشی از پرندگان این باغ نیز از بازار کارگزاری تهیه شده، لازم است؛ یک ناظر فنی و بهداشتی در باغ مسقر شود و پرندگان بصورت دوره ای غربالگری شوند.

دکتر کاووس دیندارلو معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: وقتی صحبت از سلامت است نباید سایر مسائل و مشکلات باعث عدم توجه به موضوع مهم سلامت شود؛ لذا باید اصل قضیه که تامین سلامت مردم است فراموش نشود.

دکتر داودی رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی هرمزگان با طرح این سوال از دیدگاه یک شهروند گفت: آیا دامپزشکی برای کسانی که قصد نگهداری حیوان در منزل دارند چه برنامه ای داشته و دارد؟ اگر قرار باشد من پرنده ای در منزل نگهداری کنم باید بازاری وجود داشته باشد همان طور که در سایر استانها وجود دارد. دامپزشکی باید سلامت مرغ یا حیوانات مورد نظر خانگی را تایید کند.

دکتر داودی با تاکید اینکه باید از ورود مرغ های زنده غیر قانونی و بدون مجوز به استان جلوگیری کرد اظهار داشت: با ایجاد محل های فروش رسمی حیوانات با نظارت دقیق و اطلاع رسانی و آموزش، مردم می توانند حیوانات خود را تهیه و نگهداری نمایند.

مهندس ماشاالله مریدی مدیر گروه سلامت محیط و کار مرکز بهداشت استان هرمزگان با اشاره به کودهای حیوانی مورد استفاده در برخی از شهرستانهای استان از جمله پارسیان و بندرعباس گفت: متاسفانه کود های مورد استفاده در کشاورزی جزو فضولات حیوانی خام است که بدون مجوز به مزارع کشاورزی منتقل می شود.

مهندس مریدی افزود: حداقل 6 ماه مدت زمانی است که فضولات حیوانی باید مراحل فرآوری خود را طی کند تا بتوان بعنوان کود حیوانی مناسب در مزارع کشاورزی از آن استفاده کرد.

وی اظهار کرد: طبق بررسی های انجام شده مشخص شد رابطه نزدیکی بین کود خام حیوانی که از استانهای دیگر وارد استان می شود و بیماری های اسهالی وجود دارد یکی دیگر از مشکلات این کودها بوی بد و تجمع مگس در محل دپو یا مزارع کشاورزی است.  

دیدگاه ها(0)
img