اقتصادی
سومین همایش فرصتهای سرمایهگذاری استان هرمزگان روزهای 26 و 27 فروردینماه برگزار خواهد شد.
سومین همایش فرصتهای سرمایهگذاری استان هرمزگان روزهای 26 و 27 فروردینماه برگزار خواهد شد.
این همایش در حالی برگزار میشود که انتقاداتی نسبت به عدم اطلاعرسانی بهموقع درباره این رویداد بزرگ و دستاوردهای قبلی این همایش وجود دارد. برخی از منتقدان بر این باورند رایزنیهای اقتصادی صورت گرفته برای جذب سرمایهگذار صرفاً به یک حضور در کشور خلاصهشده است و چالش و موانع موجود در ایران نهتنها امکان جذب سرمایهگذار را فراهم نمیکند بلکه سرمایهگذاران فعلی را نیز فراری میدهد.
همچنین برخی از فعالان بخش خصوصی در هرمزگان معتقدند پتانسیل و ظرفیتهای سرمایهگذاری هرمزگان مشخص است و باید موانع موجود بر سر راه تولید و جذب سرمایهگذار برطرف شود.ازجمله موانع سرمایهگذاری در ایران نوسانات ارزی و نبود ثبات اقتصادی، عدم وجود زيرساختهاي فيزيكي مناسب، ضعف بنادر، بروکراسی اداری، روند صدور مجوزهای سرمایهگذاری، قوانین مالیاتی کشور، موانع نظام بانکی، موانع حقوقی و سیاسی است.
نقش تحریمها و تردید سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری در کشور نیز کاملاً آشکار و مبرهن است.
نوشین معلمی رئیس مرکز خدمات سرمایهگذاری استان، معرفی قابلیتها و توانمندیهای سرمایهگذاری هرمزگان به سرمایهگذاران خصوصی داخلی و ایرانیان مقیم خارج، جذب سرمایه به استان و بهبود فضای کسبوکار، اتصال بیشتر اقتصاد استان با خارج از کشور جهت انتقال دانش فنی و تکنولوژی روز و برتر دنیا را ازجمله اهداف برگزاری این همایش برشمرد.
وی افزود: توسعه رابطه اقتصادی با کشورهای هدف از طریق عقد قراردادهای مشترک سرمایهگذاری با سرمایهگذاران اتباع خارجی و ایرانیان مقیم خارج از کشور، افزایش مشارکت داخلی و خارجی، تبادل اطلاعات فنی و تجاری بین سرمایهگذاران، تجار و فعالان اقتصادی شرکتکننده از دیگر اهداف این همایش است.معلمی تصریح کرد: این همایش فرصت مناسبی برای تبادل و ارتقای اطلاعات، هماهنگی و همکاری دستاندرکاران، متولیان و سایر نهادهای مرتبط با امر سرمایهگذاری، تشویق هر چه بیشتر بخش خصوصی و سرمایهگذاران علاقهمند به سرمایهگذاری در استان هرمزگان است.
وی درباره دستاوردهای همایشهای قبلی گفت: در همایشهای قبلی حدود 73 تفاهمنامه امضا شد که مسلماً همه این تفاهمنامهها به قرارداد منجر نمیشود ولی تفاهمنامههایی داشتیم که به قرارداد منجر شد و به بهرهبرداری رسید. همایش اول دستاورد چندانی نداشت اما در همایش دوم پروژههایی داشتیم بهویژه اکثر پروژههای بخش کشاورزی که به قرارداد و بهرهبرداری رسید.
رئیس مرکز خدمات سرمایهگذاری استان بیان کرد: در کنار این جلسات موانع رفع تولید و کسبوکار نیز برگزارشده است. یکی از اقدامات این مرکز در سال 97 جمعآوری تمامی کارهای سرمایهگذاری از طریق این مرکز است یعنی سرمایهگذار در هر جای کشور یا دنیا باشد میتواند روی سامانه پنجره واحد درخواست صدور مجوز بدهد و مراحل صدور مجوز را نیز دنبال کند.
مثلاً میتواند مشاهده کند نامه وی در کدام دستگاه قرار دارد و چه بخشی از کار باقیمانده است.
استاندار نیز بهعنوان ناظر عالی استان میتواند این روند را کنترل کند. این کار برای رفع بروکراسیهای اداری انجام و نتایج خوب و رضایت سرمایهگذاران را نیز به همراه داشت.
وی درباره نحوه تضمین امنیت سرمایهگذاری با توجه به تحریم شبکه بانکی و مالی کشور گفت: طبق قانون تشویق و حمایت از سرمایهگذاران خارجی، آنها میتوانند مجوز سرمایهگذاری را از وزارت امور اقتصادی و دارایی و شخص وزیر دریافت کنند. پس از صدور مجوز توسط سازمان سرمایهگذاری آنها تحت پوشش قانون تشویق قرار میگیرند و این قانون تمامی ریسکهای سیاسی را برای سرمایهگذار در نظر میگیرد و درواقع آنها را بیمه میکند.
معلمی در پاسخ به نحوه بهرهگیری از ظرفیت سرمایهگذاران خارج از کشور گفت: آنها را به این همایش دعوت کردیم تا فرصتهای سرمایهگذاری را به آنها معرفی کنیم.
با نماینده سرمایهگذاران ارتباط برقرار کردیم و حتی سرمایهگذارانی که به خاطر تحریمها نمیتوانستند وارد کشور شوند درخواست کردیم نمایندههای ایرانی خود را معرفی کنند. این امر نشان میدهد سرمایهگذاران تحریمها را چندان جدی نگرفتهاند در غیر این صورت نمایندههای خود را به ایران نمیفرستادند و حضور در اینجا برای آنان کاری عبث بود.
بنا بر اظهارات معلمی کشورهای ترکیه، عمان، قطر، افغانستان، پاکستان، هند، چین، روسیه و بهطور خاص امارات ازجمله کشورهای هدف سرمایهگذاری استان هستند بهویژه کشور امارات به دلیل سکونت بسیاری از ایرانیان موردتوجه است.وی اظهار داست: برای همایش سرمایه گذرای هفت پانل تخصصی در نظر گرفتهشده است که شامل پانل شیلات و کشاورزی، گردشگری، حملونقل و عمران شهری، انرژی، مناطق آزاد، صنعت، معدن و مناطق ویژه و پانل طرحهای دانشبنیان است. در این پانلها فرصتهای سرمایهگذاری طبقهبندی و معرفی میشود.
همچنین در این همایش از نظرات بخش خصوصی بیشتر بهره گرفتهشده و اتاق تعاون بهعنوان نماینده بخش خصوصی در جلسات هماهنگی همایش شرکت داشته است.
رئیس مرکز خدمات سرمایهگذاری استان در پاسخ به انتقاد فعالان بخش خصوصی به نحوه اطلاعرسانی گفت: معرفی این همایش زودتر انجام و دعوتنامههای همایش از حدود یک ماه و نیم قبل برای سرمایهگذاران خارجی ارسالشده است. هدف ما بیشتر، سرمایهگذاران داخل استان نیست بلکه سرمایهگذاران خارج از استان و سرمایهگذاران خارجی است چون سرمایهگذاران داخل استان فرصتهای سرمایهگذاری داخل استان را دیده و بر همهچیز واقف هستند.
با این اوصاف باید دید این همایش چه میزان در جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی و معرقی ظرفیتهای هرمزگان موفق خواهد بود و آیا این همایش دستاوردهای ملموسی برای استان خواهد داشت.؟
تگ ها:
نظرسنجی
اخبار مرتبط
سرمایه گذاران منطقه ویژه شهیدرجایی، تسهیلات دریافت می کنند
بندر شهید رجایی در جمع بنادر نسل سوم جهان
اسامی کارگران نمونه استان در صبح ساحل امروز
هفت طرح تولیدی در منطقه ویژه خلیج فارس در مرحله بهرهبرداری
برگزاری دومین همایش فرصت های سرمایه گذاری هرمزگان
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار