اجتماعی
بافتهای فرسوده و تهدیدهای حول آن همواره از دغدغههای مدیران و مسؤولان بوده که این امر در دولت تدبیر و امید مورد توجه ویژه قرار گرفته و با اجرای طرح بازآفرینی شهری گامی بلند در جهت نوسازی این بافتها و رفع آن برداشته شده است.
بافتهای فرسوده و تهدیدهای حول آن همواره از دغدغههای مدیران و مسؤولان بوده که این امر در دولت تدبیر و امید مورد توجه ویژه قرار گرفته و با اجرای طرح بازآفرینی شهری گامی بلند در جهت نوسازی این بافتها و رفع آن برداشته شده است.
دولت با اجرای طرح بازآفرینی شهری، فرصت خوبی را به منظور نوسازی بافتهای فرسوده فراهم کرده و از آنجا که با تجمیع این بافتها و ارائه خدمات میتوان مشکلات و کمبودهای خدماتی را در این مناطق رفع کرد، پویایی و تحرک را در عمران و رفاه این مناطق رقم زده است.
هدف اصلی در اجرای طرح بازافرینی شهری حفاظت و صیانت از افرادی است که در سکونت گاههای نامناسب و ناکارآمد با بافتهای ضعیف و مشکل دار و فرسوده شهری زندگی میکنند و در مواجهه با حوادث طبیعی و غیر طبیعی با خطر روبرو هستند.
بازسازی سالانه ۱۰ درصد بافت فرسوده براساس طرح ملی بازآفرینی شهری
بر اساس طرح ملی بازآفرینی شهری که اجرای رسمی آن از بهمن ۱۳۹۶ آغاز شده است سالانه ۱۰ درصد بافت فرسوده و ناکارآمد شهری در سطح کشور بازسازی میشود.
براساس آمارهای موجود تا سال یک هزار و ۴۰۰ باید یک هزار و ۳۳۴ محله در ۵۴۳ شهر با جمعیت ۱۰ میلیون نفر با اختصاص سالانه ۲۵ هزار میلیارد تومان در زیرمجموعه فعالیتهای نرم افزاری و کالبدی طرح بازآفرینی قرار گیرند.
براساس نظر کارشناسان بازآفرینی شهری در ارتقای کیفیت زندگی بسیار تأثیر گذار بوده و توسعه همه جانبه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و کالبد شهری را در بر خواهد داشت.
اجرای طرح بازآفرینی شهری در هرمزگان
از دهههای پیش به واسطه فقر و بیکاری، نبود امکانات اولیه همچون آب و برق، راه، نداشتن مهارت لازم؛ مهاجرتهای بی رویهای از روستاهای دور و نزدیک به بندرعباس مرکز استان هرمزگان صورت گرفته و این امر در حاشیه این شهر منجر به ساخت بناهای بی ضابطه و سست به شکل خیلی ابتدایی شده است.
در این سالها محلههای مختلفی چون محله چاهستانی ها، آیت الله غفاری (شهناز قدیم)، شهرک توحید (شغو)، چه چهکور، کمربندی، دوهزار، اسلام آباد، حسین آباد و طلا بند در بندرعباس شکل گرفت که هم اکنون به عنوان مناطق حاشیه نشینی و بافت فرسوده شناخته میشوند.
ساکنان این محلههای شهر بندرعباس از داشتن زیرساختهای اولیه از جمله خیابان و کوچههای مناسب محروم بوده و تا اصلاحات هندسی و جانمایی صورت نگیرد، ایجاد امکانات شهری مانند فضای سبز، فضای آموزشی، ورزشی و فرهنگی نیز امکان پذیرنیست.
اجرای طرح بازآفرینی شهری در هرمزگان به منظور نوسازی و بازسازی بافتهای فرسوده از سال ۹۶ بنا به دستور رئیس جمهوری و وزیر راه و شهرسازی از شهر بندرعباس و محله چاهستانی ها آغاز شده است.
محله چاهستانی های بندرعباس دارای ۱۰۶ هکتار وسعت است و افزون بر سه هزار و ۳۰۰ خانوار در آن ساکن هستند.
این طرح هم اکنون در شهرهای دیگر هرمزگان از جمله میناب، جاسک، رودان، حاجی آباد، بندر لنگه، کنگ، بستک و بندرخمیر نیز در دست اجرا است.
استان هرمزگان دارای ۲ هزار و ۳۹۱ هکتار بافت فرسوده شهری است که شهر بندرعباس از این نظر بیشترین سهم را دارد و سکونتگاههای غیر رسمی آن ۴۳ درصد است.
تلاش برای سرعت بخشی به نوسازی واحدهای مسکونی در بافتهای فرسوده
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: در تلاش هستیم تا با ساز و کار مناسبی اقدامات نوسازی بافتهای فرسوده تسریع و هر چه زودتر واحدهای مسکونی در این محلات احداث شود.
سیدمحمد پژمان عصر سه شنبه ۲۱ خردادماه در نشست ستاد بازآفرینی هرمزگان اظهار داشت: طرحهای نوسازی بافتهای فرسوده با اهتمام و توجه ویژ همتی استاندار هرمزگان در این استان آغاز شده و در حال انجام است.
وی ادامه داد: برای سرعت بخشیدن به اجرای این طرحها اختیارات مناسبی در قالب هیأت اجرایی بازآفرینی شهری به استان تفویض شد که این هیأت به صورت مستقیم و با اختیار کافی، مسئول اجرای طرحهای نوسازی بافتهای فرسوده به ویژه در محله چاهستانی های بندرعباس است.
پژمان خاطرنشان کرد: مردم ساکن در محلات دارای بافت فرسوده میتوانند با مراجعه به این هیأت که از مجموعه معاونت عمرانی استانداری، شهرداری بندرعباس و اداره کل راه و شهرسازی استان تشکیل شده و نمایندگان سایر دستگاههای مرتبط نیز در آن حضور دارند، تمامی امور خود را انجام دهند.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: با این اقدام در تلاش هستیم تا با ساز و کار مناسبی اقدامات نوسازی در بافتهای فرسوده تسریع و هر چه زودتر واحدهای مسکونی در این محلات احداث شود.
پژمان تاکید کرد: برای انجام مناسب طرح نوسازی بافتهای فرسوده در محله چاهستانی های بندرعباس نیاز است یک مشاور خوب و زبده در حوزه شهرسازی در این محله مستقر شود و با رویکرد و طرح و برنامه مناسبی نوسازی بافتهای فرسوده این محله صورت گیرد.
تشکیل هیأت اجرایی بازآفرینی شهری در هرمزگان
استاندار هرمزگان از تشکیل هیأت اجرایی بازآفرینی شهری و نوسازی بافتهای فرسوده با اختیارات کافی در هرمزگان خبر داد.
فریدون همتی در نشست ستاد بازآفرینی استان هرمزگان که با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی برگزار شد، عنوان کرد: بازآفرینی شهری و نوسازی بافتهای فرسوده از سیاستهای مهم و مورد تاکید رئیس جمهوری و دولت است.
وی ادامه داد: بر این مبنا و با توجه به وجود محلات دارای بافتهای فرسوده در استان هرمزگان و به ویژه شهر بندرعباس، نوسازی این بافتها در این استان آغاز شده است.
استاندار هرمزگان افزود: در حال حاضر تمرکز اصلی بر روی نوسازی بافتهای فرسوده در محله چاهستانی های بندرعباس با توجه به وسعت این منطقه قرار دارد و در نظر داریم تا در این زمینه کاری نمونه را در سطح کشور انجام دهیم.
همتی تصریح کرد: اختیارات مناسبی از سوی شرکت بازآفرینی شهری ایران به استان هرمزگان تفویض شده تا بتوانیم طرح بازآفرینی و نوسازی بافتهای فرسوده در محله چاهستانی ها را به شکل مناسبی اجرا و آن را به الگویی برای سایر محلات تبدیل کنیم.
بدون مشارکت مردم بازآفرینی محلات فرسوده طولانی میشود
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان با اشاره به اهمیت مشارکت مردم در بازآفرینی محلات فرسوده، گفت: بدون مشارکت مردم این طرح با کندی و در یک زمان بندی طولانی پیش خواهد رفت.
رضا مدرس در نشست پیگیری مصوبات ستاد بازآفرینی هرمزگان اظهار داشت: طولانی شدن زمان اجرای طرح بازآفرینی موجب اتلاف بودجه و ایجاد هزینه بیشتر برای استان خواهد شد.
وی بر ضرورت استفاده از ظرفیت سرمایه گذاران و توسعه گرها در سرعت بخشیدن به ساخت و ساز و نوسازی بافتهای فرسوده هرمزگان به ویژه شهر بندرعباس تاکید کرد.
مدرس خاطرنشان کرد: در واگذاری طرحهای نوسازی بافت فرسوده به سرمایه گذاران و توسعه گرها اولویت با شرکتهای توانمند است که بتواند این طرحها را در کمترین زمان ممکن به نتیجه برسانند.
وی بیان داشت: با توجه به مصوبه ستاد باز آفرینی بافتهای فرسوده و ساخت یک هزار واحد مسکونی باید زیر ساختهای لازم به منظور حضور جمعیت عظیم در ۳۵۰ هکتاری شمال بندرعباس فراهم شود و کوتاهی در این حوزه پذیرفتنی نیست.
این مقام مسؤول گفت: طرح آماده سازی زمینهای ۳۵۰ هکتاری شمال بندرعباس به عنوان زمینهای پشتیبان بافتهای فرسوده این شهر باید با سرعت تکمیل شود.
وی افزود: اقدامات لازم جهت تأمین و تکمیل زیر ساختهای زمینهای ۳۵۰ هکتاری شمال بندرعباس به عنوان پشتیبان احیا و نوسازی بافتهای فرسوده این شهر باید توسط دستگاههای مربوطه انجام گیرد.
تگ ها:
نظرسنجی
اخبار مرتبط
اختصاص تسهیلات برای ساخت مسکن در بافت فرسوده
وام 30میلیونی برای نوسازی بافت فرسوده بندرعباس
جزئیاتی جدید از پرداخت وام بافت فرسوده
جزییات جدید از وام۵۰میلیونی
بحران بافت های فرسوده در بندرعباس
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار
مرزهای شلمچه و چذابه ۲ روز تعطیل می شوند
افزایش ۷۵۰درصدی نرخ عوارض آزادراه تهران-قم در یک شب؛ انتقادات به تصمیمات ناعادلانه ادامه دارد
ثبتنام متولدین سال ۱۴۰۲ برای دریافت سهام رایگان آغاز شد
اتباع خارجی دارای مدارک شبه قانونی از کشور اخراج میشوند
این مکان های دیدنی اطراف استانبول را در سفر به ترکیه از دست ندهید
رجیستری گوشی های آیفون آغاز شد