30

آذر

1403


اجتماعی

25 بهمن 1391 09:25 0 کامنت

صبح ساحل، اجتماعی _ برخی اقدامات  در جامعه از سوی هر نهاد و مرجع دولتی که صورت می گیرد بنا به گستردگی حوزه تاثیر نیازمند تطابق و هماهنگی بین برخی اقدامات  در جامعه از سوی هر نهاد و مرجع دولتی که صورت می گیرد بنا به گستردگی حوزه تاثیر نیازمند تطابق و هماهنگی بین بخش‌های مختلف است.  تغییر ساعات کاری کارمندان یکی از آن اقدامات است که تنها با زندگی یک نفر به عنوان کارمند مربوط نیست بلکه زندگی سایر افراد جامعه که به هر نوع با آن کارمند در ارتباط است را نیز تحت الشعاع قرار می دهد.

طبیعتاً هرنوع تغییر ساعات کار از آنجاکه زندگی افراد دیگر جامعه را هم تحت تاثیر قرار می دهد لازم است با هماهنگی با سایر نهادها و ارگانها انجام شود. یکی از مهمترین تاثیرات تغییر وضعیت ساعت کاری کارمندان بر زندگی فرزندان آن ها دیده شده است. با توجه به اینکه ساعات آموزشی غیر منعطف ترین ساعات دربین ساعات فعالیت بخش‌های مختلف مثل ادارات، بازار و... است اغلب اوقات انتظار منطقی اینست که ساعات شروع کار ادارات هماهنگ با ساعات شروع آموزشی مدارس باشد.چرا که همواره دانش آموزان بیش از سایرافراد جامعه از تغییرساعات آموزشی به ویژه در میانه سال متأثرمی شوند. باتوجه به اینکه والدین ترک منازل را با ساعات آموزشی دانش آموزان وسایر برنامه های آنها هماهنگ می کنند و یا  فرزندان کوچکتر را به مهدهایی می سپرند که با زمان شروع کارآنها،فعالیت خود را آغاز کرده باشند.

از آنجاکه ساعات آموزشی مدارس از ابتدای سال تحصیلی مشخص بوده هرگونه تغییر آن درمیانه سال تحصیلی به دلیل پیش بینی سرویس های برگشت برای مدارس،فعالیتهای فوق برنامه دانش آموزان ومانند آن غیر عملی است.

درحالی که در دوره اول دولت احمدی نژاد تغییر ساعات کار درتهران به دلیل عدم هماهنگی با ساعات شروع مدارس که منجر به سرگردانی والدین در سپردن فرزندان به مدارس و مهدها بلافاصله منجر به عقب نشینی دولت از طرح اولیه شد جای پرسش است که چگونه استانداری هرمزگان بدون بررسی سابقه عقب بردن ساعات کار ومشکلات و عوارضی که برای والدین به  ویژه مادران شاغل به وجود می آورد درمیانه سال تحصیلی به اجرای چنین طرحی روی آورده است. مشکلی که درتهران با اعتراض وسیع مواجه و وضعیت را به سابق برگرداند اکنون مشخص نیست که در بندرعباس در چه شرایطی برطرف خواهد شد. کسانی که مزایای بدون تردید این طرح را مطرح کرده اند آیا به هیچ وجه وضعیت دانش آموزانی که هر دو سرپرست شان شاغل بخش دولتی هستند را درنظر گرفته بودند؟  مسئله دیگری که دراین طرح قابل توجه است اصرار ظاهرا غیرمنطقی بر رعایت ثانیه به ثانیه ساعات کاری ادارات است. ادارات درشرایطی شروع کار را از ساعت 6:30 در روزهای شنبه و 6:45 برای سایر روزهای هفته تعیین کرده اند که عملاً به دلیل عدم هماهنگی با شروع زندگی اجتماعی مردم هیچ گونه کارآمدی نداشته و بخش عمده ادارات این ساعات را بدون اینکه متقاضی ای داشته باشند شروع می کنند.

از طرفی کارمندان در بندرعباس درحالی  نیم ساعت زودتر از کارمندان تهران کارخود را آغاز می کنند که شروع ساعت کار دست کم یک ساعت و 15 دقیقه بیش از پایتخت است. به عبارت دیگر کارمندان درتهران ساعت 8 فعالیت اداری خود را آغاز و حداکثر ساعت 16 به پایان می رسانند و در بندرعباس ساعت 6:45 آغاز و 15:30به پایان می برند. درحالیکه اگر مقامات به این نتیجه رسیده اند که   تعطیلی پنجشنبه ها به حال مردم مفیداست است ، چرا نمی توان ساعات کاری هرمزگان راهم با لحاظ شرایط شروع فعالیتهای اجتماعی شهروندان و انجام بهینه امور تنظیم کردو ساعاتی دیرتر شروع و کمی دیرتر به پایان رساند. قطعاً طرح تعطیلی پنجشنبه ها درکنار مشکلاتی که برای برخی شهروندان ایجادکرده مزایای عمده داشته و دارد اما بحث برسر اینست که عدم بررسی جامع وعدم هماهنگی و طراحی ناصحیح از جمله در تعیین ساعات کار باعث شده اکنون معایب آن بیش از مزایایش برجسته شود.انتظار اینست که  مقامات استان به جای پاک کردن صورت مسئله و برگرداندن به شرایط قبل ، اصلاحاتی در اجرای این طرح صورت دهند که بتواند سردرگمی والدین و دانش آموزان را ازبین ببرد و در عین حالی تصمیمی که به سود جامعه بوده است در روندی تکاملی برجابماند. .

دیدگاه ها (0)
img