اجتماعی
دکتر سعید نمکی در دو روز گذشته یکی از چند ترند اول شبکههای اجتماعی بوده است. وزیر بهداشت در مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره بینالمللی عکس سلامت در استان زنجان درباره علل افسردگی در جامعه گفته و آن را با ایام عزاداری ائمه اطهار مرتبط دانسته است؛ موضوعی که سبب واکنشهای زیادی در فضای مجازی شد.
دکتر سعید نمکی در چند روز گذشته یکی از چند ترند اول شبکههای اجتماعی بوده است. وزیر بهداشت در مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره بینالمللی عکس سلامت در استان زنجان درباره علل افسردگی در جامعه گفته و آن را با ایام عزاداری ائمه اطهار مرتبط دانسته است؛ موضوعی که سبب واکنشهای زیادی در فضای مجازی شد.
نمکی در این همایش از افسردگی بهعنوان یکی از عارضههای مهم جامعه یاد کرد و گفت: روانهای افسرده برای انحراف، اعتیاد و آسیبهای اجتماعی، آمادگی دارند. چرا آمار مسمومیت با الکل دستساز در کشور رو به افزایش است؟ چرا این واقعیت را نمیپذیریم که روحهای افسرده به سوی مواد مخدر گرایش دارند؟ چرا روانپریشیها را جدی نمیگیریم و برنامهها را شاد نمیکنیم؟ مقام معظم رهبری بارها تاکید کردند که به جامعه یأس و ناامیدی منتقل نکنید و بذر ناامیدی در دل مردم نپاشید. وی تاکید کرد: بارها از دوستانم در سازمان صداوسیما خواهش کردهام که تولیدات خود را با پیامهای شادمانکننده به جامعه عرضه کنید. اینکه آخر یک سریال از سازمان پزشکی قانونی، سازمان بهشت زهرا، مبارزه با مواد مخدر و فلان بیمارستان تشکر کنیم، اشتباه است و اینکه برای مثال از اخبار جهان، فستیوالهای شادی را که در جهان برگزار میشود، کمتر به مردم نشان دهیم و در عوض تمام غمها، غصهها، انفجار و خونریزی را به ذهن خسته مردم منتقل کنیم، اشتباه است.
وزیر بهداشت با اشاره به لزوم تقویت فضای شاد در جامعه گفت: در عالم تشیع، ۱۴ تولد و ۱۳ وفات (شهادت) داریم، یعنی یک شادی اضافه برای مردم داریم، اما همه روزها را تبدیل به نوحهخوانی و روضهخوانیکردن، اشتباه است. بنده از کودکی با عشق اباعبدالله الحسین (ع) بزرگ شدم، اما میدانم که مردمان افسرده نیازمند فضای شادمانتر هستند.
دکتر نمکی یادآور شد: حدود ۳۰ سال پیش، پروژه شهر سالم را نوشتیم و در قالب آن، نرده پارکها را جمع کردیم که شهروندان، فضای پارکها را فضای خانه خود بدانند و به روحنوازی رنگ در فضاهای مختلف، توجه و تمرکز کردیم و الگوی روحنوازی رنگ، توانست مشکلات بهداشت روان کشور را به طور قابل توجهی کاهش دهد.»
سخنان وزیر بهداشت در این میان موافقان و مخالفانی داشت. هشتگ تند و افراطی #نمکی_نمکنشناس از سوی گروهی از مردم در شبکههای اجتماعی به راه افتاد. برخی از کاربران این اظهارات را نقد و غیرمنصفانه دانستند در حالی که برخی دیگر لزوم شادسازی جامعه و دوری از ترویج و یادآوری غم در جامعه را تائید کردند و پیشنهاد وزیر بهداشت را راهی برای بیرون رفت از مشکل جامعه افسرده دانستند.
بیشترین انتقاد به صحبت های وزیر بهداشت از سوی گروهی از مداحان صورت گرفت که معتقد بودند وزیر بهداشت پا را از مرزها فراتر نهاده و خط قرمزهای جامعه را نادیده گرفته است. سخنان وزیر بهداشت در حالی جنجال به پا کرد که پیش ازین این موضوع از سوی بسیاری از روانشناسان و فعالین مدنی گوشزد شده بود و تغییرات در فضای جامعه احساس می شد.
واکنش های تند به صحبت های نمکی نشان می دهد که وی نتوانسته است نگرانی اش از وضعیت جامعه را بخوبی منتقل کند. او خواستار شکست فضای غم انگیز جامعه بود اما هشدار او در پس واکنش های جنجالی اخیر نهان ماند.
نظرسنجی
اخبار مرتبط
کاهش 63 درصدی بارندگي امسال در هرمزگان نسبت به دوره 30 ساله
"نگاهی به مهمترین تحولات هرمزگان در سال 90"
شايع ترين علت مرگ و مير افراد سالخورده بيماري قلبي وعروقي است
هرمزگان در گذار از اقتصاد مقاومتی
رییس جمهور بازهم به هرمزگان می آید
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار