اجتماعی
در پی دریافت گزارشهایی مبنی بر وجود تعدادی شتر سرگردان در شهرستان سیریک ، بررسی موضوع در دستور کار جهاد کشاورزی قرار گرفت تا مراجع ذیصلاح با هماهنگی دادستانی نسبت به جمع آوری شترهای سرگردان اقدام کنند.
به گزارش صبج ساحل و به نقل تجارت جنوب آنلاین، طهماسب غلامپور بیان داشت: در پی دریافت گزارشهایی مبنی بر وجود تعدادی شتر سرگردان در شهرستان سیریک ، بررسی موضوع در دستور کار جهاد کشاورزی قرار گرفت تا مراجع ذیصلاح با هماهنگی دادستانی نسبت به جمع آوری شترهای سرگردان اقدام کنند.
غلامپور گفت: شترهای سرگردان و بدون پلاک گذاری به مثابه کالای قاچاق بوده و بایستی جمعآوری شود. وی افزود: مراجع قانونی می توانند از مالکان شترها تعهد کتبی اخذ کرده و در صورت مشاهده دوباره در اراضی ملی ، ذبح شوند.
غلامپور ادامه داد: سال گذشته جلسات متعددی بامحوریت فرمانداری ها بخشداران ودهیاران وصاحبان شتر برگزار گردید و از مجموع ۴۵۰۰تا ۵۰۰۰ نفر شترشهرستان سیریک بالغ بر۳۵۰۰نفرشترهویت گذاری شده و آمادگی جهت هویت گذاری بقیه شترهاهم وجود دارد .
وی افزود : حسب قانون هرگونه دام بدون هویت وسرگردان قاچاق محسوب میشودکه بایدبرخوردلازم صورت پذیرضمن اینکه این معاونت علاوه هویت گذاری آمادگی اجرای صنعتی درمحیط بسته باتقاضای شترداران رادارد.
معاون تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان ادامه داد : در طرح هویت گذاری شترها در استان که از سال ۹۶ شروع شده، اطلاعات ۱۹۶۰۰ نفر شتر در سامانه اصلاح نژاد دام کشور ثبت شده است .
غلامپور اظهار داشت: براساس آمارها جمعیت دامی شتر در هرمزگان افزون بر ۲۱ هزار نفر است که در سالهای گذشته بیش از ۸۰ درصد از جمعیت شتر در سطح استان هویت گذاری شده که با احتساب هویت گذاری در سالجاری ، تمام شترهای استان هویت گذاری خواهند شد.
وی خاطرنشان کرد: اجرای این طرح با هدف ثبت و احراز مالکیت شتر، تهیه آمار دقیق از جمعیت پراکنش دام، برنامه ریزی جهت اقدامات اصلاح نژادی و دسترسی سریع به اطلاعات، ردیابی دام از مزرعه تا کشتارگاه، کنترل های قرنطینه ای و بهداشتی تا پایان امسال ادامه دارد.
غلامپور ادامه داد :در شرق استان هرمزگان با توجه به شرایط کویری و جغرافیایی، برخی روستائیان با پرورش شتر معیشت خود را می گذرانند که بیشتر این شترها در بیابان ها رها شده و با حرکت در جاده، حادثه آفرین می شوند.
وی جاده میناب و جاسک، سیریک و بشاگرد به علت تردد حیوانات اهلی به ویژه شترهای سرگردان و بدون چوپان را از جاده های پرخطر استان هرمزگان برشمرد و گفت : هر سال مواردی از تصادف های منجر به فوت و مصدومیت در این جاده گزارش می شود.
حضور شبانه شترها در برخی راههای ارتباطی هرمزگان تاکنون منجر به بروز حوادث رانندگی و تلفات و خسارت شده است و از آنجایی که شترها هیچ نشانه ای نداشتند امکان شناسایی مالکان آنها مقدور نبود، با پلاک دار شدن شترها علاوه بر دقت بیشتر مالکان شترها در نگهداری از این حیوان اهلی، از بروز مشکلات متعدد از جمله قاچاق شتر نیز جلوگیری می شود.
در طرح هویت گذاری شترها یک پلاک شناسایی حاوی یک کد پانزده رقمی بر روی شتر نصب می شود که تمام اطلاعات شتر و مالک شتر بر روی سامانه ای خاص و آنلاین ثبت می شود و تمام این اطلاعات برای اداره های ذی نفع قابل دسترسی است.
نظرسنجی
اخبار مرتبط
کاهش 63 درصدی بارندگي امسال در هرمزگان نسبت به دوره 30 ساله
"نگاهی به مهمترین تحولات هرمزگان در سال 90"
شترها درجاده جاسک میناب قربانی می گیرند
هرمزگان در گذار از اقتصاد مقاومتی
رییس جمهور بازهم به هرمزگان می آید
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار
میزبان والیبال زیر۱۶ سال پسر و دختر آسیا ۲۰۲۵
کاشت بیش از دوهزار نهال حرا در هرمزگان
خسارت ۵۲ میلیاردی سرما به کشاورزان مینابی
ابلاغ سند معماری هوش مصنوعی به دستگاهها
وزارت بهداشت : سرانه مصرف لبنیات ایرانیها کمتر از یک واحد
روزنامه عکاظ: قریب به ۵ هزار زن در عرض ۴ سال به بازار کار عربستان پیوستند