03

آذر

1403


خواندنی‌ها

سلامت

17 شهریور 1398 09:08 0 کامنت

10سپتامبر (19 شهريور) روز جهاني مبارزه با خودکشي است. خودکشي يا مرگ خودخواسته، که طي آن فرد در اوج نااميدي تصميم به پايان‌دادن زندگي خود مي‌گيرد، پديده‌اي است که در تمام کشورهاي جهان رخ مي‌دهد و آمارها نشان مي‌دهند که ميزان خودکشي در ايران در سال‌هاي اخير روبه افزايش گذاشته است.

 

به گزارش صبح ساحل به نقل از آرمان ملی، ايران در مقايسه با کشورهاي توسعه يافته‌اي چون آمريکا و جوامع اروپايي سطح خودکشي پايين‌تري دارد. بر اساس آمارهاي منتشر شده، هر روز بيش از 13 نفر در کشور دست به خودکشي مي‌زنند که اغلب آنها، افراد بين سنين 15تا 35 هستند. مشکلات خانوادگي، فشارهاي اجتماعي و اقتصادي، شکست‌هاي عاطفي، معضلات تحصيلي و شغلي، بيماري‌هاي جسمي‌ و اختلالات رواني چون افسردگي، اختلال دوقطبي، استرس و اعتياد از جمله دلايل شايع در خودکشي است. روانشناسان معتقدند که يکي از دلايل اصلي خودکشي، ضربات روحي انباشته شده در فرد است، به اين معنا که هنگامي که فرد با مشکل عميق و ريشه‌داري مواجه مي‌شود که قادر به حل آن نيست و حمايتي هم از طرف خانواده، دوستان و اطرافيان دريافت نمي‌کند، به انزوا کشانده مي‌شود و با احساس يأس شديد، تنها راه رهايي براي مشکل خود را در مرگ و خودکشي مي‌يابد.

 

بيشترين آمار خودکشي در غرب کشور

در اين رابطه مدير برنامه پيشگيري از خودکشي دفتر سلامت روان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي گفت: هر سال بيش از پنج‌درصد آمار خودکشي در کشور در حال رشد است. در اين بين استان‌هاي غربي بيشترين آمار خودکشي را دارند. مريم عباسي نژاد همچنين اظهار کرد: وزارت بهداشت براي کاهش 10‌درصدي آمار خودکشي در کشور برنامه دارد. ايجاد نظام ثبت دقيق رفتارهاي خودکشي، براي مشاهده روندهاي دموگرافيک، کاهش انگ اجتماعي مرتبط با خودکشي و افزايش آگاهي در مورد نشانه ها از راهبردهاي موثر کاهش خودکشي است.

  

مدير برنامه پيشگيري از خودکشي دفتر سلامت روان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي همچنين مديريت رسانه ها در خصوص نحوه صحيح انعکاس اخبار مرتبط با خودکشي را خواستار شد و بيان کرد: کاهش دسترسي به روش هاي مهلک از جمله سموم و اسلحه و ايجاد خدمات حمايتي و درماني پايه براي خانواده قربانيان از راه هاي اثر بخش در کاهش خودکشي است.

 

آخرين آمار رسمي اعلام شده از طرف سازمان بهداشت جهاني گوياي اين است که در سال 2018 ميانگين 10.6 فوت به ازاي هر 100‌هزار جمعيت در جهان رخ داده و ميزان اقدام به خودکشي 20 تا 30 برابر ميزان فوت ناشي از آن (خودکشي موفق و منجر به مرگ) است. ميزان اقدام به خودکشي در زنان و ميزان فوت در مردان بيشتر است البته در بيشتر مکان هاي جهان ميزان خودکشي زنان پايين تر از مردان است به جز چين که زن و مرد برابر هستند و در ايران نيز فوت ناشي از خودکشي زنان با مردان با هم رقابت مي کنند اما در مجموع ميزان خودکشي مردان بالاتر است.

 

خودکشي افراد زير ديپلم

عباسي نژاد با بيان اينکه روند خودکشي در همدان رو به رشد بوده اما اطمينان مي دهم که در 2 تا سه سال آينده اين آمار روند نزولي داشته باشد خاطرنشان کرد: سال 94 اقدام به خودکشي 94 در صد هزار، سال 95 اين آمار 99.47 در صد هزار، سال 96 حدود 109.82 در صد‌هزار بوده که اين آمار در سال گذشته به 125.24 در يکصد‌هزار رسيده است.

   

عباسي‌نژاد افزود: حدود 73‌درصد از موارد اقدام به خودکشي ساکن مناطق شهري و حاشيه شهر، 33‌درصد خانه دار، 11‌درصد دانش آموز و هشت‌درصد بيکار هستند و روش اقدام 82‌درصد از افراد با استفاده از دارو است. استان هاي پرخطر که ميزان فوت ناشي از خودکشي در آنها بالاتر از ميانگين کشوري بود شامل ايلام، کهگيلويه و بويراحمد، کرمانشاه، لرستان، گيلان، زنجان، همدان، فارس، آذربايجان شرقي، قزوين، چهارمحال و بختياري، اردبيل، خوزستان، مازندران، تهران، بوشهر، کردستان و مرکزي ثبت شده است. فوت ناشي از خودکشي در استان همدان سال 97 پس از استان هاي ايلام، کرمانشاه و کهگيلويه و بوير احمد بوده که آمار آن سال گذشته 9.43 در يکصد‌هزار بوده است.

دیدگاه ها (0)
img