خواندنیها
هفت قانون برای زنده ماندن در کوهستان وجود دارد که بر اثر تجربه کوهنوردان به دست آمده است.
به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، اولین نکته ای که باید هر کوهنورد بداند این است که هیچ کوهی کاملا ایمن نیست و برای صعود به کوه حتما باید آمادگی داشته باشید.
هفت نکته ای که باید به آن در کوه توجه داشت در ادامه آمده است:
۱- همواره حرف آخر را خودتان در مورد امنیت بزنید
در وضعیت خطرناک نباید به کسی اعتماد کنید. باید تمرین کنید که در تصمیم گیری قاطع باشید و در خصوص تجهیزات، اکسیژن و ... خودتان تصمیم گیری کنید. هر مقدار که کوهنورد بیتجربه تر باشد، در اولین تلاش خود به ارتفاع بیشتری صعود خواهد کرد.
۲- مطیع هوا باشید
در صعودهای طولانی بر خلاف پیش بینی شرایط خوب، هوای بد ممکن است به طور غیر منتظره ای رخ دهد. کوه می تواند آب و هوای خاص خود را ایجاد کند. پیش بینی خوب هوا بدون ایستگاه هواشناسی در قله غیرممکن است. برای پیش بینی های کلی سیستم هواشناسی به آنها اعتماد کنید، اما همیشه به کوه توجه کنید. طناب های ثابت را در هر جای ممکن قرار دهید. قطب نما را بیاورید، چراغ امنیتی را در اردوگاه تهیه کنید. از هر راه ممکن خطر را به حداقل برسانید.
تغییر هوا اغلب سریع است. ممکن است هوا به قدری سرد شود که انگشتان دست و پای خود را حس نکنید. بنابراین سعی نکنید نا امید شوید و با همین هوای بد باید کنار بیایید.
۳- از طناب سالم استفاده کنید
در صعود عجله نکنید. قبل از صعود طناب های خود را چک کنید که پوسیده نباشد. تقریباً سالانه کوهنوردان به دلیل استفاده از طناب قدیمی در هیمالیا می میرند. پیچ طناب ها را همیشه بررسی کنید. با نفرات زیادی با یک طناب صعود نکنید. بیش از حد به طناب تکیه ندهید. از برآمدگی و پاهای خود در صعودهای شیب دار استفاده کنید.
۴- مایعات کافی بنوشید
مشکلات سلامتی در ارتفاعات بالا مانند سردرد، ورم، سرمازدگی، سردرگمی و مواردی از این دست در اغلب موارد با کمبود آب بدن و عدم وجود اکسیژن ارتباط دارد. بنابراین سعی کنید مایعات به مقدار کافی بنوشید تا دچار مشکلات پزشکی نشوید.
۵- خودتان را بشناسید
از چیزی جز خود ترس نداشته باشید. باید در مواقع اضطراری از خود شناخت کافی داشته باشید تا بتوانید بهترین عملکرد خود را اعمال کنید. بسیاری از احساسات، واکنش ها و علائم عجیب و غریب در ارتفاع رخ می دهد. برای مثال بالا رفتن باعث می شود مغز شما اکسیژن کمتری داشته باشد و به این اکسیژن کم واکنش نشان دهد.
در شرایط خطرناک، همه ما واکنش های متفاوتی نشان میدهیم. برخی وحشت زده می شوند و برخی منطقی هستند. شما چه واکنشی نشان خواهید داد؟
۶- از وسایل اکسیژن و پزشکی کوهستان مطلع باشید
چه مقدار اکسیژن برای صعود مورد نیاز خواهد بود؟ این سوال مهمی است که باید قبل از صعود به آن جواب دهید. همچنین باید نکات پزشکی مهم را بدانید تا در صورت نیاز از آنها بهره بگیرید.
۷- دوری از نقاط بهمن خیز
از مناطق بهمن خیز دوری کنید و سعی کنید سریع از آنجا عبور کنید. همواره به یاد داشته باشید که بهمن قابل پیش بینی نیست! و حتی در بهترین هوا ممکن است بهمن تشکیل شود.
تگ ها:
نظرسنجی
اخبار مرتبط
با مديريت بلاياي طبيعي خسارت محصولات كشاورزي كاهش مي يابد
دوچرخه سواران هرمزگانی در کوهستان رکاب زدند
راهکارهای دولت برای مقابله با خاموشی
ماندگاری هوای سرد تا اواسط هفته در هرمزگان
ولخرجیهای عجیب یک میلیونر سعودی
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار
پیشگیری و درمان بیماریهای گوارشی و کبدی با کمک بهترین متخصص بندرعباس
پیشتازی ایران از قطر در برداشت گاز میادین مشترک
تصادف اتوبوس با تانکر سوخت در جاده زاهدان
بازدید مسئولان عالیرتبه کشور از غرفه «جامُش»
ثبتنام در نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ از ۷۶۵ هزار نفر گذشت
جامُش؛ غرفه برتر بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی محیط زیست