خواندنیها
قصد صحبت از هشتمین عجایب دنیا با میلیونها هکتار وسعت در صحرای آفریقا را داریم.
به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران جوان، در روزگاری که عواقب و عوارض تغییرات اقلیمی هر لحظه مشهودتر و شدیدتر میشود، پروژههایی مانند پروژه موسوم به «دیوار سبز بزرگ» (Great Green Wall) در صحرای آفریقا کور سوی امیدی را برای ما زنده نگه داشته اند. هدف از این ابتکار جالب این است که منطقهای به عرض ۸٫۰۰۰ کیلومتر در بیابانهای آفریقایی زیر کاشت درختان خاصی برود و بدین ترتیب از بدتر شدن تغییرات اقلیمی و گسترش بیابانها جلوگیری شده و زندگی میلیونها انسان در این منطقه از جهان بهبود یابد.
در حالی که تاکنون ۱۵ درصد از پروژه دیوار سبز بزرگ تکمیل شده و به شکل بی سابقهای زندگی را به مناطق بیابانی بخشهایی از آفریقا بازگردانده است، میتوان نسبت به شانس انسان برای پیروزی بر تغییرات اقلیمی خوشبین بود. ایده ایجاد یک دیوار سبز ساخته شده از درختان به اواسط قرن گذشته باز میگردد که توسط یک جنگل کار و فعال محیط زیست انگلیسی به نام ریچارد سنت بارب بیکر ارائه شد. با این وجود، این ا یده تا سال ۲۰۰۷ عملی نشد و اکنون اولین نتایج این ابتکار حیات بخش خود را نشان داده است.
تاکنون ۴۰ میلیون هکتار از مناطق بیابانی آفریقا تحت این برنامه زنده شده اند و با تولید ۵۰۰٫۰۰۰ تن دانه غلات همراه شده که برای سیر کردن ۲٫۵ میلیون نفر کافی است. اگر این پروژه با همین سرعت ادامه پیدا کند، منبع درآمدی برای برخی از فقیرترین کشورهای آفریقایی بوده و زندگی را به بیابانهای این منطقه باز میگرداند. انتظار میرود پروژه دیوار سبز بزرگ به ۱٫۹۲۷٫۴۲۱٫۹۷۵ هکتار از بیابانهای منطقه گسترش یافته که بیش از ۲۳۲ میلیون نفر را در خود جای داده است. نه تنها این پروژه زندگی را به بسیار از مناطقی بیابانی شده آفریقا باز خواهد گرداند بلکه به اقتصاد ۱۱ کشور این منطقه که این دیوار سبز از آنها خواهد گذشت نیز کمک خواهد کرد.
هزاران نفر از ساکنان این منطقه مشغول کاشت درختان در جریان این پروژه هستند. این پروژه طولانی مدت بوده و تکمیل آن بیش از یک دهه به طول خواهد انجامید. بدین ترتیب کسانی که در این پروژه مشغول کار هستند از امنیت شغلی طولانی مدت برخوردار بوده که میتواند در کاهش مهاجرت در آفریقا نیز موثر باشد. با تکمیل این پروژه در سالهای آینده، دیوار سبز بزرگ میتواند تغییرات مثبتی را در قاره آفریقا ایجاد کند که اهم آنها عبارتند از:
_راه حلی برای مشکل بیابان زایی، فرسایش خاک و خشکسالی
_زنده کردن حدود ۸٫۶۸۷ مایل مربع از زمینها بایر در مناطق خشک برای کشاورزی
_ایجاد سیستمهای پایدارتر در مناطق صحرا و ساحل آفریقا از ظریق منابع طیبعی مانند آب، خاک، رشد پوشش گیاهی و حیات وحش
_جذب ۲۵۰ میلیون تن کربن که سهم قابل توجهی در مبارزه با تغییرات اقلیمی و آلودگی آب و هوا خواهد داشت
_بهبود قابل توجه در شرایط زندگی افراد با ایجاد ۱۰ میلیون شغل برای مردم فقیر ساکن منطقه
_امنیت غذایی برای بیش از ۲۰ میلیون نفری که سالانه در آفریقا با کمبود مواد غذایی و گرسنگی مواجهند
هدف این است که برنامه دیوار سبز بزرگ در سال ۲۰۳۰ به پایان رسیده و ۲۴۷٫۱۰۵٫۳۸۱ هکتار از مناطقی که به بیابان تبدیل شده زنده شوند. برای رسیدن به این هدف، باید هر ساله ۱۰ میلیون هکتار از این مناطق درختکاری شود و وقتی که این پروژه به پایان برسد، دیوار سبز بزرگ به بزرگترین ساختار زنده روی کره زمین تبدیل شده و دنیایی بهتر برای نسلهای آینده خواهد ساخت. بدین ترتیب دیوار سبز بزرگ به هشتمین عجایب جهان تبدیل خواهد شد.
نظرسنجی
اخبار مرتبط
نامرئیشدن خرسها در شب و بارش باران الماس!
ولخرجیهای عجیب یک میلیونر سعودی
جزئیات تکان دهنده ازروابط یک زن بامقامات آمریکا
چهاردهمین جشنواره خیرین مدرسه ساز هرمزگان برگزار شد
گام های بلند شرکت آتیه سازان حافظ
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار
مدیر دبیرستان نمونه دولتی جامعه الصادق بندرعباس خبر داد: برگزاری نمایشگاه یادمان فاطمیه با همکاری اولیا دانشآموزان
امارات: عاملان قتل خاخام صهیونیست بازداشت شدند
فروش ۱۶۰ کیلوگرم شمش طلا در مرکز مبادله/ فردا حراج سکه برگزار میشود
شرایط و ضوابط واردات انواع خودروهای سواری
صبح فردا؛ پخش زنده سخنرانی رهبر انقلاب در دیدار بسیجیان
زمان انتخاب رشته دکتری اعلام شد