02

دی

1403


اجتماعی

09 اسفند 1391 08:46 0 کامنت

صبح ساحل، اجتماعی _ مریم، زن ۲۴ ساله‌ای بود که قربانی سودای لاغری شد . کبد او مدتی پس از مصرف قرص‌های لاغری کم آورد و او جانش را از دست داد. شوهرش هم مرگ او را طاقت نیاورد و خودکشی کرد؛ مصرف قرص‌های لاغری از جدیدترین آسیب‌های سبک زندگی غلط ایرانی‌هاست. مریم و شوهرش دو تن از هزاران قربانی مصرف قرص‌های لاغری هستند. این افراد تحت تأثیر تبلیغات فراوان قرص‌های لاغری از ماهواره گرفته تا شیشه عطاری‌ها برای لاغری و به اصطلاح «قلمی شدن» قرار می‌گیرند. تقاضای جامعهِ دارای اضافه وزن ایران هم وزارت بهداشت را وسوسه کرد تا چند نوع از این قرص‌های لاغری را روانه بازار کند. فراگیری استفاده از این قرص‌ها تا حدی است که در آرایشگاه‌ها و باشگاه‌های ورزشی هم تبلیغ و فروخته می‌شوند.

از ریزش مو تا مشکل دستگاه گوارش

در اکثر تبلیغات قرص‌های لاغری بر گیاهی بودن آنها تأکید می‌شود تا شاید عوارض ترسناک مصرف این قرص‌ها را نادیده بگیرند. وقتی پای صحبت افرادی که تن‌شان را به قرص‌های لاغری سپرده‌اند می‌نشینید، حرف‌های دلهره‌آوری از عوارض مصرف این قرص‌ها می‌شنوید. فروغ یکی از کسانی است که مدتی قرص لاغری را مصرف کرده است. او به پارسینه می‌گوید: «به پیشنهاد دوستانم شروع به استفاده از این قرص‌ها کردم. قرصی که مصرف می‌کردم به گونه‌ای بود که همه ویتامین‌های بدنم را دفع می‌کرد و باعث سرگیجگی و حالت تهوع در من شده بود.شب‌ها مجبور بودم برای جبران کاهش ویتامین بدنم از قرص‌های دیگری هم استفاده کنم. » سارا از طریق تبلیغات ماهواره با قرص لاغری آشنا شد و از عوارض استفاده آن شاکی است. او می‌گوید: «وقتی این قرص‌ها را مصرف می‌کردم شب‌ها خوابم نمی‌برد و حتی اگر بدنم هم از فرط خستگی به خواب می‌رفت، اما حس می‌کردم ذهنم بیدار است و زجر می‌کشیدم.» قرص‌های لاغری زهرا را تا پای مرگ برده است. او به امید «فیتنس شدن» به مصرف این قرص‌ها روی آورد و یک هفته بعد به علت مشکل سیستم گوارشی راهی بیمارستان شد. نسرین یکی از کسانی است که وسوسه شده بود از این قرص‌ها استفاده کند. وی می‌گوید: «به یک عطاری رفتم و فروشنده انوع قرص‌های لاغری را بهم نشان داد و از من پرسید می‌خواهی کجایت را لاغر کني. من هم گفتم شکم و پهلو. قرص‌هایی را به من نشان داد و گفت این قرص‌ها فقط شکم و پهلویت را لاغر می‌کند و کاری به بقیه جاهای بدنت ندارد.» وی ادامه می‌دهد: «قیمت قرص بالا بود، اما آقای عطار به من گفت ارزانترش هم موجود است و از پشت قفسه چند بسته قرص خاک گرفته و باز شده برایم آورد.» در واقع نظارت نکردن بر فروش قرص‌های لاغری در عطاری‌ها یکی از علت‌های رایج توزیع و مصرف این قرص‌هاست. پزشکان می‌گویند که ریزش مو، تنگی نفس، نوسان فشار، احساس بی‌قراری، عصبانیت، سردرد، ضعف، اسهال و مشکلات کبد از دیگر عوارض مصرف قرص‌های لاغری هستند.

راحت طلبی برای لاغر شدن

سوداگران قرص‌های لاغری برای رسیدن به اهدافشان از ضعف چاقی مردم به خوبی استفاده می‌کنند. این روزها چاقی مد نیست، اما دامن بیش از نیمی از مردم ایران بخصوص جوانان را گرفته است و باعث رونق کسب و کار این سوداگران شده است. بسیاری از کسانی که به مصرف قرص‌های لاغری رو می‌آورند، بر اثر تبیلغات فریبنده فکر می‌کنند راه حل چاقی خود را پیدا کرده‌اند. همین افراد اگر هم از معرض عوارض قرص‌ها با خوش شانسی عبور کنند و صوری هم لاغر شوند، به محض اینکه مصرف قرص را متوقف کنند به شرایط قبلی بر می‌گردند. آمارها مي‌گويند كه اضافه وزن و چاقی در میان جوانان در دهه‌های اخیر سه برابر شده و در حال حاضر به دلایلی که یکی از مهم ترین آنها اضافه وزن است، جوانان نسبت به ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته ناسالم‌تر شده‌اند. خطرِ چاقي بيخ گوش ايراني‌ها است و چاقی جزء بیماری‌های خاموش نیست، زيرا شکم‌های برآمده به سرعت این بیماری را لو می‌دهند. آمارها مي‌گوید ایرانی‌ها مدام در حال پرخوري و چاق‌تر شدن هستند. بررسی‌ها نشان می‌دهد به علت تغییر سبک زندگی، چاقی در میان تمام گروه‌های سنی رو به افزایش است. نشستن طولانی مدت پشت ميز يا جلوی تلویزیون و یا بازی‌های کامپیوتر، بی‌نظمی‌های غذایی و مصرف فراوان فست‌فودها و نوشابه‌ها، عدم فعالیت بدنی و کمبود تحرک موجب چاقی مي‌شود. از زندگی مشترک مریم و شوهرش تنها دوسال می‌گذشت. آنها زندگی خوبی داشتند تا اینکه قرص‌های لاغری تیشه به ریشه آنها زد. شاید این هم از عوارض این باور غلط ایرانی‌هاست که برای همه مشکلات‌شان به دنبال کوتاه‌ترین - و شاید خطرناک‌ترین- راه حل هستند.

دیدگاه ها (0)
img