اقتصادی
ایجاد یک بستر مناسب برای تامین مالی فعالیتهای مولد یکی از اصلیترین اقداماتی است که دستگاههای سیاستگذار میتوانند در راستای حمایت از تولید ملی و رونق آن انجام دهند؛ در این راستا بورس و بانک دو اهرم اصلی برای حمایت از تولید هستند.
ایجاد یک بستر مناسب برای تامین مالی فعالیتهای مولد یکی از اصلیترین اقداماتی است که دستگاههای سیاستگذار میتوانند در راستای حمایت از تولید ملی و رونق آن انجام دهند؛ در این راستا بورس و بانک دو اهرم اصلی برای حمایت از تولید هستند.
به گزارش صبح ساحل به نقل از ایسنا، "تولید ملی" و ضرورت حمایت از آن کلیدواژههایی هستند که بارها و بارها آن را شنیدهایم، اما این حمایت از تولید ملی و رونق آن چگونه میتواند محقق شود؟ با طرح این پرسش شاید ضرورت حمایت مستقیم مالی و یارانهای دولت از تولیدکنندگان به ذهن متبادر شود ولی واقعیت این است که دادن یارانه جز اینکه باعث ایجاد رانت برای عدهای شود هیچ نتیجه دیگری در پی ندارد.
یکی از اهرمهای جدی که دولت برای حمایت از تولیدکنندگان در اختیار دارد، بانکها هستند. اگر بانکها بتوانند به عنوان یک منبع تامین مالی برای تولیدکنندگان ایفای نقش کنند آنگاه دستگاههای سیاستگذار تا حدودی وظیفه خود را در قبال تولیدکنندگان انجام دادهاند. البته این قضیه بعد از ایجاد شرایط ثبات و اطمینان اقتصادی است که یکی از وظایف اصلی دولت است.
اهرم دیگری که میتواند باعث تقویت فعالیتهای مولد از طریق تامین سرمایه باشد "بورس" است. در بورس است که تولیدکنندگان میتوانند با سرمایهگذاران به طور مستقیم ارتباط داشته باشند و به اندازه ظرفیت و تواناییهایی که دارند بتوانند جذب سرمایه کنند. در این حوزه هم وزارت اقتصاد به عنوان دستگاه متولی امور اقتصادی تنها کاری که میتواند انجام دهد تلاش برای ایجاد شفافیت در این حوزه است، چراکه تنها با ایجاد شفافیت است که میتوان اعتماد فعالان اقتصادی را در این حوزه به دست آورد.
گذشته از اینها نمیتوان از نقش بیبدیل دولت در تسهیل قوانین و مقررات نیز چشمپوشی کرد. واقعیت این است که دولت هرچقدر با کاهش قوانین و مجوزهای غیرضروری پای خود را از اقتصاد بیرون بکشد باعث روان شدن فعالیتهای اقتصادی و در نهایت پویایی فعالیتهای مولد خواهد شد.
اخیرا وزیر اقتصاد درباره همین راهکارهای حمایت از تولید اظهاراتی داشته است. فرهاد دژپسند با اشاره به اقدامات وزارت اقتصاد برای حمایت از بنگاه های اقتصادی اظهار کرده که مجموعه تلاشهای این وزارتخانه به این سمت میرود که بنگاههای اقتصادی از نظر تامین مالی دچار مشکل نشوند؛ در این زمینه وزارت امور اقتصادی به عنوان رئیس مجمع بانکها، مقرر کرده همه طرح هایی که در آستانه بهره برداری قرار دارند، برای اعطای تسهیلات تکمیلی در اولویت قرار گیرند.
او همچنین بر اهمیت تامین سرمایه در گردش بنگاههای اقتصادی تاکید کرده و گفته که در بازار بورس در حال روانسازی و تسهیل قوانین و مقررات به گونهای هستیم تا بنگاههای بیشتری برای تامین مالی از ظرفیت این بازار استفاده کنند و از این طریق از نظر تامین مالی به بنگاههای تولیدی کمک شود.
نظرسنجی
اخبار مرتبط
بدهی بانکهای خصوصی به بانک مرکزی به 165هزار میلیارد تومان رسید
سهام ایران خودرو و سایپا را واگذار میکنیم
تورم ۴۲ درصد شد
داستان ناتمام ارزهای گمشده
بهترین مدل کسب و کار برای جوانان جویای کار
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار
امکان فروش ارز نیمایی در مرکز مبادله فراهم شد
زلزله ۴.۶ ریشتری بندرکنگ را لرزاند
آغاز امتحانات نهایی دانشآموزان از فردا؛ امتحانات صرفا «حضوری» برگزار میشود
«سلیمان ایرانمنش» پیشکسوت موسیقی هرمزگان درگذشت
خلیج فارس مواج می شود/ شناورهای سبک، صیادی و تفریحی از رفت و آمد خودداری کنند
هویت تاریخی و فرهنگی بندر تاریخی لافت در «ایکوم ایران» معرفی شد لافت؛ اکوموزهای با ارزشهای کهن